Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Aklıma gelen düşüncelerden sorumlumuyum

Aklıma gelen düşüncelerden sorumlumuyum

Mustafacoskun
Selamun Aleykum Aklima bazen kotu dusunceler geliyor bu dusunceleri anneme soyledigimde annem hasa boyle sacma seyleri kafana takma gider diyor boyle demesinde sakinca varmi (sacma vb. Gibi)


Cevap: Aklima gelen dusunceler

yasemin
Aynen öyle , vesvesesel bir durum bu . Şytanın kalbe attığı bizimmiş gibi düşündüğümüz ama bize ait olmayan sözler , önem vermeyin , üzerinde düşünmeyin , düşünürseniz sonu gelmez , o gelen sözler ve sorular arttıkça artar , aklınıza geldiği an başka şeylerle meşgul olun , umursamayın ..

Okudunuz mu?  Sövmeye gülmek küfür müdür?

Cevap: Aklıma gelen düşüncelerden sorumlumuyum

Mustafacoskun
Benim sorum orada haşa sacma felan demesi böyle söylemesi küfür olurmu


Cevap: Aklıma gelen düşüncelerden sorumlumuyum

@hmet
Kötü düşüncelerin ilacı ilimdir, ameldir ve zikirdir.
Günah işlemeyin aklınıza kötü şeyler gelmez.


-=tomorrow
öncelikle selam herkese değerli kardeşlerim 16 yaşımdayım namaz kılmaya başlamıştım sonra 1 hafta ara vermek zorunda kaldım o ara aklıma hep kötü kötü düşünceler geliyor biliyorum vesvese olduğunu….. o tür şeyler aklıma gelince içime ateş düşüyor terliyorum benim en çok korktuğum konu dinden çıkmak /dinle alakalı kötü konular şeytan benimlemi oynuyor korkuyorum arkadaşlar.. bu yazıyı yazarken bile geldi aklıma

Okudunuz mu?  Dinimize göre hayatın amacı nedir

Ebû Mansur
Allah sana yardım etsin. Sakın namazı bırakma o düşuncelerden mesul değilsin hepsi şeytandan bunu bil ve sana bu düşünceler geldiğinde hemen Allah’a sığın.
Ve sakın üzerine düşme…


-=tomorrow
hemen "La İlahe İllAllah" çekiyorum arada bir o kadar fazla geliyor ki uyuyamıyorum sinir krizi geçirtiriyor terletiyor Allah kimsenin başına vermesin (olan herkese Allah sabır versin) bide ben takıntılıyım böyle konularda baya rahatsız ediyor psikoloğa mı terapiye mi gitsem düşünüyorum

Okudunuz mu?  Tahiyyatı yanlış okumak

Kayıtsız Üye
Öncelikle kendime söylüyorum ilimsiz kalmamalıyız
Sahabe efendilerimiz Peygamber Efendimize bir gün sorarlar fendim İçimizden öyle şeyler geçiyor ki bunları düşüneceğimize 7 kat Sema’dan aşağı düşmeye tercih ederiz.
Peygamber Efendimiz cevap olarak şöyle diyor bu kalbinizdeki imandan dolayıdır
Yani arkadaşlar kısacası boş eve hırsız girmez

Bu kategoride yer alan İdrardan sonra temizlik nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklıma gelen düşüncelerden sorumlumuyum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.