Anasayfa
29 Temmuz 2021, 20:34
Namazlar
Yönetici

Şafi Mezhebine Göre Teravih Namazında İki Rekatta Bir Selam Vermek Şart mı?

Şafi Mezhebine Göre Teravih Namazında İki Rekatta Bir Selam Vermek Şart mı?

musab
Şafi Mezhebine göre 2 rekatta bir selam vermek şarttır.Neden böyle diyorlar bilmiyorum.Diğer nafile namazlar için durum efdaliyet ile alakalıdır derken,teravih namazını neden ayrı hükme tabi tutuyorlar.

Teravih namazının 2 rekatta bir ya da 4 rekatta bir selam vererek kılındığına dair ben hadis bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Ezanın sünnetleri kısaca

Cevap: Şafi Mezhebine Göre Teravih Namazında İki Rekatta Bir Selam Vermek Şart mı?

DELFİN
Teravih namazı sünnet olan bir namazdır.Dolayısı ile sünnet olan bir namaza fazla şartlar yüklemek doğru değildir.Genellikle camilerde imama uyulmakta ve imam nasıl kılıyor ise bizler de öyle kılıyoruz.

Okudunuz mu?  Ettehiyat, Sali Barik okunuşu ve anlamı (şafiiler için)

Yorum: Cevap: Şafi Mezhebine Göre Teravih Namazında İki Rekatta Bir Selam Vermek Şart mı?

Ubeydullah
4 mezhep hak ise sadece kendi mezhebinize göre düşünüp yanlış manasında cevap vermeyin bu bir içtihaddır hikmetini arayın imamları kendinize göre değerlendirip yanlış tır manasında itham etmeyin ehli sünnet 1 mezhepten ibaret değil 4 mezheptir ve 4 ü de haktır ona göre değerlendirin

Bu kategoride yer alan Namaza başlamadan önce kılınmayan namazdan sorumlu muyuz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi Mezhebine Göre Teravih Namazında İki Rekatta Bir Selam Vermek Şart mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.