Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:07
Namazlar
Yönetici

Şafi Mezhebinde Vitr Namazında Konut Tekbirinden Sonra Eller Salındıktan Sonra mı Bağlanır?

Şafi Mezhebinde Vitr Namazında Konut Tekbirinden Sonra Eller Salındıktan Sonra mı Bağlanır?

musab
Şafi Mezhebinde tek vitr namazında değil ,tüm namazlarda tekbir aldıktan sonra elleri yana salıp sonra bağlamak sünnettir.Ama ne hikmetse hanefi/şafi fark etmeksizin çoğu kişi vitr namazında saldıktan sonra bağlıyor.Şafinin görüşünü benimsediysen tüm namazlarda o şekilde yapacaksın.Ben Şafi Mezhebinde sadece vitr namazında o şekilde yapılır diye bir görüş bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre namaza başlarken ilk okunan dua hangisidir?

Cevap: Şafi Mezhebinde Vitr Namazında Konut Tekbirinden Sonra Eller Salındıktan Sonra mı Bağlanır?

DELFİN
Yatsı namazından sonra kılınan vitir namazı diğer namazlara göre biraz daha farklı kılınmaktadır. Burada üçüncü rekatta tekrar tekbir alınmakta ve eller bağlanarak kunut duaları okunmaktadır.


kunut tekbirinde eller yana salınır mı

Bu kategoride yer alan Şafi mezhebinde her zaman kaza namazı kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi Mezhebinde Vitr Namazında Konut Tekbirinden Sonra Eller Salındıktan Sonra mı Bağlanır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.