Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:00
Mezhepler
Yönetici

Maliki mezhebinde namazda ellerin bağlama şekli

Maliki mezhebinde namazda ellerin bağlama şekli

musab
mum:
malikide elleri namazda bağlama konusu

eller bağlanır bu sünnettir.
Bağlanmaz dense de malikideki meşhur görüşe göre sağ elin sol el üstüne bağlanmasıdır.

Ben:
Bidayetül Müctehid’e bakmıştım daha önce bu konuyla ilgili olarak.İmam Malik farz namazlarda el bağlamayı caiz görmez mekruh der.Sünnet namazlarda ise el bağlamak sünnet demese de caizdir der.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kirpi Eti Yemek Helal mi?

İbni Rüşd kendi görüşünü yazıyor en altına.Namazda el bağlamayı saygı olarak görüyorum bu yüzden eli bağlamak salmaktan daha uygundur diyor.

Malikilerin farz namazda el bağlamayı mekruh görüp,nafile namazlarda caiz görmelerinin sebebi şu;

Birinci yorum;farz namazlar kısa kılınır.Ama nafile namazlar münferid olarak kılındığı için kişi istediği kadar kıraatı uzatabilir.Kişi ellerini bağlayınca ellerinden güç almış olur.Ayakta durmak için daha iyi güç bulur.Yani zaruri durum olduğundan dolayı nafile namazda el bağlamaya izin verirler.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Sünnet Olmanın Hükmü Nedir?

İkinci yorum;nafile namazda bir yere dayanmak caizdir.Ama farz namazda değildir.El bağlamayı Maliki Mezhebi bir yere dayanmak,yani bir yerden destek almak olarak yorumluyor.Bu sebeple nafilede el bağlamak caizdir.


Maliki mezhebinde namazda eller baglanir

Bu kategoride yer alan Maliki Mezhebinde Şehvetsiz Gelen Meniden Dolayı Gusül Gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Maliki mezhebinde namazda ellerin bağlama şekli Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.