Anasayfa
6 Eylül 2021, 10:58
Nedir
Abone

Doğa kirliliği ile ilgili kompozisyon

Doğa kirliliği ile ilgili kompozisyon

klav
doğa ve çevre kirliliği ile ilgili kompozisyon

Doğa; Dünya üzerindeki bütün canlıların yaşamlarını sürdükleri alana denir. Canlıların hayatlarını olumsuz yönde etkileyecek kadar hava,su ve toprağın kirlenmesine doğa kirliliği adı verilir.

Artan nüfusa paralel olarak ihtiyaçların artması ve insanların doğal kaynakları bozarak hayatlarını daha mükemmele getirmek amacıyla su, hava ve toprağı kirleterek insanların yaşamlarını sürdürmeleri için büyük önem taşıyan bitkilere ve hayvanlara zarar vermektedir.

Okudunuz mu?  Hatice isminin anlamı nedir?

Doğa kirliliği, özellikle sanayinin oraya çıkmasıyla kendini göstermektedir. Sanayinin ortaya çıkması ile birlikte hava kirliliği meydana gelmiştir. Dünyaca ülkeleri hava kirliliğine karşı önlem almak için bazı sınırlar çizmişlerdir. Fakat büyük ülkeler bu sınırı aşmaya devam etmektedirler. Yine aynı şekilde toprak ve suya karışan zararlı maddelerin canlı yaşamını tehdit edecek boyuta gelmesine toprak ve su kirliliği adı verilmektedir. Hava kirliliğinde olduğu gibi genelde kimyasal atıkların bilinçsiz bir şekilde doğaya atılması ile oluşmaktadır. Endüstri kuruluşları, termik santraller, gübreler, tarımsal sanayi atıkları vb. su kirliliğine neden olurken, çöplerden sızan sular, kirli sulama, gübre çözeltileri, sanayi atıkları, radyoaktif maddeler ise toprağın kirlenmesine yol açmaktadır. Bunun yanında büyük şehirlerde ve gelişmiş yerlerde bariz bir şekilde görebileceğimiz ses kirliliği, radyoaktif kirlenme, aşırı ışıklandırma doğanın kirlenmesine davetiye çıkarmaktadır.

Okudunuz mu?  Göç nedir sözlük anlamı

Geçmişten bugüne ihtiyaçların getirmiş olduğu yan etkilerini bilinçli bir toplum olarak azaltmak bizlerin elinde. Doğaya sahip çıkarak yere bir çöpün dahi nelere mal olduğunun bilincinde olmakla mümkün olacağı gibi havanın, suyun ve toprağın verimini koruyan temiz bir oksijen sağlayan ağaçlarımızı korumak ve mümkünse ağaç dikmek bu sorunlarının hızlanmasını önleyecektir. [url]www.Mumsema.com

Okudunuz mu?  Sevap nedir sözlük anlamı

Cevap: Doğa kirliliği ile ilgili kompozisyon

Darusselam
Doğa ve çevre kirliliği ile ilgili kompozisyon

İnsanların sürekli yaşadıkları yere çevre denir. Dağlar, ovalar, çayırlar, ormanlar, göller, denizler, ırmaklar, doğal çevreyi oluşturur.Doğal Çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı toplandı. Bu toplantıda çevre sorunları ele alındı. Çevre kirlenmesine karşı üye ülkeler ortak çözüm yolları aradılar. Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırıldı. Her yıl Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak değerlendirilir.
Ülkemizde bu amaçla 1978 yılında Türkiye Çevre Sorunları Vakfı, daha sonra Çevre Müsteşarlığı kuruldu. Başbakanlığa bağlı Çevre Müsteşarlığı 5-11 Haziran tarihleri arasını Çevre Koruma Haftası olarak kabul etti. Çevre Koruma Haftasında okullarda öğrencilere doğal çevrenin korunması gereği öğretilir. Hafta boyunca radyo ve televizyonda halka çevre kirlenmesi ile ilgili bilgiler verilir. Alınması gerekli önlemler anlatılır. Gazete ve dergilerde doğal çevrenin korunmasına ilişkin yazılara yer verilir.
Doğal çevrenin kirlenmesi bütün ülkelerin ortak sorunudur. Çevre kirlenmesi hepimizin günlük yaşayışını etkileyen bir olaydır. Uygarlığın gelişmesi, endüstrileşme sonucu fabrikalarda insan gücüne gereksinme arttı. Kırlarda, köylerde, doğal çevrede yaşayan insanlar kentlere göçtü. Kent nüfusu önemli ölçüde çoğaldı. Kentlerde nüfusun artışı ve endüstrileşme ile birlikte çevre sorunları ortaya çıktı. Bu sorunun en önemlisi çevre kirlenmesidir.
Başlıca çevre sorunları su, hava ve toprak kirlenmesidir.
Su kirlenmesi ile deniz hayvanlarının yaşam ortamları bozulur. Kirli sularda avlanan balık ve öteki deniz ürünlerini yemeyelim. Böyle sularda yüzmeyelim.
Hava kirliliği daha çok yakıtların gereği gibi yakılmaması sonucu ortaya çıkar. Kirli hava solunuma elverişsiz havadır. Kirli hava solunum yolları hastalıklarını artırır. Solunum organlarımızı yorar. Hava kirliliği ölümlere bile sebep olur.
Toprak kirlenmesi; çeşitli ilaç ve gübrelerle toprağın tarıma elverişsiz duruma gelmesidir. Çiftçilerimiz; tarlada kullanacakları ilaç ve gübre çeşidini ziraat mühendislerine, teknisyenlerine sormalıdır. Hangi gübrenin hangi cins topraklarda yararlı olacağı bilinmektedir. Bu nedenle; ilgili uzmana danışmaksızın ilaç ve gübre kullanılmamalı. Toprak kirlenmesi toprağın verimini azaltır. Bitki hastalıklarını çoğaltır.
Bugün pek çok ilimiz çevre sorunları ile karşı karşıyadır. Örneğin Ankara’da hava, İstanbul’da su. Mersin ve Adana’da toprak kirlenmesi birer çevre sorunudur.

Okudunuz mu?  Hutbe nedir? Hutbenin anlamı nedir?

Cevap: Doğa kirliliği ile ilgili kompozisyon

duru
Çevre insanoğlunun bahçesi gibidir.


Cevap: Doğa kirliliği ile ilgili kompozisyon

Kayıtsız Üye
Doğamızı kirletmemeliyiz


Kayıtsız Üye
doğayı kirletmeyelim 😀


Kayıtsız Üye
Lütfen doğayı koruyalım!!!


doğa kirliliği, doğa kirliliği ile ilgili yazı, doga kirliligi

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Doğa kirliliği ile ilgili kompozisyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.