Anasayfa
30 Nisan 2022, 14:09
sizden96
Abone

Ben sanki haşa imanım yok gibi hissediyorum.

Ben sanki haşa imanım yok gibi hissediyorum.

İsa Korkmaz
Selamun Aleyküm.Ben 1 aydan fazladır vesveselerle uğraşıyorum.Onlar ilk başlarda çok fazlaydı ama şimdi Allah’a şükür azaldı.Ama sanki haşa imanım zayıflamış gibi hissediyorum.Biz bir keresinde Din Kültürü dersinde yaratılanlar diye bir ödevi yapçaktık.Haşa yüz bin kere haşa ben oraya Allah’ı da yazmıştım haşa.Gerçekten de aklımda şirk olabileceği yoktu.Ben de o zamanlarda 13 yaşımdan gün alıyordum,ergenliğime girmiştim.Ve daha bunu gibi bir çok şey var sanki haşa kafirmişim ya da haşa imanım gitmiş gibi hissediyorum.Korkuyorum.Vesveseler hakkında bilgilendim ama yinede korkuyorum.Ama galiba büyük günahlardan uzak kalınca kalbim huzurlanıyor ve şirke düşmemişimdir,bunlar vesvese diye kendimi rahatlatıyorum ama nefsime yenilip büyük bir günah işlediğim zamansa gerçekten de huzursuz oluyorum ve kalbim kararmış gibi hissediyorum.Bundan nasıl kurtulabilirim.Birde haşa Allah’ım senden başka gidicek bir kapım yok.Dedim.Bu şirk gibi geldi bana çünkü arasında haşa kapı kelimesi var.Bende ayrıca çoğu şeyi şirk içerikliymiş ya da şirkmiş gibi hissediyorum.Bundan dolayı şirke düşer miyim çünkü belkide haşa şirk olmayan şeyler hakkında böyle hissetmişimdir?

Okudunuz mu?  Dayanamıyorum artık yardım et Allahım

Ben sanki haşa imanım yok gibi hissediyorum

Kayıtsız Üye
Sen Allah’a hergün dua et seni inşAllah bu vesveseden kurtarır


Cevap: Ben sanki haşa imanım yok gibi hissediyorum.

khrmn87
Ehli Sünnet aliminlerinin kitaplarından veya internet üzerinden elfazı küfr sözlerini ve fiillerini öğrenmeliyiz.O hareketlerden ve fiillerden uzaksız durmalıyız . Ve vesvese etmemeliyiz.Şeytan bizim peşimizi hiç bırkamıyor . Kalbinize vesvese gelmesi sizin imanınızın olmasından kaynaklanır çünkü Hz Ali (R.A) dediği gibi ” Boş eve hırız girmez ” . Yine bu konu hakkında sahabelerden birisi ( R.A ) gelmiş ve Resulullah ( S.A.V) ‘ e imanı şüpheler hakkında bir soru sormuştur oda ” Bu vesveseler imanın katıkız olmassındandır ” demiştir . Bu konu ile geniş bilgiyi sitemizde ve internet te bulabilirsiniz . Ayrıca Felak ve Nas surelerini vesveseye karışı çokça okumalıyız .Esselamın aleykum

Bu kategoride yer alan Ailem Ev alalım diye kredi çektirdi ama pişmanım ben başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben sanki haşa imanım yok gibi hissediyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.