Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Uzay ile ilgili Kuran ayetleri

Uzay ile ilgili Kuran ayetleri

Kayıtsız Üye
uzay ile ilgili ayetleri ve meallerini paylaşır mısınız


Cevap: Uzay ile ilgili Kuran ayetleri

@hmet
Gökyüzü hakkında kurandan ayetler

Mülk Suresi, 3. ayet: O, biri diğeriyle ‘tam bir uyum’ (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiçbir ‘çelişki ve uygunsuzluk’ (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun?
• Mülk Suresi, 16. ayet: Gökte olanın sizi yere geçirmeyeceğinden emin misiniz? Bir bakmışsınız ki, o (yeryüzü) sallanıp-çalkalanmaktadır.
• Mülk Suresi, 17. ayet: Yoksa gökte olanın üzerinize ‘taş yağdıran (fırtınalı) bir rüzgar’ göndermeyeceğinden emin misiniz? Siz o takdirde Benim uyarmam nasılmış bilip-öğreneceksiniz.
• Hakka Suresi, 16. ayet: Gök yarılıp-çatlamıştır; artık o gün, ‘sarkmış-za’fa uğramıştır.’
• Mearic Suresi, 8. ayet: Gökyüzünün erimiş maden gibi olacağı gün;
• Nuh Suresi, 11. ayet: "(Öyle yapın ki,) Üzerinize gökten sağanak (bol miktarda yağmur) yağdırsın."
• Müzzemmil Suresi, 18. ayet: Bu nedenle gök bile yarılıp-çatlamıştır; (artık) O’nun va’di gerçekleştirilip-yerine getirilmiştir.
• Mürselat Suresi, 9. ayet: Gök yarıldığı zaman
• Nebe’ Suresi, 19. ayet: O sırada gök açılmış ve kapı kapı olmuştur.
• Nebe’ Suresi, 37. ayet: Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunanların Rabbi Rahman olan (Allah); O’na hitap etmeye güç yetiremezler.
• Nazi’at Suresi, 27. ayet: Yaratmak bakımından siz mi daha güçsünüz yoksa gök mü? (Allah) Onu bina etti.
• Tekvir Suresi, 11. ayet: Gök, sıyrılıp-yüzüldüğü zaman
• İnfitar Suresi, 1. ayet: Gök, çatlayıp-yarıldığı zaman,
• İnşikak Suresi, 1. ayet: Gök, yarılıp-parçalandığı,
• Buruc Suresi, 9. ayet: Ki O (Allah), göklerin ve yerin mülkü O’nundur. Allah, herşeyin üzerinde şahid olandır.

Okudunuz mu?  Dini bayram nedir?

Yorum: Uzay ile ilgili Kuran ayetleri

golge1710
Cahillikte bedava beyinde. Motor un olmadigi zamanda hatta hayalinin bile olmadigi zamanda kuranda motor aramak.kuzey guney nedir insanların icad ettigi bir kavram. Kuzey kutbundaki insanların kuzeyi neresidir peki… Vs.. Vs….


Yorum: Uzay ile ilgili Kuran ayetleri

Kayıtsız Üye
Uzay Ayetleri meal Türkçe

Okudunuz mu?  Kocanın cebinden para almak günah mıdır?

Haşr Suresi, 1. ayet: Göklerde ve yerde olanların tümü Allah’ı tesbih etmiştir. O, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. Haşr Suresi, 24. ayet: O Allah ki, Yaratan’dır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, ‘şekil ve suret’ verendir. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O’nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir.
Saff Suresi, 1. ayet: Göklerde ve yerde olanların tümü Allah’ı tesbih etmiştir. O, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
Cum’a Suresi, 1. ayet: Göklerde ve yerde olanların tümü, Melik; Kuddüs; Aziz; Hakim olan Allah’ı tesbih eder.
Münafikun Suresi, 7. ayet: Onlar ki: "Allah’ın Resûlü yanında bulunanlara hiçbir infak (harcama)da bulunmayın, sonunda dağılıp gitsinler," derler. Oysa göklerin ve yerin hazineleri Allah’ındır. Ancak münafıklar kavramıyorlar.
Tegabün Suresi, 1. ayet: Göklerde ve yerde olanların tümü Allah’ı tesbih eder. Mülk O’nundur, hamd (övgü) de O’nundur. O, herşeye güç yetirendir.
Tegabün Suresi, 3. ayet: Gökleri ve yeri hak olmak üzere yarattı ve size düzenli bir biçim (suret) verdi; suretlerinizi de güzel yaptı. Dönüş O’nadır.
Tegabün Suresi, 4. ayet: Göklerde ve yerde olanların tümünü bilir; sizin saklı tuttuklarınızı da, açığa vurduklarınızı da bilir. Allah, sinelerin özünde saklı duranı bilendir.

Okudunuz mu?  Kısmet açılması için ne yapabiliriz

Kayıtsız Üye
Cahiliyet sende saklanmış arkadaşım . Yaratılan herşeyi beynin algılıyor mu hiç şaşırmıyor musun büyülenmiyor musun ? Oluşturulmuş olan dizayn sana anlamlı geliyor ama o anlamı oluşturanın bize keşfedemediğimiz seyler hakkında önceden bilgi vermesi anlamlı gelmiyor. Vay be bu ne çelişkedir.


Misafir 2
Burda evrenden sosuzlUtkan bahsediliyor Yaradanin kudretinden.Kuran bizim ilham kaynağımız tabiki kurana bakacağız ayrıca Allah insanlara beyin vermiş kullanmaları için icat etmeleri için.Peygamberler göndermiş bizi aydınların diye .peki sen Hz. Süleyman biliyor musun?ısinlanmayi biz onunla tanıdık şu an ışık hızı kesif aşamasında bulunursa neler olur neler .peki Hz süleyman ne zaman yaşadı kuran gönderilmeden önce demekki teknoloji bir zamanlar çok gelisti yok oldu tekrar gelişiyor .biraz araştıran lütfen boş yorum komik oluyor

Okudunuz mu?  Arapça evin bölümleri

Kayıtsız Üye
Cahillikte bedava beyinde. Motor un olmadigi zamanda hatta hayalinin bile olmadigi zamanda kuranda motor aramak.kuzey guney nedir insanların icad ettigi bir kavram. Kuzey kutbundaki insanların kuzeyi neresidir peki… Vs.. Vs….


Kayıtsız Üye
Katılmıyorum…sen mucizelerden bahsediyorsun teknoloji sonradan gelişti önceden gelişseydi ve yok olsaydı dünyadaki insanlarında yok olup tekrardan oluşması gerekiyor ki buda evrim teorisine giriyor evrilmiş oluruz tekrardan e buda pek mantıklı değil hatta hiç

Okudunuz mu?  Birlik, Beraberlik, Tesanüdle İlgili Hadisler

Kayıtsız Üye
asıl cahil kendisini savunmak için karşısındakine çaresizce cahil diyendir.sen ki yüce alemlerin yaratıcısı olan Allah’ın yüce Kitap’ını
aşağılamak için mi böyle konuşursun eğer böyleyse O gün geldiği zaman bedelini ödeyeceksin.


uzayla ilgili ayetler, kuranda uzayla ilgili ayetler, uzay ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Selamlaşmalarda kullanılan dini ifadeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uzay ile ilgili Kuran ayetleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.