Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:23
Oruc
Yönetici

Şafi Mezhebinde Oruçken Misvak Kullanmanın Hükmü?

Şafi Mezhebinde Oruçken Misvak Kullanmanın Hükmü?

musab
Şafi Mezhebine göre,oruç olan kişinin;öğle vaktinden iftar vaktine kadar misvak kullanması mekruhtur.İmsak vakti ile öğle vakti arasında misvak kullanması mekruh değildir.

Bu ayrımın sebebi şu hadisin yorumudur;

Oruç olan kişinin ağız kokusu ALLAH katında misk kokusundan daha güzeldir.

Okudunuz mu?  Kefaret Orucu üst üste 61 Gün Mü Tutulur

Kişi öğle vakti acıkmaya başlayıp,ağzının kokusu değiştiği için ve ALLAH’ta bu kokuyu sevdiği için bu kokuyu gidermek mekruh kabul edilmiştir.

====
Kaynak İçin Bakınız:Vehbe Zuhayli,İslam Fıkhı Ansiklopedisi, c.1, s.219.
====


Şafii mezhebinde oruclu kimse misvak kullanabilir mi i, hafi meshebinde misvak orucluyken

Bu kategoride yer alan Şafi Mezhebinde Abdest Sırasında Ağza veya Burna Su Kaçması Orucu Bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi Mezhebinde Oruçken Misvak Kullanmanın Hükmü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.