Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:06
Namazlar
Yönetici

Şafi Mezhebinde Namazda Besmele Sesli mi Çekilir?

Şafi Mezhebinde Namazda Besmele Sesli mi Çekilir?

musab
Şafi Mezhebine göre açıktan okunan namazlarda besmele de açıktan okunur.Sessiz kıraatlı namazlarda besmele de sessiz okunur.

Sabah namazında,akşam ve yatsını namazlarının ilk iki rekatlarında imam sesli okuduğu için bu rekatlarda besmele sesli okunur.Akşam namazının üçüncü rekatında,öğle ve ikindi namazlarında imam sessiz okuduğu için besmele sessizce okunur.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Namaz Kimlere Farz?

Evde akşam namazını kılan birisi kıraatı sessiz yapıyorsa besmeleyi de sessiz okuması lazım diye biliyorum.Yanlış mıyım?

====
Kaynak İçin Bakınız:Vehbe Zuhayli,İslam Fıkhı Ansiklopedisi, c.2, s.20.
=====


safiilerde besmele sesli mi okunur

Bu kategoride yer alan Şafi Mezhebinde Sabah Ezanında Essalatu Hayrun Minen Nevm Demenin Hükmü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi Mezhebinde Namazda Besmele Sesli mi Çekilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.