Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:07
Namazlar
Yönetici

Şafi Mezhebinde Rukudan Kalktıktan Sonra Söylenen Zikir

Şafi Mezhebinde Rukudan Kalktıktan Sonra Söylenen Zikir

musab
Şafi Mezhebine göre tahmid zikrinin en faziletlisi "rabbena ve lekel hamd" dir."Allahumme rabbena lekel hamd" zikri de söylenebilir.

Bunun delili;Peygamberimizin Rukudan doğrulduktan sonra "Rabbena ve lekel hamd" deyin hadisidir.Doğrudan bu lafızla hadis gelmiştir.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde Küsuf Ve Husuf Namazı

====
Kaynak İçin Bakınız:İmam Şafi, El-Umm, c.2, s.335.
====


Cevap: Şafi Mezhebinde Rukudan Kalktıktan Sonra Söylenen Zikir

DELFİN
Müslümanların namaz kılarken belli yerlerine dikkat etmesi gerekir.Örneğin rükudan kalkdığı ve secdeye gideceği vakit bir müddet beklemesi ve rabbena lekel hamd demesi gerekmektedir.Bu bekleyiş ancak bu kadar olmalıdır.

Bu kategoride yer alan Şafii İlmihali - "Guslün Farzları ve Sünnetleri" başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi Mezhebinde Rukudan Kalktıktan Sonra Söylenen Zikir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.