Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:30
Namazlar
Yönetici

Sabah namazının sadece sünneti vaktinde kılınamamışsa kaza edilebilir mi?

Sabah namazının sadece sünneti vaktinde kılınamamışsa kaza edilebilir mi?

musab
imamı azam ve ebu yusufa göre farzıyla beraber sünnetide vaktinde kılınamamışsa kaza edilebilir der.imam Muhammed farzı ile beraber kazaya kalması şart değil,farz kılınmış ama sünneti kılınamamışsa sünnet müstakil olarak kaza edilebir der.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde cemaatle namaz kılmanın hükmü nedir?

NOT:kişi alarm kurmasına rağmen hata ile kapattı ya da alarm çalmadı.bir uyandıki 5 dk var vaktin çıkmasına.abdest alıp geldiğinde ucu ucuna farzı yetiştirebilecek durumda.bu durumda kamet bile getirmez direk farza durur.kerahat vakti çıktıktan sonra da imam Muhammedin görüşüyle amel eder ve sünneti kaza eder.(istemezse etmez)sabah namazının sünnetini kaza şeklinde de olsa kılmak gerekli diye düşünüyorum.peygamberimizin;arkanızdan atlılarda kovalasa sabahın sünnetini bırakmayın,sabah namazının sünneti dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır vs.hadisler imam Muhammedin bu görüşüne delil olabilir.ama hanefide fetva sabah namazının sünnetinin farzıyla beraber kazaya kalması durumunda sünnetinin kaza edilebileceğidir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Ezanda Terci Yapılır mı?

Cevap: Sabah namazının sadece sünneti vaktinde kılınamamışsa kaza edilebilir mi?

EHLİMAN
Sabah namazı diğer namazlardan farklı bir durum göstermektedir.Hanefi mezhebine göre sabah namazını kaçıran kimse öğleye kadar hem sünnet hem de farzını kaza etmektedir.


Yorum: Sabah namazının sadece sünneti vaktinde kılınamamışsa kaza edilebilir mi?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. 20 yaşında bayanım. Ben sabah namazını kıldım namazdan sonra hemen lavaboya gittiğimde akıntı gelmiş olduğunu gördüm. Ama çamaşıra bulaşmamıştı. Peçeteyle silince geldi. Namazı tekrar kılayım dedim. Abdest aldım baktım ki 3 dakika kalmış. Sünnetiyle beraber kılarım diye düşündüm sünneti kıldım. Farzını bitiremeden kerahat vakti girdi. Kaza etmeli miyim?

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Köle,Hasta Veya Seferi Olan Kişi Cuma Namazında İmam Olabilir mi?

Yorum: Sabah namazının sadece sünneti vaktinde kılınamamışsa kaza edilebilir mi?

mum
Namazdan sonra görülen akıntılar namaza engel olmazlar. kaza etmeye gerek yoktur


Kayıtsız Üye
Hocam ben dün sabah namazına geç kalmıştım. Uyandıktan sonra abdest alıp sabah namazının kazasını kıldım ardından baktim ki sabah namazının sünneti de kaza ediliyormuş ama benim abdestim bozulmuş olduğu için açıkcası biraz üşendim ve tekrar abdest alıp sünnetini kılmadım. Acaba günaha girmiş miyimdir ? Ve de sünnetini kaza etmek şart mıdır ? Bildiğim kadarıyla sünnetlerin kazası yoktu.

Okudunuz mu?  Tahiyyat duasını bitirmeden selam vermek

mum
Sabah namazı sünnetini kılmamak günah değildir, sevaptan mahrum kaldınız hepsi bu.


sadece sabah nanazının sünneti kaza edikir mi

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Salli-Barik Duasını Okumanın Hükmü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazının sadece sünneti vaktinde kılınamamışsa kaza edilebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.