Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:00
Mezhepler
Yönetici

Maliki Mezhebinde Cuma Namazının Sıhhat Şartları?

Maliki Mezhebinde Cuma Namazının Sıhhat Şartları?

musab
Maliki Mezhebinde Cuma Namazının Sıhhat Şartları;

1.İmamdan başka 12 kişinin olması gerekir.
2.İki hutbe okunmalı
3.İmamın mukim olması şarttır.Ayrıca imamın hutbeyi bizzat kendisinin okuması lazım.hutbeyi imamdan başkası okursa cuma namazı batıl olur.ama eğer hutbe okuduktan sonra abdesti bozulursa kısa zaman içinde abdest alıp geri gelebilecekse cemaat imamın abdest almasını bekler.kısa zaman ölçüsü ;yatsının farzının ilk 2 rekatını kılabilecek kadar bir süredir.eğer bu sürede abdest alıp gelemeyecekse namazı başkası kıldırabilir.
4.Halkın cuma kılınacak yeri sürekli olarak kendilerine yurt edinmeleri lazım.dışardan gelecek saldırılardan emin olmak lazım
5.camide kılınması gerekir.geniş arazilerde ve evlerde kılınmaz.bir yerde iki cami varsa en eski yapılan camide kılınan cuma sahihtir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre abdesti bozan durumlar maddeler halinde

maliki

Bu kategoride yer alan Maliki Mezhebinde Şehvetsiz Gelen Meniden Dolayı Gusül Gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Maliki Mezhebinde Cuma Namazının Sıhhat Şartları? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.