Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
sizden96
Abone

Namazda duaları ve ayetleri yarım bırakmak namazı bozar mı?

Namazda duaları ve ayetleri yarım bırakmak namazı bozar mı?

halilcan
merhaba,ben namazda kıraat yaparken genelde oksuruk gıbı seylerden dolayı ayetler yarım kalırsa bastan alıyorum ama namaz ıcındekı dualar uzun oldugu ıcın imamdan geri kalmamak için bir sorun oldugunda en yakın ” ve ” baglacından tekrar alıyorum mesela tahiyyataki ”ve beraketüh” gibi , acaba arapçada ”ve” baglacından sonrasını tekrar etsek cumlenın anlamı bozuluyor mu? Bildigim kadarıyla la ilale illAllah gecen yerlede , hata yapıp la demeden ilahe illAllah desek sıkıntı olur.

Okudunuz mu?  Birlikte uyumak

mesela gecen namazda ilk oturusta tahiyyat okurken ibadillahis diyip yarıda bırakmak zorunda kaldım imama yetismek için, namazım bozulmusmudur?


Cevap: Namazda duaları ve ayetleri yarım bırakmak namazı bozar mı?

@hmet
İbadillahissalihin deyip kelime-i şehadet getirmen 3 saniye sürmez. bunu neden sorun yapıyorsun ki

Okudunuz mu?  İmamla namaz kılarken ALLAH'U EKBER dememiz lazımmı

ayeti yarıda bırakmak, namazda ayeti yarıda kesmek

Bu kategoride yer alan Namazdan sonra farkedilen katı necaset, bir abdestten sonra kulağı temizlerken sarılık/turuncu renk başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda duaları ve ayetleri yarım bırakmak namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.