Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:07
Namazlar
Yönetici

Şafiide Yatsı namazı vakti

Şafiide Yatsı namazı vakti

musab
Şafii mezhebinde yatsı namazı ne zaman
Yatsı ne namazı ne zaman kılınır

Yatsı Namazı

Yatsı namazının vakti, akşamın sona ermesiyle başlar, fecr-i sadık’ın doğuşuna kadar devam eder. Fakat en muhtar görüşe göre, gecenin üçte birinden daha fazla erteîenmemelidir. Fecr-i sadıktan maksat, doğu ufkuna yayılan bir ışıktır; bu ışık güneşin aksetmesiyle meydana gelir. Sonra yavaş yavaş göğe doğru yükselip güneşin doğusuyla tamamlanır. Yatsı namazının başlama, sona erme ve muhtar olan vaktinin delili, vakitleri bildiren hadîsle birlikte bir de şu hadîstir:

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre sehiv secdesi ne zaman yapılır

Dikkat edin! Şu muhakkak ki uyku ile namaz kaçırmakta bir tefrit yoktur. Tefrit ancak diğer bir namaz vakti girinceye kadar namazını kılmayan kimse içindir.

Bu hadîs, bir namaz vaktinin diğer namaz vakti girdiğinde sona erdiğine delâlet eder. Fakat sabah namazı bundan hariçtir. Zira sabah namazının vakti, öğle namazı vaktinin girmesiyle değil, güneşin doğmasıyla sona erer.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Buluğa Ermemiş Çocuk Ezan Okuyabilir mi?

İşte bunlar, beş vakit namazın vakitleridir. Fakat namazları kasden vaktin sonuna bırakıp da vaktin genişliğini mazeret olarak ileri sürmemek gerekir. Çünkü böyle yapmak, namaz vaktinin çıkmasına sebep olabilir. Hatta bu gevşeklik namazı terketmeye bile sebep olabilir. Sünnet olan, namazları vaktin başlangıcında kılmaktır.

Okudunuz mu?  Namazda Fatiha okumayı unutan ne yapmalıdır

Hz. Peygamber’e ‘Amellerin en efdali hangisidir?’ diye sorulduğunda ‘Vaktinde kılınan namaz’ diye cevap vermiştir.

Namazın bir kısmı vakti içinde, bir kısmı da vakti dışında kıhnırsa, o namaz, vakti içinde kılınmış sayılır. Aksi takdirde kaza edilmiş bir namaz sayılır. Bunun delili, Hz. Peygamber’in şu hadîsleridir:

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre kaza namazları nasıl hesaplanır ve nasıl kılınır? Mükellefiyet yaşı kaçtır?

Kim güneş doğmadan sabah namazının bir rekâtına yetişirse, o, sabah namazına yetişmiştir. Kim güneş batmadan Önce ikindi namazının bir rekâtına yetişirse ikindi namazına yetişmiştir.

Bir namazın bir rekâtına yetişen kimse, o namaza yetişmiştir.


Cevap: Şafiide Yatsı namazı vakti

DELFİN
Yatsı namazı akşamdan sonra başlamaktadır.Yani akşam namazı vakti bitince yatsı başlar ve sabah namazı vakti girene kadar devam eder.Fakat en güzeli fazla vakit geçirmeden sona bırakmadan kılmaktır.

Bu kategoride yer alan Düşmanı hezimete uğratmak için ne okumalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafiide Yatsı namazı vakti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.