Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
sizden96
Abone

Gusül abdesti almadan önce elimde ki keçeli kalem izleri

Gusül abdesti almadan önce elimde ki keçeli kalem izleri

messi
Merhabalar bir sorum olacak ben gusül abdesti aldım daha demin fakat yarım dk 10 dk önce filan resim boyuyordum siyah keçeliyle elim bulaştı baya sonra gusül abdesti aldım ellerimin içleri siyahtı üst bölümler baya bi, gusül kabul olmuşmudur olmamışmıdır

Okudunuz mu?  Eğer ceza verecekseniz, size yapılanın misliyle ceza verin!

Cevap: Gusül abdesti almadan önce elimde ki keçeli kalem izleri

Darusselam
Deri ve tırnak üzerinde tabaka oluşturan boyalar gusle ve abdeste mani olmaktadır. Fakat mecburiyet ve zaruret varsa bunlara müsamaha nazarı ile bakılmaktadır. Mesela, bir boyacının vücudu üzerinde bulunan boyanın gusle mani olmadığı yolunda alimlerin genel ittifakı vardır.

Okudunuz mu?  Rüya tabirlerine inanmak doğru mu? fala girer mi ?

Fakat bir zarurete müstenid olmayıp tırnakların üzerinde ince bir tabaka teşkîl eden ve altlarına suyun geçmesini önleyen boyalar, abdestin sıhhatine mânidir.

Ayakkabı boyasının da gusle mani olmadığını söylemek mümkündür. Çünkü o da tabaka teşkil etmez. Ancak kalın yağlıboyanın bulaştığı yerde tabaka teşkil edip altına suyun geçmesini önlediği için gusle engel olduğunu söylemek mümkündür. Gusülde ve abdestte önce suyun altına geçmesini önleyen kalın boyalar ve hamur gibi yapışkanlar sökülüp çıkarılarak satıh temizlenmeli, gusül böylesi engeller kaldırıldıktan sonra yapılmalı demek tedbire daha uygun düşer..

Okudunuz mu?  Makyajli bir kadın kuran okuyabilir mi?

keçeli kalem boyası gusul

Bu kategoride yer alan Adetliyken kuran takip edilebilirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti almadan önce elimde ki keçeli kalem izleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.