Anasayfa
19 Ocak 2024, 16:03
Mezhepler
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Gusul Alırken Ağza ve Burna Su Vermenin Hükmü Nedir?

Hanefi Mezhebinde Gusul Alırken Ağza ve Burna Su Vermenin Hükmü Nedir?

musab
Hanefi Mezhebi ağzı ve burnu vucudun dış kısmından saydığı için buralara su vermek farzdır.

Hanefiler vucudun dış kısımından sayarken şöyle yorum yaparlar;ağız zaten kapalı,burnu ise elimizle kapatıp açabiliyoruz.Vucudun içinde olan bir organı biz elimizle açıp kapatabiliyor muyuz?

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Baykuş Eti Yemek Helal mi?

Şema:
Buruna ve ağza su vermenin farz sayılması çok tuhaf

Ben:
Ağız ve burun vucut dışından sayıldığı için yıkamak farz.Eğer ağız ve burun vucut içerisindense oruçken abdest aldığımızda neden orucumuz bozulmuyor?

Şema:
Güzel bir soru🙂

Ben:
Bu güzel soruya aynı güzellikte cevap verebilecek Şafi arıyorum

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebine göre abdesti bozan durumlar maddeler halinde başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Gusul Alırken Ağza ve Burna Su Vermenin Hükmü Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.