Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebine göre namazda selam lafzı?

Hanefi mezhebine göre namazda selam lafzı?

musab
hanefi mezhebinde sadece selam kelimesini söylemekle yani esselamü aleykum ve rahmetullah demeden de namazdan çıkılabilir.hatta 2 tarafada selam vermeden namazı bırakacak olsa kerahatla birlikte namaz sahih olur.çünkü hanefide 1.ve 2.selamın hükmü vaciptir.


Cevap: Hanefi mezhebine göre namazda selam lafzı?

EHLİMAN
Namaz bittikten sonra selam verirken esselamu aleyküm ve rahmetullah denmektedir.Allah’ın selamı üzerinize olsun demektir.Selam verirken sağ tarafa daha sesli sol tarafa daha az sesli vermek gerekmektedir.

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinde cemaatle namaz kılmanın hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebine göre namazda selam lafzı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.