Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:07
Namazlar
Yönetici

Şafi Mezhebinde Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?

Şafi Mezhebinde Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?

musab
Şafi Mezhebine göre tilavet secdesi yapacak olan kişi önce iftitah tekbirini alır ve tekrar tekbir alarak secdeye gider.Bir defa secde yapar sonra oturup namazdan çıkarken verdiği selam gibi selam verir.

Tilavet secdesi yaparken tahrim tekbirini almak ve selam vermek şarttır.Ama bu ikisinden birisi olmazsa günahkar olunmaz,çünkü tilavet secdesi yapmak sünnettir ve sünnetin terki günah değildir.Sadece sünnet olan tilavet secdemiz sahih olmaz.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde kaza namazında kamet...

Secdeye giderken alınan tekbir ise sünnettir,yani alınmazsa da tilavet secdesi sahih olur.

Zaten Şafi Mezhebinde tilavet secdesinin sonunda selam verildiği için secdeden sonra tekbir alıp ayağa kalkmak yoktur.Oysaki Hanefi Mezhebinde tilavet secdesinden sonra tekbir alıp ayağa kalkmak sünnettir.

Kaynak İçin Bakınız:Ali eş-Şerbeci, Büyük Şafi Fıkhı, c.1, s.198.

Okudunuz mu?  Şafii'de cuma namazı kaç rekat

Cevap: Şafi Mezhebinde Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?

Tahmintahtaha
Ama kaç rekat ki anladım ama rekatını istiyorum lütfen


Cevap: Şafi Mezhebinde Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?

Şem’a
Tilavet secdesi TEK SECDE dir, rekatı yoktur.


Yorum: Şafi Mezhebinde Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?

Kayıtsız Üye
Şafiilere göre secde ile selam arasında tekbir edilir mi?

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Tahiyyetül Mescid Namazı İçin Kerahat Vakti Var mıdır?

arifselim
Evet kardeşim tekbir gereklidir. Şafiiler tilavet secdesinden kalkarken tekbir getirir ve daha sonra oturup sağa ve sola selam verir.


Kayıtsız Üye
Sahillere göre tilavet için secdeye giderken mo niyet getiririz ve bu niyet nasıl getirlir ayakta mi niyet getiriyoruz sonra direk secdeye gidip mi selam veriyoruz şunu bir açık açık yazın ya

Okudunuz mu?  Şafiide cuma namazının farz olmasının şartları nelerdir

arifselim
Şafiiler tam secdeye gidecekken niyet eder tekbir getirir ve secdeye varır. Niyet ettim Allah rızasını için tilavet secdesini yapmaya diyerek niyet eder. Secdeden sonra direk selam verilir ve bitirilmiş olur.


Kayıtsız Üye
Hiç bir dua okumadanmı secde ediyoruz ben anlamadım nasıl yapıldığını secdenin daha anlaşılır yazarmısınız lütfen

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde namaz çeşitleri?

arifselim
Bu konunun en başında şafiilere göre tilavet secdesinin nasıl yapılacağı tam olarak izah edilmiştir. Tekbirleri getirdikten sonra secde yapılır ve daha sonra selam verilerek tilavet secdesi bitirilmiş olur. Sayfamızda hanefilere göre nasıl tilavet secdesi yapıldığı da anlatılmıştır bakabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
İlk niyet ederiz niyet ettim Allah rızası için tilavet secdesini yapmaya tekbir alırız sonra secde yapırız sonra sağa sola slm veririz sonra ( Gufrane rabbenâ ve ileykel mâsir) deriz ve secde biter

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Kadei Ahirede Tahiyyat Okumanın Hükmü Nedir?

Kayıtsız Üye
Tilavet secdesinde selam verildikten sonramı semi’ina ve atana gufraneke rabbena ve ileykel mesir okunmalı okunmalı yoksa selam verilmeden mi ?


Ensar
Şafii mezhebinde niyet eder ardından tekbir getirilir (Allahu ekber denir)bir kere secde yapar üç defa subhanerabiyel eğle denir ardından oturur ardından selam verir bitirir siniz. Yapılması olan tilavet secdesi bu şekildedir. Ek olarak eğer biliyorsanız tilavet duasını eder bilmiyorsanız böyle yapmanız yeterli olur. Tüm dualar secde de yapılır eğer

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde İmama Uyan Kişi Kıraat Yapar mı?

şafilerde tilavet secdesi nasıl yapılır, şafi mezhebine göre tilavet secdesi nasıl yapılır, şafii mezhebinde tilavet secdesi nasıl yapılır

Bu kategoride yer alan Şafilerde Rabbena duaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi Mezhebinde Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.