Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:28
missa2
Abone

Ticani tarikatı nedir? Ticani tarikatı lideri ve eserleri

Ticani tarikatı nedir? Ticani tarikatı lideri ve eserleri

Kayıtsız Üye
hakan1972

——————————–

ESSelamun Aleyküm br Rahmetullahi ve berekatuh. Bu mesajımın siyede yayınlanmamasını ve cevabın mail adresime gönderilmesini rica ediyorum.16 yıllık evliyim ve eşim ticani adlı bir tarikatın mensubudur. yaklaşık 10 ay önce bir tartışmamızda kendisine ana avrat sinkaflı küfrettigim ve rüyasında benim dinden çıktıgımı be evliligimizin dinen bittigini söyleyip boşanma davası açtı ve benden boşandı. Ben eşimi çok seviyorum ve boşanmak istemedigim halde mahkemeye sırf boşanabilmek için uydurdugu ( sadece küfür faslı doğru idi) mazaretlerle boşandı. tarikatın kurucusunun yazdıgı islamda nikah adlı eserinde erkegin karısının validesine sinkaflı küfretmesi halinde kadının erkegi boşaması gerektigi ve erkegin dinden çıktıgı yazdıgı için boşadı.nefsime yenildigimi özür diledigimi ve tövbe ettigimi söylememe ragmen kararından vazgeçmedi. beni ancak Resulullah efendimizi rüyasında görüp beni affettigini bildirmesi halinde bagışlayacagını söyledi. 9 aydır ayrıyız 2 çocugumuz var ve ikisinide alıp gitti. kafayı yemek üzereyim. çare bulamıyorum ve bu şekilde ayrılmasını idrak edemiyorum. lütfen yardımcı olun. ALLAH RIZASI için bana bor akıl verin. zora bende akıl kalmadı. 9 aydır yalvarıyorum ama kabul etmiyor.

Okudunuz mu?  Patronum zinaya zorluyor patronu benden soğutacak yada beni ondan koruyacak uzaklaştıracak bir dua veya tılsım varmı?

Cevap: Ticani tarikatı nedir? Ticani tarikatı lideri ve eserleri

NuN
Çok kötü sözler sarf etmişsiniz. bende olsam yanınızda durmam. anneye küfredilir mi? !!
Ama eşiniz küfür deyip tarikat kuralını bahane etmiş. Çünkü bir insana küfretmek günahtır ama dinden çıkarmaz.
________________________________

Okudunuz mu?  Salih amel ve salih insan ne demektir?

TİCÂNİYYE

(التجانيّة)

Ahmed et-Ticânî’ye (ö. 1230/1815) nisbet edilen tarikat

(bk. TİCÂNÎ, Ahmed b. Muhammed).

TİCÂNÎ, Ahmed b. Muhammed

(أحمد بن محمّد التّجاني)

Ebü’l-Abbâs Ahmed b. Muhammed b. Muhtâr b. Sâlim et-Ticânî (ö. 1230/1815)

Ticâniyye tarikatının kurucusu.

1150’de (1737) Cezayir’in Tilimsân (Tlemsen) bölgesindeki Aynimâzî kasabasında doğdu. Bölgeye göç eden dedesi burada yaşayan Berberî Ticâne kabilesinden bir kadınla evlendiğinden ailesi Ticânî nisbesiyle tanındı. Hayatı hakkındaki bilgilerin büyük bir kısmı halifelerinden Ali Harâzim’in 1217 (1802) yılında tamamlayıp kendisine sunduğu Cevâhirü’l-meǾânî ve yine halifelerinden İbnü’l-Müşrî’nin Kitâbü’l-CâmiǾ adlı eserlerine dayanmaktadır. Kendi ifadesine göre soyu Hz. Hasan’a ulaşır. Ticânî on altı yaşında iken Aynimâzî’de müderrislik yapan babasını ve annesini veba salgınında kaybetti. Kur’an, hadis, Mâlikî fıkhı ve edebî ilimleri Tilimsân’da okuduktan sonra Fas’a gitti. Burada Kādirî, Şâzelî, Nâsırî tarikatlarının zikir halkalarına katıldı. Fas’ta Şeyh Ahmed Habîb b. Muhammed’in, Sahrâ şehirlerinden Abîd’de beş yıl süreyle Sîdî Abdülkādir b. Muhammed’in hizmetinde bulundu. Ardından Tunus’a gidip Azvâvî Zâviyesi’nde Halvetî şeyhi Mahmûd b. Abdurrahman’ın sohbetlerine devam etti. Bir yıl sonra Kahire’de Halvetî şeyhi Mahmûd el-Kürdî ile tanıştı. Şevval 1187’de (Aralık 1773) Mekke’ye ulaşıp hac görevini yerine getirdi ve iki yıl Mekke’de kaldı. Bu sırada Hindistanlı Şeyh Ahmed b. Abdullah ile tanıştı. İki aylık beraberliğin ardından vefat eden Ahmed b. Abdullah, Ticânî’yi yerine halife olarak bıraktı. Medine’de Muhammed b. Abdülkerîm es-Semmân ile görüşüp kendisinden Semmâniyye icâzeti aldı. Hac dönüşü tekrar Mısır’a uğrayan Ticânî, şeyhi Mahmûd el-Kürdî’den icâzet alıp halife sıfatıyla Cezayir’e döndü.

Okudunuz mu?  Saç Kesiminde Bütün Saçlar Eşit Uzunlukta Mı Olmalı?

ticani tarikatı, ticani tarikatı nedir

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebine göre gusülde niyet etmek sartmıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ticani tarikatı nedir? Ticani tarikatı lideri ve eserleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.