Anasayfa
30 Ekim 2022, 21:24
sizden91
Abone

İlk sünnet yanlış kıldım iade etmeden farz namazı kıldım

İlk sünnet yanlış kıldım iade etmeden farz namazı kıldım

cagtyyy
Yatsı namazının ilk sünnetini yanlış kıldım iade etmeyi düşünürken farzi kıldım (Camiide idim) farzdan hemen sonra iade ettim ama ilk sünnetin yeri geçtiği için farzdan sonra ilk sünneti kilmadim son sünnet ten namaza devam ettim bir sorum daha var . Namazda son oturusta tahiyyat okurken yanlış yapıp Salli ye devam ederken tahiyyat ta yaptığım yanlısı farkedip tekrar tahiyyat i okuyup Salli Barik Rabbena okuyup bitirsem bişey olur mu?

Okudunuz mu?  Bu dünyada insan için en önemli şey nedir?

Cevap: ılk sünnet yanlış kıldım iade etmeden farz namazı kıldım

musab
Hem farzdan sonra iade ettim demişsiniz hem de farzdan sonra ilk sünnetin yeri kaçtığı için kılmadım demişsiniz.Hiçbir şey anlamadım ben.


Cevap: ılk sünnet yanlış kıldım iade etmeden farz namazı kıldım

cagtyyy
Ben Camii de kıldığım için ilk sünneti bitirip hemen farza durdum o arada iade edemedim farz bittikten sonra iade ettim ve devam ettim

Okudunuz mu?  Allah (c.c) kuluna naz yapar mı ?

Cevap: ılk sünnet yanlış kıldım iade etmeden farz namazı kıldım

musab
Yatsının ilk sünneti farzdan sonra kılınmaz.İade etmenize gerek yoktu.


Kayıtsız Üye
S.a. Yatsı namazının ilk sünnetinde ilk oturuşta sadece tahiyyat okudum salli-barik okumayı unuttum ve kalkar kalkmaz farkettim. Sehiv secdesi ile telafisi olur diye düşündüm yalnız onuda yapmayı unuttum selam verdikten sonra farkettim. Böyle bir durumda ne yapmam gerekiyor ??? Sünneti tekrar kılmam gerekir mi veya namaza kaldığım yerden devam mı etmeliyim ???

Okudunuz mu?  Diş arasındaki yemek artıkları gusle mani midir

Hoca
Namaz geçerlidir. Sehiv secdesi gerekiyordu onu da unuttunuz yine namaz bozulmaz
Tekrar kılmak gerekmez


Kayıtsız Üye
hocam ben önceden namazı bozan durumlar olduğunu hissediyorum daha yeni öğrendiğim bir şey var mesela "namazda üflemek namazı bozar." Ben üflediğimi kısmen hatırlıyor gibiyim ama hangi vakitte ne kadar günde ne yaptım hiçbir şey hatırlamıyorum.Namazım geçersiz midir nasıl kılıcam tekrardan lütfen yardımcı olun 🙂

Okudunuz mu?  Kul hakkını helal etmezse ne olur

mum
Namazın kurallarını yeni öğrenen kişinin geçmiş namazları geçerlidir.


Kayıtsız Üye
İkindi namazının ilk sünnetini kılarken 2. Oturuşta dalgınlık ile salli barikten sonra rabbenaları okuyup selam verdim, ikinci selamı verdiğim de ben ne yaptım dedim ama iş işten geçmişti, şimdi ne yapmam gerekir? Farza geçiyim mi yoksa sünneti iade mi etmem gerekiyor ?

Okudunuz mu?  Tırnağımı kısa kesmemden kaynaklanan tırnak altı çizgiler var, bunlar gusüle engel olur mu ?

ixa
Kardeşim sünnet nafile namazdır,sanırım ikinci oturuşta tahiyat okumamışsın,niyet sahihse Allah kabul eder inşAllah,Peygamberimi s.a.v. hadisi derki ” dua ederken kabul olacağına inanarak edin” sizde ibadetlerinizin kabul olacağına inanarak yapın,armutun sapı üzümün çöpü diye diye ibadetten uzaklaşırsınız,Onun yerine Allah kabul eder inşAllah eksiklerimizi tamamlar diye temenni edin.Tabi namazı kesinkes bozan haller dışında.

Okudunuz mu?  Cünüp iken tıraş oldum sakıncalı mıdır?

Hoca
< Farza geçiyim mi yoksa sünneti iade mi etmem gerekiyor ? >
Selam vermenize rağmen keşke kalkıp iki rekat daha kılsaydınız.
Hanefi mezhebine göre niyet edilip kılınmayan nafileleri tekrar kılmak gerekiyor


sünneti yanlış kılmak, namazda sünneti yanlış kılmak, sunneti yanlis kıldıktan sonra kilinan farz kabul olurmu

Bu kategoride yer alan Küfre Düşüp Dinden Çıkanın Bütün Sevapları Silinir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk sünnet yanlış kıldım iade etmeden farz namazı kıldım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.