Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
sizden08
Abone

Sevdiğim kızın annesini ikna olması için dua

Sevdiğim kızın annesini ikna olması için dua

ferdiderin
Merhaba ben Almanyadan katılıyorum bu siteyi buldum ve bir sorum olacak

yaklaşık 2 sene çıktığım bir kız vardı bir kaç gün önce ayrıldım

onula 2 sene önce tanıştım ve gizli saklımız olmadı ve annesine anlattı bir gün kavga ettik ve annesi karıştı ve benim maalesef biraz sesim yükseldi ve o günden sonra bana çok öfkeli annesi ve benim kötü bir insan olduğumu düşündü hep hiç bir zaman bir şans tanımadı bize ve kızına durmadan dedikleri " o bizim ailemize yakışmaz" gibi sözler ve bu olaylardan sonra gizli konuşmaya çalıştık zamanla yine annesiyle konuşuruz diye ama annesi ne zaman konuştuğumuzun farkında vardıysa " ya onu seç yada aileni " dedi kıza tabikide böyle bir karar vermekte zor ama yinede hep bir birimizi bulduk vazgeçmedik ve savaşdik 2 sene boyunca belki 4-5 kere annesiyle konuşmaya çalıştı
ama bir türlü olmadı ikna edemedik sevdiğim kız 300 km uzaklıkta yaşıyor ama ben yinede hep onu görmeye gittim tabikide böylesi daha zor oluyor mesafe olunca annesi bana karşı öfkeli benim saygısız bir insan oldu mu zannediyor belkide sorun 300 km uzaklıkta olduğum için kızını belkide uzaklara göndermek istemiyor ve onun için böyle yapıyor ne yapacağımı şaşırdım ben artık ve bir kaç gün öncede kız ayrıldı benden bu kadar olaylardan ve stress’de sonra tabiki insan soğuyor zamanla ama benim sevgim hala aynı ben artık neyapacağımı şaşırdım ben saygısız bir insan değilim o günü sinirden olan oldu hiç bir kötü huyum yoktur ne alkolüm vardır nede başka kötü bir şey evden ise , işten eve gidiyorum ve annesi benimle birazcık bile tanışmadan kötü olduğumu zannediyor bir hatam yüzünden
aklıma geldiği her an dua ediyorum belkide sabır gerekiyor ama 2 senedir sabrediyorum ve artık içimi yiyor bu durum extradan bildiğiniz bir dua varmıdır
annesinin bana bir şans vermesi ikna olması için ve sevdiğim kızın yeniden beni sevmesi için çok çaresizim gerçekten hiç bir şey imkansız değildir yüce rabbim her şeye bir yol gösterir biliyorum ama yinede içim gerçekten yanıyor bu tarz problemler için dua varsa lütfen söyleyin şimdiden sizlere tsk ederim.

Okudunuz mu?  Kul hakkı nedir? Kul hakkı ne anlama gelir

Cevap: Sevdigim kizin annesini ikna olmasi için dua

Serhad
ve aleykümesselam ALLAH(c.c) Rahmeti ve Bereketi Üzerine Olsun Canım Kardeşim.
-Öncelikle İslamda Bir Erkeğin ve Bayan’ın kendi duygularını terbiye etmeli ve karşısındakine söylememlidir ve Birbirleriyle görüşmeleri(Randevu vs.) mekruhtur. Çoğu insan duygularını saklamakta ustadır.
– ALLAH(c.c) kişi için en hayırlı ne ise onu verir.

Okudunuz mu?  Ailemize Küfür Eden Birisine Nasıl Davranmalıyız ?

Tavsiyem; Namaz kılıp ibadetlerini yaparken "Ya Rabbim benim için ne hayırlı görüyorsan onu ver" de çünkü senin için en iyisini ALLAH(s.w.t) bilir.
ALLAH(c.c) ‘den ümit kesilmez ve Rızasını kazanmak gerekir.

Sana şöyle bir örnek vereyim daha iyi anlarsın;

"Genç bir adam, genç bir kıza sırılsıklam aşıktır ve bu kızla evlenmek istemiştir ama biliyordur ki, genç kızla olan şuan ki ilişkisi haram(yasak)dır. Bu yüzden, kıza olan sevgisine rağmen ilişkisini kesmek ister. Genç kızı çağırıp "bunu yapamam çünkü bu haram olan bir ilişki ve ben ALLAH(c.c) rızası için senden ayrılacağım." ondan hoşlanmadığı yada başka bir sebepten dolayı değil. Aslında onunla evlenmek bile istiyordu fakat; şuanki yasak bir ilişkiydi. Genç adam hayatına devam ediyordu Yaşadığı toplumla ve onları İslam’a çağırmakla meşgul oluyordu. Bir zaman geçtikten sonra, başka bir toplulukla beraber olmuştu, Onlarlada iyi bir ilişki kurmuştu bu sırada bulunduğu toplumda, insanları İslam’a çağıran düzgün bir şekilde örtülü Kur’an öğreten ve her türlü (dini) faliyetle meşgul olan bir kız vardır. Genç adam bu kızla evlenmeye niyetlenir. Annesinden bu kızı gidip görmesini ister. Annesi görmeye gittikten sonra "Bu kız senin için mükemmel bir eş çok güzel bir ahlaka,dini bilgiye ve takvaya sahip" bundan sonra genç adam, kızla tanışmaya gider ve kızın yüz örtüsünü açar ve işte kız genç adamın ALLAH(s.w.t) rızası için terk ettiği kızın ta kendisidir."

Okudunuz mu?  Tefsir okurken müzik dinlemek

Hikaye alıntıdır.
Allah Rızası İçin Vazgeçmek – Give up for sake of Allah by Kamal El Mekki



ALLAH(s.w.t) yar ve yardımcın olsun.


Yorum: Sevdiğim kızın annesini ikna olması için dua

Kayıtsız Üye
Kardeşim bende aynı durumdan muzdaribim bende bir çare arıyorum çok çaresizim ne yapacağımı bilemiyorum yazını okudum ve merak ettim sen bir çaresini bulabildin mi bulduysan bir çaresini bana da yol gösterir misin.?

Okudunuz mu?  Sen olmasaydın Ya Muhammed! evreni yaratmazdım uydurma mı

Yorum: Sevdiğim kızın annesini ikna olması için dua

misafir1
insanlar, oğullarına kızlarına iyi bakacağını düşündüğü kimselere, oğullarını veya kızlarını verirler. anne babaların kaygıları gerekçeleri neler bunlara bakmak, nedenleriyle sonuçlarıyla biraz somut çözümler getirmek, ortada bir problem yoksa da bunların açıklığa kavuşturulup; kaygıların giderilmesi, olmuyorsa da zorlanmaması gerekir gibi geliyor bana. yani kendimize bakmak ve çözüm getirmek dışında her şeyi yaptığımız sürece, pek istediklerimize kavuşabileceğimizi sanmıyorum.

Okudunuz mu?  Dayanamıyorum intihar edeceğim ama ...

Kayıtsız Üye
Burdan bu yazdığım mesajı görenlere sesleniyorum
Aşık olmak gerçekten çok güzel bir şey ama kavuşmakta ap ayrı zor bir şey eğer ki kavuşamıyorsanız engeler çıkıyorsa elinizden de bir şey gelmiyorsa Allah’a bırakın Allah Teâlâ için vazgeçin Gerçekten sizin için hayırlısıyla Rabim onu size en güzel bir şekilde gönderir.Bende aynı durumu yaşıyorum ben Rabim için vazgeçtim 5 senelik ilişkimden Rabim Herkesin Gönlüne göre versin Allah’a emanet olun ve hiç bir zaman pes etmeyin şükredin her daim hepinze iyi günler diliyorum

Okudunuz mu?  Kocam boşanmak istiyor. Ben istemiyorum. Böyle bir durum yaşayan kadın ne yapmalı?

kızın ailesini ikna etme duası, karşı çıkan aileyi ikna etme duası, aileyi evliliğe ikna etme duası

Bu kategoride yer alan Bu şekilde konuşmak büyük konuşmak olur mu ve İnşAllah demek hakkında? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim kızın annesini ikna olması için dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.