Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Kutuplarda Gece ve Gündüz ve Neml Süresi 86. Ayetin tefsiri

Kutuplarda Gece ve Gündüz ve Neml Süresi 86. Ayetin tefsiri

Kayıtsız Üye
Selamunaleyukum,

kafami karistiran bir sorum vardir.

Mesela su gibi Ayeti Kerimelerde söyle ifade etmektedir:

27/86- Onlar görmüyorlar mı ki biz geceyi içinde rahat etsinler diye, gündüzü de (her şeyi) gösterici (aydınlık) olarak yarattık. Şüphesiz bunda inanan bir toplum için elbette (Allah varlığını gösteren) deliller vardır.

Okudunuz mu?  Kişilerin otobiyografi örnekleri?

Ama kutuplarda 6 ay aydinlik 6 ay karanlik. Bu meselenin aciklamasini getirebilirmisiniz???

Simdiden Tesekkür ederim. Allah’a emanet olunuz


Cevap: Kutuplar ve Neml Süresi 86. Ayetin tefsiri

@hmet
(İSTİSNALAR KAİDE BOZMAZ)

Neml 86. ayetin açıklaması

Bizim geceyi, o vakitte dinlensinler diye yarattığımızı, gündüzü de aydınlık kıldığımızı görmediler mi? Muhakkak bunda inanan bir topluluk İçin âyetler vardır.

Okudunuz mu?  Hz.Osman (ra) menkıbeleri

"Onlar geceyi dinlensinler diye karanlık, gündüzü de çalışsınlar diye aydınlık yaptığımızı görmüyorlar mı? Şüphesiz ki bunda iman eden bir kavim için nice deliller vardır."

Ayetlerimizi yalanlayan o kimseler gündüzün yorgunluğundan sonra sükûnet, uyku, rahat ve istikrar için geceyi yarattığımızı, geçim, kazanç, yolculuk, ticaret gibi ihtiyaç duydukları işlerini görmek ve tasarrufta bulunmak için gündüzü aydınlık ve nurlu yarattığımızı görmüyorlar mı? Bu yaratma ve icad etmede Allah’ı ve Rasulü’nü tasdik eden bir topluluk için ceza ve hesap görmeye Allah’ın kullarını diriltmeye kadir olduğuna ve Allah’ın birliğine deliller vardır.

Okudunuz mu?  Eşim ve ben bir kız bebeğimiz olmasını istiyoruz yapılabilecek dualar varmıdır?

Kim gece ve gündüzün birbirini izlemesini ölüme benzer bir halde hareket ve canlılığa intikal etmeyi düşünürse kıyametin hiç şüphesiz meydana geleceğini ve Allah’ın kabirlerde bulunanları dirilteceğini idrak eder

Bu kategoride yer alan Bir hatim birden fazla kişi tarafından okunmuşsa nasıl teslim edilir ve hatim duası nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kutuplarda Gece ve Gündüz ve Neml Süresi 86. Ayetin tefsiri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.