Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:07
Namazlar
Yönetici

Şafi Mezhebine Göre Tesbihat Farzdan Hemen Sonra Yapılabilir mi?

Şafi Mezhebine Göre Tesbihat Farzdan Hemen Sonra Yapılabilir mi?

musab
Şafi Mezhebine göre tesbihatı farzdan sonra yapıp,farzla sünnet arasına fasıla koymak sünnettir.Camide namaz kılan Şafilerin tesbihatı sünneti de kıldıktan sonra yapması caizdir,ama sünneti terk etmiş olur.


Cevap: Şafi Mezhebine Göre Tesbihat Farzdan Hemen Sonra Yapılabilir mi?

DELFİN
Evlerinde namaz kılan Müslümanların farz ile sünnet arasında tesbihat yapmaları sünnettir.Fakat bu durum her zaman yapılamayacağından namaz sonunda da yapılabilmektedir.

Bu kategoride yer alan Şafi mezhebinde namaz kılanın önünden geçilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi Mezhebine Göre Tesbihat Farzdan Hemen Sonra Yapılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.