Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Çakmak kibrit bulundurmak Sünnet midir?

Çakmak kibrit bulundurmak Sünnet midir?

küçük hafız
yanında çakmak bulundurmak sünnet midir?


Cevap: Çakmak kibrit bulundurmak Sünnet midir?

NuN
Ateş bulundurmak sünnettir derlerdi büyüklerimiz.
ama hadis var mı bilmiyorum


Cevap: Çakmak kibrit bulundurmak Sünnet midir?

Kayıtsız Üye
Değerli kardeşimiz;

Kaynaklarda Hz. Peygamber (a.s.m)’in üzerinde ateşle ilgili bir şey taşıdığına dair bilgiye rastlayamadık. Yolculuğa çıktığı zaman, ayna, makas, tarak, misvak gibi şeyleri taşıdığına dair rivayetler vardır. (bk. Irakî, Tahricu ahadisi’l-İhya-İhya ile birlikte, I/254-255).

Okudunuz mu?  Zamanı iyi değerlendirmek ile ilgili hadis örnekleri verir misiniz?

Şu var ki, daha sonra bazı ehl-i tasavvuf ibrik ve -kuyudan su çekmek, yıkadıkları elbiseleri, üzerinde kurutmak için- ip de alırlardı. (a.g.e.)

Buna göre, çakmağa ihtiyaç duyulması kuvvetli bir ihtimal olduğu yerlerde taşımak mustehap / iyi olur. Fakat Peygamber Efendimizin (a.s.m) ateş yakmayı sağlayacak herhangi bir şey taşıdığını bildiren rivayet bulamadık.

Okudunuz mu?  İslamda dostluk ne demektir?

evde kibrit bulundurmak, evde kibrit bulundurmak neden sünnet, evde kibrit copu bulundurmak zenginlik mi

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre kurban bayramı namazı nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çakmak kibrit bulundurmak Sünnet midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.