Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefide iftitah tekbirinin hükmü nedir?

Hanefide iftitah tekbirinin hükmü nedir?

musab
imam Muhammede göre rukundur.imamı azam ve ebu yusufa göre şarttır
bunun farkı şudur:imam Muhammede göre
kişi tekbir alırken üzerinde necis bir şey olsa tekbiri aldıktan sonra onu eliyle atsa vs.bu durumda namaz olmaz.çünkü namazın içindedir iftitah tekbiri.ama imamı azam ve ebu yusufa göre iftitah tekbiri namazın dışı olan bir harekettir.bu yüzden bu durumda namaza zarar vermez derler.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde imamın imamlığa niyeti şart mıdır?

Cevap: Hanefide iftitah tekbirinin hükmü nedir?

EHLİMAN
Namaz kılarken tekbir almak ve bunu yaparken elleri kulak hizasına kadar kaldırmak ve baş parmakları kulaklara değirmek gerekmektedir.Fakat özür yada hastalık nedeni ile eller göğüs hizasına kadar da kalkabilmektedir.

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Her Namaz İçin Abdest Almak Gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefide iftitah tekbirinin hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.