Anasayfa
22 Şubat 2022, 3:04
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde kerahat vakitleri

Hanefi mezhebinde kerahat vakitleri

musab
güneş doğduktan bir mızrak boyu yükselinceye kadar,güneşi tam tepeye geldiği an ve güneşin sarardığı vakit batana kadar.(yani akşama 45 dk kadar kala) namaz kılmak tahrimen mekruhtur. vacipi,nafile namaz bu hükmü değiştirmez.mekkede kılınıp kılınmaması önemli değil.yani yer de değiştirmiyor bu hükmü
sabahın farzını kıldıktan sonra nafile kılmak,ikindinin farzını kıldıktan sonra nafile kılmak tenzihen mekruhtur.
çoğu insan ikindi namazının kerahatına dikkat etmiyebiliyor.bilmeyen çok var çünkü.akşama 45-50 dk kala farzı eda etmiş olmamız lazım.hatta adam akşama yarım saat kala ikindinin sünnetini kılıyor.güya sevap kazanacak.eğer tahrimen mekruh bir iş karşımıza çıkarsa o işi terk ederiz.
NOT:ebu yusuf kerahat vakitlerinde bir istisna belirtir.o da cuma günü öğleden önceki (yani öğleye 45-50 dk önce giren kerahat vakti)kerahat vaktidir.benim bildiğim hanefi mezhebi ebu yusufun bu görüşünü kabul etmiştir.ayrıca sadece öğleden önceki kerahat vakti yoktur diğer 4 kerahat vakti cuma günündede devam eder.

Okudunuz mu?  Münferid(tek başımıza)namaz kılarken sesli kıraat yapabilir miyiz?

Cevap: Hanefi mezhebinde kerahat vakitleri

EHLİMAN
Kerahat vakitleri demek namazın kılınmasında sakıncalı olan vakitler demektir.Bu vakitler güneşin doğuşu batışı ve tam tepede olduğu vakitlerdir.Bu nedenle bu vakte yakın zamanlarda kaza yada nafile namaz kılmamak gerekir.


Yorum: Hanefi mezhebinde kerahat vakitleri

Kayıtsız Üye
Bilgi için teşekkürler. Allah (c.c) razı olsun.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Akşam Namazında Ezanla Kamet Arasında Beklemek

Yorum: Hanefi mezhebinde kerahat vakitleri

Kayıtsız Üye
İkindi de kerahat vaktine 10 dk kaldığında, öğlen namazı vaktinde eda edilemeyip kazaya kalmışsa, öğlen farzı kılıp, kerahat vaktinde de ikindi farzı nı mı kılmalı? yoksa kerahat vaktine girmeden ikindi farzını eda edip, akşam namazı vakti girdiğinde mi öğle namazı kazası kılınmalı ? Hangisi daha uygundur? Ayrıca cevapta Kaynak gösterebilirseniz ayrıca mutlu olurum, şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Gizli Kıraat Yapılacak Yerde Sesli Kıraat Yapmak Sehiv Secdesini Gerektirir mi?

mum
Önce kazaya kalan öğle namazını kılın, ardından hemen ikindiyi kılın.
Kerahet vakti farz namazlar için geçerli değildir.


Kayıtsız Üye
Burdan yola çıkarak; ikindi kerahat vaktinde, zaruret nedeniyle cem’i tehir olarak öğle ve ikindi farzı kılınabilir diyebilir miyiz? "Akşam ezanına 3 saniye bile kalsa hemen ikindiyi kılmak farzdır" diye bir görüş okumuştu, akşam ezanına 3 sn kala cem’i tehir olarak öğle ve ikindi farzı kılmaya başlanabilir mi?

Okudunuz mu?  Aynı Namaz İçin Hem İmamlık Hem Müezzinlik Yapılabilir mi?

mum
Farz namazları kerahet vakti de olsa kılmalısınız yazmıştım


Kayıtsız Üye
Hamileyken kerahat vakti uyunursa çocuğun gözleri şaşı olur insan aklından olur diyorlar dogrumudu ?teşekkürler


Şem’a
Kerahet vakti uyumak mekruhtur ama dediğiniz şey hurafedir dini hiç bir kaynakta geçmez.


hanefi mezhebine göre namaz ve kerahat vakitleri, kerahat vakitleri, hanefi kerahat vakti

Bu kategoride yer alan Sabah namazının sadece sünneti vaktinde kılınamamışsa kaza edilebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde kerahat vakitleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.