Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:00
Mezhepler
Yönetici

Zatu Irk nedir? Zatuırk mikat yeri neresidir

Zatu Irk nedir? Zatuırk mikat yeri neresidir

musab
Zatu’Irk ne dmeketir

Burası, Irak, Körfez ve benzerleri gibi doğu tarafından gelenlerin mî-katıdır.

F. Evi bu zikredilen yerler ile Mekke arasında bulunanların mîkatı ise kendi evleridir. Bunlar yolculuğa başladıkları yerde ihrama girebilirler. Mekke halkı da evlerinde, Mekke’nin içinde ihrama girerler.

Okudunuz mu?  Maliki Mezhebinde Şehvetsiz Gelen Meniden Dolayı Gusül Gerekir mi?

Bunun delili, İbn Abbas’ın rivayet ettiği şu hadîstir: Hz. Peygamber, Medineliler için Zu’1-Huleyfe’yi, Şamlılar için Cuhfe’yi, Necidliler için Karn’i, Yemenliler için Yelemlem’i mîkat olarak tesbit etmiş ve şöyle buyurmuştur; ‘Bu mîkatlar, onlar ve o cihetten gelenler içindir. Mekke’ye, bu inikatlardan daha yakın olanlar ise yolculuğa başladıkları yerde ihrama girsinler. Mekkeliler de Mekke’de ihrama girsinler’.[11]

Okudunuz mu?  Hanbeli Mezhebinde Oruçken İstimna (mastürbasyon) Yapmak Orucu Bozar mı?

Buralar, hac ve umre’ye gelenlerin mîkatlandır, Mekke’nin hariçinden gelenler bu mîkatlardan girerler. Fakat umre yapmak isteyen kişi Harem dahilinde ise -Mekkeli bile olsa- ihrama girmek için Harem’e en yakın olan Hıll mevkiine gitmesi gerekir. Mekke’nin bir adım dışında da ihrama girse umresi sahih olur. Umre için Mekke’de niyet edip ihrama giren kişinin de umresi sahih olur, fakat bir kurban kesmesi gerekir. Bunu ilerideki bahislerde göreceğiz.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Para Karşılığı Kuran Okunur mu?

Bunun vacib olduğunun delili, Hz. Peygamber’in Hz. Aişe’yi haccı eda ettikten sonra Tenim’e göndermesi ve Hz. Aişe’nin orada umre için ihrama girmesidir. (Tenim, Harem hududunun dışında bir yerdir. Bugün Mekke sınırlan içinde bulunmaktadır).


zatu irak ne demek

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre adak adamanın hükmü nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zatu Irk nedir? Zatuırk mikat yeri neresidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.