Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Ahlak
Yönetici

Askerde nöbet tutmanın sevabı hakkında hadis-i şerifler…

Askerde nöbet tutmanın sevabı hakkında hadis-i şerifler…

Ufkuaçık
ASKERLİĞİNİ HENÜZ YAPMAMIŞ GENÇLERİMİZE MÜJDE VERİYORUM.NÖBET TUTMANIN SEVABINA ULAŞMAK İÇİN ŞU HADİS-İ ŞERİFLERE GÖNÜL VERİNİZ!.

"Allah yolunda bir gün hudut nöbeti tutmak, dünyadan ve dünya üzerindeki şeylerden daha hayırlıdır. Sizden birinizin kamçısının cennetteki yeri, dünyadan ve dünya üzerindeki şeylerden daha hayırlıdır. Kulun Allah Teâlâ’nın yolunda akşamleyin veya sabah erken vakitteki yürüyüşü de dünyadan ve dünya üzerindeki şeylerden daha hayırlıdır." (Buhârî, Cihâd 6, 73, Bed’ü’l-halk 8, Rikâk 2; Müslim, İmâre 113-114)

Okudunuz mu?  Kadına Bakmak

DİĞER BİR HADİS-İ ŞERİFTE : "Bir gün ve bir gece sınırda nöbeti tutmak, gündüzü oruçlu gecesi ibadetli geçirilen bir aydan daha hayırlıdır. Şayet kişi bu nöbet esnasında vazife başında iken ölürse, yapmakta olduğu işin ecri ve sevabı kıyamete kadar devam eder, şehid olarak rızkı da devam eder ve kabirdeki sorgu meleklerinden güven içinde olur." (Müslim, İmâre 163. Ayrıca bk. Tirmizî, Fezâilü’l-cihâd 2; Nesâî, Cihâd 39; İbni Mâce, Cihâd 7)

Okudunuz mu?  Emanet / Emin olma. Din akıl can mal ve nesil emniyeti

VE YİNE BAŞKA HADİSLERDE: "Allah yolunda düşmana karşı nöbet tutan kimselerin dışında bütün ölülerin amel defterleri kapanır. Murabıtların (nöbetçilerin) ise, iyi amelleri kıyamet gününe kadar yazılmaya devam eder ve bu kimseler kabir azabı konusunda emindirler" (Ebu Davud, Cihad, 15).

"Allah yolunda sınırda bir gün nöbet tutmak, başka yerlerde bin gün nöbet tutmaktan daha hayırlıdır." (Tirmizî, Fezâilü’l-cihâd 26. Ayrıca bk. Nesâî, Cihâd 39)

Okudunuz mu?  Öfkelenmemek için ne yapmalıyız

EVET;HAYDİN GENÇLER!. ALLAH RIZASI İÇİN, ASKERLİĞİNİZİ YAPARKEN UYKULARINIZDAN FERAGAT EDİP NÖBET TUTMA SEVABI YARIŞINA GİRİN!.SİZE "ENAYİ" DİYECEKLER AMA KERİZ GİBİ DE BİR BAŞKA ARKADAŞININ YERİNE NÖBET TUTMAYA KALKMAYIN, YOKSA UYKUSUZLUKTAN, SABAH OLUNCA EĞİTİMLERE ÇIKAMAZSINIZ.HERŞEYİN İTİDALİ VE VASATİ OLANI HAYIRLIDIR.

Okudunuz mu?  Allahın ahlakı ile ahlaklanmak (Soru ve Cevaplarla)

Cevap: Askerde nöbet tutmanın sevabı hakkında hadis-i şerifler…

MECİDİE
herkes evinde sıcak yatağında ve lezzetli sofrasında otururken vatanını milletini korumak için zor şartlarda nöbet tutan askerimizinde ALLAH mükafatını verecektir yeterki dua edilsin sabredilsin şükredilsin


nöbet tutan asker hadis , askerlikle ilgili hadisler, asker ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Bir Peygamber Hasleti Misafirperverlik başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Askerde nöbet tutmanın sevabı hakkında hadis-i şerifler… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.