Anasayfa
31 Ocak 2024, 21:17
Namazlar
Yönetici

Namazdan Önce Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir?

Namazdan Önce Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir?

musab
Namazdan önce estağfirullah çekmek hakkında en ufak bir rivayet yoktur.Hal böyle olunca bunu yapmak bidat olur.Ama kişi bunu sünnet niyetiyle yapmıyorsa sıkıntı yok.

Ama böyle olsa bile şöyle bir sorun oluyor: Diyelimki ben dini ilimlerden haberi olmayan avam tabakasından bir gencim.Camiye gittim.Dikkat ettimki çoğu kişi namaza başlarken estağfirullah çekiyor.Ben de bu yaşlılar biliyorda böyle yapıyorlardır dedim ve bende artık namaza başlarken estağfirullah çekmeye başladım.Sonra ben yaşlandım,benim böyle yaptığımı gören gençlerde böyle yapmaya başladılar.Böyle böyle nesiller boyunca namazdan önce estağfirullah çekilmeye başlandı.Hatta bu iş müekked sünnet olarak görülmeye başlanır.Çünkü maalesef ana-babadan gördüğümüz dini yaşamaya çalışıyoruz.Bir ilmihal kitabı okunsa böyle sorunlar olmayacak.

Okudunuz mu?  Secdenin önemi

Her bir bidat,bir sünneti öldürür diye bir söz var.Cidden doğru çünkü namazdan sonra estağfirullah çekmek sünnet iken,namazdan önce çekilen estağfirullah bu sünneti öldürdü.

Bu bidatı,ben sünnet olarak yapmıyorumki kendime alışkanlık haline getirdim diye bir savunma yapanlar olabilir.Haklısın derim.Ama duyuyorumki namazdan önce arkadaşının estağfirullah çekmediğini gören kişi,arkadaşını uyarıyormuş.Namazdan önce estağfirullah diyeceksin diyormuş.Yani bu işi alışkanlık olarak yapmıyorlar,sünnet olarak yapıyorlar.Bu bidat değilse,ne bidat olacak.

Okudunuz mu?  Kaza Namazı Olanlar

Ben uyarımı yaptım.Dileyen böyle yapmaya devam eder.Namazdan sonra sünnet iken,önce yapmanın ben hiçbir mantıklı açıklamasını bulamıyorum.Namazdan sonra da istigfar yapsa yine laf demiyeceğim de,birçok kişiyi görüyorum.Önce çekipte,sonra çekmeyen.


Cevap: Namazdan Önce Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir?

EHLİMAN
Tevbe etmek ve estağfirullah demek biz Müslümanların sürekli yapması söylemesi gerekir.Bunun namazdan önce yada sonra yapılması çok önemli değildir.Her an günah işlemekteyiz ve her an tevbe etmeliyiz.

Okudunuz mu?  3. ve 4. rekatta zammı süre okunur mu?

Cevap: Namazdan Önce Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir?

musab
Yazıyı tam olarak okumadığınızı ya da anlamadığınızı düşünüyorum.


Cevap: Namazdan Önce Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir?

yasemin
Şu sözüne her manasıyla katılıyorum ; "Çünkü maalesef ana-babadan gördüğümüz dini yaşamaya çalışıyoruz.Bir ilmihal kitabı okunsa böyle sorunlar olmayacak." Kulaktan dolma sözler sebebiyle çoğu zaman dinimizi , yapmaya çalıştığımız ibadetlerimizi zorlaştırıyoruz. Değindiğin konuyu gelince , bende öyle yapıyorum , babamdan öyle öğrendim :))) Sünneti geçmek amaçlı değil tabi alışkanlık sınıfında benimki , ki bilmiyordum da , öğrenmiş oldum ..

Okudunuz mu?  Namaz kılmıyorum ama kalbim temiz

musab
Eğer camilerde bu uygulama çoğu kişi tarafından yapılmış olmasa ben bu konuyu yazmazdım.İnsanlar camide yanındakinden önündekinden duya duya bunu benimsiyor.O ona bakıyor,öbürü ona.Sonra bir bakmışızki herkes öyle yapıyor.Sanki bu sünnetmiş gibi algılanıyor.Çoğu kişinin aynı yerde aynı şeyi yapması sünnet olmasını gerektirir düşüncesini akla getiriyor.

Okudunuz mu?  Kaza Namazı ile İlgili Sorular

Yoksa ben istiğfar yapılmasına karşı değilim.Neden karşı olayım ki?Mesela bakın siz de bilmiyormuşsunuz öğrenmiş oldunuz.:)


Kayıtsız Üye
tövbe etmenin ne gibi kötü bir yanı olabilir . sen burda diyorsun ki namazdan önce tövbe etmeyin bunu neye dayanarak söylüyorsun sünnet değil diyorsun sünnet olmaması tövbe edilmicek anlamına gelmez . insanlar namazdan önce estağfirullah estağfirullah estağfirullah el-azim diyip temizlenmek için tövbe ederler ALLAH C.C huzuruna temiz birşekilde cıkmak için sen bunu bilmiyorsun buraya böyle bir şey yazıpta insanları yanlış yönlendiremezsin .

Okudunuz mu?  Namazla İlgili Lafızlar

Kayıtsız Üye
Biri öyle diyo biri böyle milletin kafasını karistiriyorsunuz. Belge ile paylaşım yapın lütfen


Kayıtsız Üye
Güzel kardeşlerim insanlar namaz kıldık sonra direk namazı kılınca dışarı kaçmaya çalışıyor namazdan önce tövbe çekmenin sakıncası olmadıgı kanaatindeyim namazdan sonra ölmeyeceyimi ne bileyim yada namazın ortasında öleceyim garanti ver ölmeyeceyime namazdan sonra çekeyim tövbe tesbihimi kardeşim

Okudunuz mu?  Namazı Sevmek Ve Sevdirmek..

namaza başlamadan önce estağfirullah, estağfirullah, namaza başlarken estağfirullah demek

Bu kategoride yer alan Cuma Namazını Terketmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdan Önce Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.