Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:34
missa04
Abone

Lale ağacı nedir? ne zaman çiçek açar

Lale ağacı nedir? ne zaman çiçek açar

Kayıtsız Üye
lale ağacı nerede yetişir


Cevap: Lale ağacı nedir? ne zaman çiçek açar

Darusselam
Lale ağacı nedir? ne zaman çiçek açar

Lale ağacı nerede yetişir.
Lale ağacı hakkında kısaca bilgi


Kanada’nın güney bölgeleri ile Kuzey Amerika’nın doğu kesimlerinde yerli olarak bulunur. Türkiye’nin sahil kesimlerinde de yetiştirilmektedir.

Okudunuz mu?  Doğum günü hediyesi almak caiz midir?

Donlara dayanıklıdır.Ilıman bölgelerde, güneşli yerlerde yetişir Su isteği fazladır Sıcak ve kuru ortamlara dayanıklı değildir.Tohum toplama zamanı Ekim ayıdır. 1 kg. daki tohum sayısı 43.000 adettir.Geniş, gevşek ve yuvarlak bir tepe yapar.

Lale ağacı nedir? ne zaman çiçek açar

Tepe çapı 8-10 m.dir.Budamaya yatkındır. Budama erken ilkbaharda yapılmalıdır.Hızlı büyür. Vatanında maksimum 60 m. boy yapar.Genç kazık kökler ve büyük yan kökler geliştirir ve toprak yüzeyinin hemen altını bu kökler ile kuşatırlar. Kökler oldukça saldırgandır.Işık-yarıgölge ağacıdır.

Okudunuz mu?  Allah'a iman edemiyorum

Meyve bileşik meyve kuruluşunda olup 6-8 cm. uzun, iğ biçiminde ve kozalaksıdır. Meyve olgunlaştığında kanatlı nuslar dağılır ve sürgün üzerinde meyve ekseni kalır. Laleyi andıran çiçekleri 4-5 cm. uzun, yeşilimsi sarı – beyaz renkli ve turuncu lekeli, çan biçimli, çiçeklerin sürgünde duruşu son durumlu olup, dik ve tektir. Çiçek açma zamanı Haziran-Temmuz aylarıdır.

Okudunuz mu?  İdrardaki beyaz şeyler

Yaz yeşili yaprakları 10-20 cm. uzun, çoğunlukla dilimli, bazen sade, tabanı yuvarlak, üst yüzü parlak açık yeşil, alt yüzü mavimsi-yeşil renklidir. Sonbahar renklenmesi altın sarısı renginde ve çok dekoratiftir. Yaprak sapı 5-10 cm. uzun, yaprak ayasının uç kısmı makasla kesilmiş gibi kertiklidir. Sürgünler kahverengi çıplak ve üzeri hafifçe mumsudur.

Bu kategoride yer alan Türklerin islamiyet öncesi yaşam tarzları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lale ağacı nedir? ne zaman çiçek açar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.