Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
sizden96
Abone

Namaz kılmıyorum ama Cennete girmek istiyorum

Namaz kılmıyorum ama Cennete girmek istiyorum

1stwarrior
Sa . Ben geçenlerde bir arkadaşım ile tartıştım . Ben kendim namaz kılıyorum müslümanım . Arkadaşım da müslüman olduğunu söylüyor ama namaz kılmıyor ve namaz kılmayı bilmiyor . Bana küçükken öğreten olmadı diyor .
Arkadaşım bana cennete gitmek istiyorum dedi. Bende cennete gitmek istiyorsun ama namaz kılmıyorsun dedim . Müslümansan namaz kılman gerekiyor . Bu sana Allah ın vermiş olduğu görev dedim . Oda cennete namaz kılmayla mı gidiliyor ? Ben iyi biriysem cennete giderim , kötü biriysem gidemem . Yani günahlarım ve yaptığım iyi şeyler teraziye konulunca hangisi ağır basıyorsa oraya gidicem dedi. Allah a da inanıyorum ama bana küçükken öğretende olmadı zaten namazı , ben kötü biri değilsem giderim cennete . Hem bu söylediğine göre hristiyanlar ve yahudiler falan hepsi cehenneme gidicek o zaman , onlar namaz kılmıyorlar dedi . Bende haklı olabilirsin ama namazı sevap kazanmak için kılmıyorsun farz olduğu için dedim . Bu arkadaşımın dedikleri de nedense kafama takıldı . Siz bir açıklık getirir misiniz bu konuya ?

Okudunuz mu?  Uyarmak ve Kınamak Arasındaki Fark Nedir?

Cevap: Arkadaşla Tartışmamız

musab
Ben namaz kılmıyorum;ama kalbim temiz hesabı olmuş arkadaşınızın dediği.Yahudi Hristiyanlar öncelikli olarak namaz kılmadıkları için değil inançlarından dolayı cehenneme gideceklerdir.

Namaz kılmamak çok günah bir şeydir.istediğiniz kadar iyi bir insan olun,o iyilik günde 5 kere namaz kılmama günahını nötrleyemez.

Okudunuz mu?  Bir şeyi bilmemek onu inkar etmek gibi midir?

Cevap: Namaz kılmıyorum ama Cennete girmek istiyorum

Darusselam
Namazı emreden Rabbimiz ve onu bize öğreten Peygamberimiz (asm)’dir. Hiçbir ayet ve hadiste, Ey kalbi kirli olanlar, namaz kılın. Kalbi temizler, siz yan gelip yatabilirsiniz. diye bir emir yok. Namazla ilgili tüm emirler, mü’min ve Müslüman olanlar içindir. Üstelik kalbiniz temizse, daha fazla namaz kılmalısınız. Dünyanın gelmiş geçmiş kalbi en temiz insanı, Peygamberimiz (asm)’dir. Hiç kimse için kötülük düşünmemiş, hatta canına kast eden nice düşmanlarını affetmiştir. Ancak en çok namaz kılan da yine odur.
Bir bakıma şunu söyleyebiliriz: Kimin kalbi temiz, imanı güçlü, teslimiyeti fazlaysa, o kişi daha çok namaz kılar. Bu yüzden Kalbim temiz bahanesi hiçbir temele dayanmayan asılsız bir safsatadan ibarettir.

Okudunuz mu?  Oruçla ilgili maniler

Cevap: Namaz kılmıyorum ama Cennete girmek istiyorum

yasemin
Çalışmadan emek sarfetmeden plazada oturmak istiyorum der gibi bir şey . Namaz ALLAH ın emridir ve ilk hesaba çekilceğimiz hususlardan biridir . Farzdır . Rabbiyle buluşma saatlerine teşrif etmeyen çağrısına kulak asmayan biri , cenneti istiyorsa bu onun nefsani sesidir , sen iyisin kalbin temiz diyor muhtemelen , yapmayaşınıda çocukluğunda öğretilmeyişine bağlamış , nefis ona hemen aklına yatar bir sebepte sunmuş. Oysaki hepimizin biliyoruz dedikelrinin yanı sıra milyonlarca bilmediği birşeyler var . Öğrenmek için geç kalmış değil , hristiyanlarla yahudilerin gidişatlarını düşünene kadar , zararın neresinden dönsem kardır demeli , cenneti istiyorsa . Peygamberimizin tüm günahları affedildiği halde namazına devam etmesini düşünmek gerek bu konuda .. Boylu boyuncaaa hemde ..

Okudunuz mu?  Erkekler nasıl giyinmeli ?

M17
iyi biri onu yaratanın istediklerini yapar.arkadaşın iyi biri olmaya önem veriyor ama namaz kılmamanın kötülerin yaptığı bir iş olduğunu bilmiyor.ona namaz kılmamanın kötü olduğunu anlat ama nasıl bilmiyorum.Allah yardımcın olsun.


mucahid84
YARADAN RABBİMİZİN emridir namaz kılmak secde etmek kur’anda bir çok ayette geçer secde etmek,secde etmemiz emri ama buna binaen halen daha insan kibrini yenemeyip başını secdeye koymuyorsa katında en kıymetli melek olan şeytanı kendine secde etmediği için katından kovup tekrar insanların diriltileceği güne kadar ARAMIZDA FİTNE OLMASI için dünyaya gönderdiği hatırımıza gelsin ki ibret alıp o kovulmuş melunun hevasına uymayalım çünkü DİKKAT EDİN ALLAH DİYORKİ CEHENNEMİ SENDEN VE SANA UYANLARLA DOLDURACAĞIM SAYGILAR…

Okudunuz mu?  Derslerden ve Hayattan Çok Sıkıldım

namaz kılmadan cennete gidilir mi

Bu kategoride yer alan Seferi namazı hakkında soru ve cevaplar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmıyorum ama Cennete girmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.