Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
sizden96
Abone

Kişi sabah namazından sonra tekrar yatınca ihtilam olursa sabah namazını tekrar kılması gerekir mi?

Kişi sabah namazından sonra tekrar yatınca ihtilam olursa sabah namazını tekrar kılması gerekir mi?

Millennium
Böyle bir durumda olan bir kişi nasıl davranmalıdır? Sabah namazına kalktığımda çamaşırda veya vücutta bir ıslaklık yoktu (ihtilam olduğumu da hatırlamıyorum, çamaşırda eskiden kalma, yıkanınva geçmeyen lekeler vardı ama vesveseye kulak asmadım çünkü dediğim gibi ne ihtilam olduğumu hatırladım ne de ıslaklık gördüm), dolayısıyla normal abdest alıp kıldım. Ama gidip tekrar uyuduktan bir kaç saat sonra rüyada ihtilamlandım ve akıntıya uyandım. Emin olmak için sabah namazını da tekrar kılmam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Uykunun abdesti bozmadığı mezhep var mıdır?

Cevap: Kişi sabah namazından sonra tekrar yatınca ihtilam olursa sabah namazını tekrar kılması gerek

@hmet
Hayır kılınan sabah namazı geçerlidir.
Vesveselere mahal verme

Bu kategoride yer alan Arkamızda konuşan fakat yüzümüze gülen kişilere karşı tavrımız ne olmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kişi sabah namazından sonra tekrar yatınca ihtilam olursa sabah namazını tekrar kılması gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.