Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:30
Namazlar
Yönetici

Teravih namazı nedir? Kısaca

Teravih namazı nedir? Kısaca

musab
Teravih namazı nedir?

Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen tervîha kelimesinin çoğulu olan terâvih, dinî bir kavram olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaza verilen isimdir. Bu namazın her dört rek’atinin sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Gizli Kıraat Yapılacak Yerde Sesli Kıraat Yapmak Sehiv Secdesini Gerektirir mi?

Terâvih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir. Hz. Peygamber, Kim inanarak ve sevabını Allâh’tan bekleyerek Ramazan namazını (teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır buyurmuşlardır (Buhârî, Salâtü’t-Terâvih, 1; Müslim, Müsâfirîn, 174).


Cevap: Teravih namazı nedir? Kısaca

EHLİMAN
Sadece Ramazan ayında kılınan sünnet olan bir namazdır.Genellikle cemaatle birlikte camide kılınan bu namaz aynı zamanda tek başına da kılınabilmektedir.8 ile 20 rekat arasında kılınabilmektedir.İki rekatta yada 4 rekatta bir selam verilerek kılınabilmektedir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde namazda fatiha okumanın hükmü nedir?

Yorum: Teravih namazı nedir? Kısaca

#UguR
Ramazan ayı boyunca her gece yatsı namazından sonra vitir namazından önce kılınır. Bu namazı kılmak sünnettir. Teravih namazı genellikle yirmi rekat olarak iki ya da dört rekatta bir selam vermek suretiyle kılınır. İki rekat kılındığında sabah namazının sünneti gibi, dört rekat kılındığında ise ikindi namazının sünneti gibi kılınır. Teravih namazı tek başına kılınabildiği gibi cemaatlede kılınabilir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde sabah namazı

teravih namazı ne demektir kısaca, teravih namazı nedir kısaca, teravih namazı nedir

Bu kategoride yer alan Namaz Bozan Şeyler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Teravih namazı nedir? Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.