Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:15
sizden96
Abone

Aklıma gelen kötü şeylere bir an engel olamıyorum?

Aklıma gelen kötü şeylere bir an engel olamıyorum?

mtas04
Aklıma kötü düşünceler geliyor bir an uzun uzun düşünerek içimden atmaya çalışıyorum her seferinde o kadar uğraşıyorum ki belli bir sonra gücüm kalmıyor ya da bir atmaya çalışmadan bakayım ne olacak diyorum yani bir süre o düşüncenin aklımda dolaşmasına izin veriyorum. Gelen kötü düşünceye sanki o doğruymuş gibi (mesela bugün çok pişman ve üzülerek söylüyorum ALLAH ı sorguladım 5-10sn engel olamadım) acaba mı diyerek başladım sonra ayetler ve bu tür düşüncenin günah olduğu dinden çıkaracağı aklıma geldi ve hemen kendimi toparladım. Yine bu tarz büyük bir günah olarak ALLAH a ortak koşma da yapıyor gibi oluyorum bu da yine bir süre dönüyor aklımda. Düşününce ayetler aklıma gelince hemen vazgeçiyorum. Çoğu zaman böyle oluyor belli bir süre sonra sanki o düşünceye inanmışım gibi davranıyorum ama sonunda çok geç olmamak kaydıyla vazgeçebiliyorum. Bu yüzden dinden çıkmış oluyor muyum?

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla söylediğim küfür sözleri

Cevap: Aklıma gelen kötü şeylere bir an engel olamıyorum?

@hmet
Kötü düşüne her Müslümanda zaman zaman olur ama sürekli oluyorsa bu günah kirlerinin, ilimsizliğin ve amelsizliğin belirtisidir.
Allah Tealanın zatı hakkında düşünce geldiğinde Şeytandan Allah’a sığının
(Euzu çekin ve nas süresini okuyun geçer)

Okudunuz mu?  Nasıl Hazır CEvap olunur ?

Cevap: Aklıma gelen kötü şeylere bir an engel olamıyorum?

mtas04
Peki dinden çıkmış oluyor muyum? Ya da günah oluyor mu elimden geldiğince engel olmaya çalışıyorum bir an boşluğuma geliyor o düşünceye kapılıyorum ama kendimi sonunda düşünerek topluyorum yanlış olduğunu görüyorum?


Cevap: Aklıma gelen kötü şeylere bir an engel olamıyorum?

@hmet
Kötü düşüncelerden kimse dinden çıkmaz.
Önemli olan onlara inanmamak

Okudunuz mu?  Namazda Sağına ve Soluna 2'şer defa selam vermenin hükmü nedir?

yasemin
Önemli olan inanıpta tekrarlamamak , o esnada zihnine engel olmaya çalışmalısın ve euzu besmele çekmelisin, düşünceden bir şey olmaz (tekrarla ve ısrarla sorgulamazsan tabi ) Mesela ; bir arkadaşın var , adı Ali olsun , sen onu sevmiyorsun ve ona zarar vermek istiyorsun hatta ve hatta onu dövmek , öldürmek istiyorsun . Karakola gidiyorsun ve diyorsun ki ; işte polis memur bey bn bir şey düşündüm Aliye zarar vermek istiyorum v.s. memur seni tutuklarmı ? hayır . Çünkü bu düşünceni fiile geçirmemişsin , geçirseydin tutuklanırdın , buda öyle bir şey . Düşüncene inanır ve uygularsan , orda büyük bir yanlış ve seni sarsan durumlar söz konusu olabilir , aklına geldikçe başka şeyler düşün ilgini dağatmaya çalış .

Okudunuz mu?  İnsanları şeytan gibi gösteriyorlar demek günah mıdır ?

Aklıma gelen kötü düşüncelere engel olamıyorum , surekli dusunmeye engel olamiyorum

Bu kategoride yer alan La ilahe illAllah diyen müslüman olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklıma gelen kötü şeylere bir an engel olamıyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.