Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:24
Namazlar
Yönetici

Neden Sabah ve Akşam Namazından Sonra Haşr Suresinin Son Üç Ayetini Okuyoruz?

Neden Sabah ve Akşam Namazından Sonra Haşr Suresinin Son Üç Ayetini Okuyoruz?

musab
Çünkü hadiste peygamberimiz buyuruyorki;kim sabah üç defa euzu billahis semiil alim-i mineşşeytanirracim dedikten sonra Haşr Suresinin son üç ayetini okursa Allah kendisine yetmiş bin melek gönderir,o melekler o kişi için akşama kadar dua ve istiğfarda bulunurlar.Eğer o gün ölürse şehit olarak ölür.Kim akşam aynısını yaparsa yine aynı sevap vardır.

Okudunuz mu?  Sabah namazına uyanamamak günah mı ?

Yani sabah ve akşam namazından sonra okunan bu ayetlerin,sünnette yeri vardır.Ama hadiste üç defa euzu billahis semiil alim-i mineşşeytanirracim dedikten sonra diyor,camilerde gördüğüm kadarıyla sabah namazından sonra okunuyorsa üç defa okunuyor.Akşam namazında ise bir defa okunuyor.Hatta akşam okunduğunda,okuyan normal euzu çekiyor genelde.

Okudunuz mu?  Kitaba bakarak namaz kılınır mı ?

Ama sabah üç defa okuyun,akşam bir defa okuyun diye bir hadis yok.Bir hadis var,o da sabah ve akşam aynı şeylerin yapılacağını söylüyor.Yani camilerde yapıldığı şekilde yapmanın sünnette yeri yoktur.Hadiste üç diyorsa üç,yedi diyorsa yedi defa okuyacağız.Yoksa o hadisteki müjdeye nail olamayız.

Okudunuz mu?  3 cuma namazına gitmeyen dinden çıkar mı

Yani sabah namazından sonra da,akşam namazından sonra da üç defa okuyacağız.

Ayrıca sabah namazından ya da akşam namazından hemen sonra okunacak diye bir kural yok.Araya konuşma dahi girse okuduğumuzda hadisteki müjdeye nail olabiliriz.

İmamlar böyle yapınca,insanlarda araştırma gereği duymuyor ve imamları taklit ediyorlar.İmamlardan rica ediyorum,sünnete bir şey katmayalım.İnsanlara gerçek sünneti yaşayarak,örnek olalım.

Okudunuz mu?  Akşam namazı ne zamana kadar kılınır?

Cevap: Neden Sabah ve Akşam Namazından Sonra Haşr Suresinin Son Üç Ayetini Okuyoruz?

İZGEN
peygamber efendimizin sözleri bizim için çok kıymetlidir o nederse doğru söylemiştir ve ümmetini düşünmüştür haşr ayetlerini okuyanlar için melekler ineceğini kendisine dualar edileceğini ve büyük sevaplar alacağını buyurmuşlardır

Okudunuz mu?  Cuma namazında abdest bozulursa ne yapılmalıdır?

akşam namazından sonra okunan sure, akşam namazından sonra okunan haşr suresi, sabah ve akşam namazından sonra okunan haşr suresi

Bu kategoride yer alan Güneş vakti nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden Sabah ve Akşam Namazından Sonra Haşr Suresinin Son Üç Ayetini Okuyoruz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.