Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Ne zaman evleneceğim?

Ne zaman evleneceğim?

NurIsik
Saygi deger kardeslerim,

Ben annemi kayıp etmis, Allah’dan baska kimsesi olan birisiyim. Avrupa’da yasıyorum. Bu zamanima kadar hiç dısarı hayatım olmadi. Hicbir kızla bu zamana kadar tanısmadim. Yasım 25 oldu. Bu yasıma kadar hep evlenme düsüncelerim oldu. Cogu zaman bu yüzden uykusuz gecelerim oldu ve gögsüm agridi. Bu zamanima kadar bir çok kızı aklımdan gecirdim, fakat hicbiri nasip olmadı. Bir kız aklımda idi üniversitede, hatda rüyalarıma bile girdi, fakat onu baska bir erkekle gülüserek otururken buldum. Ben evlenmek için kız nasıl bulunur, kim benim nasibim, bunları bilmiyorum. Bu zamanıma kadar bu islerle hiç ugrasmadım, ve acıkcası bu isi beceremiyorum. Bu sene üniversitem bitiyor ve calısmaya baslıyacagım. Bu yüzdende üzülüyorum hayatımı paylasabileceyim bir kız bulamadıgım için, bu benim icime çok koyuyor. Öte yandan derslerim o kadar yogunki, bu derslerimin yanı sıra bir kızla veyahut kız aramakla vakit gecirmem mümkün degil, cünki basarılıyım ve bu tür düsüncelere düstügüm zaman derslerim kalıyor. Aracılık yapacak hiç kimsem yok. Cok istekliyim, fakat elimden bir şey gelmiyor. Yani anlıyacagınız çok hayal etdim, fakat hiç birisi nasip olmadı. Cok büyük bir istek var, ama elimden bir şey gelmiyor.

Okudunuz mu?  Eski eşimle tekrar nasıl evlenebilirim?

Cevap: Ne zaman evleneceyim?

NuN
Evlilik konusunda tedbirini al, takdiri Allah’a bırak


Cevap: Ne zaman evleneceyim?

loser
< Evlilik konusunda tedbirini al, takdiri Allah’a bırak >
Ben de buna benzer bir konu açmıştım ve benzer bir cevap vermiştiniz. Benim de sormak istediğim tedbirini al derken nasıl tedbirini alacam? Konuyu açan arkadaşın durumu da benimkinin aynısı sayılır. Nasıl tedbirini alacaz? Nasıl çabalıyacaz? Kendim bulamıyorum, başkası da benim için bulamıyor? Nasıl olacak bu iş?
Benim konum buydu:
https://www.forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/271990-islama-uygun-nasil-evlenebilirim.html

Okudunuz mu?  Mezhep imamları neden 12 imama tabi olmadılar ?

Cevap: Ne zaman evleneceyim?

NuN
Adam daha okul okuyor, okulunu bitirsin ve bir işe başlasın sonra eş adayını araştırsın.
Tedbiri bu 🙂


loser
< Adam daha okul okuyor, okulunu bitirsin ve bir işe başlasın sonra eş adayını araştırsın.
Tedbiri bu 🙂 >

Eş adayını nasıl araştıracak? Kızlarla hiç konuşamayan ve kimsesi de olmayan biri nasıl eş adayı bulacak?

Okudunuz mu?  Borç konusunda içki içene de kolaylık göstermek gerekir mi?

NuN
Herkes nasıl buluyorsa öyle


loser
< Herkes nasıl buluyorsa öyle >
Herkes 2 türlü buluyor. Ya kendi başına eş adayına açılarak, flört ederek ya da bir yakını vasıtasıyla görücü usulü ile. Benim iki seçeği de kullanma durumum yok. Eeee napacam ben

Okudunuz mu?  İltiham olduğumu hatırlamıyorum

NurIsik
Kardes. Her kafadan bir ses cikiyor. Kimse senin benim maddi veyahut manevi durumumuzu bilemez. En iyisi biz isimizde cabalayalim, gerisine Allah’a birak.

Ama yinede fikirlerinizden dolayi Allah razı olsun.

Bu kategoride yer alan Zina yapmış bir erkek zina yapmamış bir kadınla evlenirse nikahı kabul olmaz mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ne zaman evleneceğim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.