Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:07
Namazlar
Yönetici

Şafi Mezhebinde Üzerimizde Necis Bir Şey Varken Namaz Kılınabilir mi?

Şafi Mezhebinde Üzerimizde Necis Bir Şey Varken Namaz Kılınabilir mi?

musab
Şafi Mezhebi bu konuda sıkıdır.Vucudumuzda ya da elbisemizde az miktarda necis bir şey olsa dahi namaz kılamayız.

Eğer necis olan bir şeyi gözümüzle görüyorsak o maddeyi temizlemeliyiz,gözümüzle göremiyorsak temizlemeye gerek yok.Ölçü budur.Zaten az bir şey necaset bulaşsa bile gözümüzle görürüz.Sadece sıçrıntı tarzı şeyler görünmeyebilir.Mesela toplu iğne başından daha küçük olan bir nesaset…

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde namaz kılanın önünden geçilir mi?

Ama bedenimizde ya da elbisemizde az miktarda kan veya irin olursa o şekilde namaz kılınabilir.Çünkü az miktarda olan kan ve irin affedilmiştir.Bu kan ve irin ister bizden çıkmış olsun,ister başkasından bulaşmış olsun hüküm aynıdır.

Şafi Mezhebinin az miktardaki kan ve irini istisna etmesinin sebebi bence;bunlardan kaçınmanın zor olmasıdır.Hadise dayanmıyor diye tahmin ediyorum.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde imamın niyet etmesi şart mıdır?

====
Kaynak İçin Bakınız:Takiyiddin Ebubekir,Temel Şafi Fıkhı, c.1, s.131.
====


Cevap: Şafi Mezhebinde Üzerimizde Necis Bir Şey Varken Namaz Kılınabilir mi?

DELFİN
Şafi mezhebinde necis olan bir şey var ise az da olsa bunların temizlenmesi gerekmektedir.Aksi halde namaz olmaz.Bu nedenle temizlik önemlidir.İslam dini temizliğe büyük önem vermektedir.Titiz olmak ve Allah’ın karşısına temiz çıkmak gerekmektedir.

Bu kategoride yer alan Şafi Mezhebinde Ruku Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi Mezhebinde Üzerimizde Necis Bir Şey Varken Namaz Kılınabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.