Anasayfa
7 Ağustos 2022, 16:13
sizden1
Abone

Bir insan nasıl nefsine hakim olabilir ?

Bir insan nasıl nefsine hakim olabilir ?

Akif
Bir insan nasıl nefsine hakim olabilir ?


Cevap: Bir insan nasıl nefsine hakim olabilir ?

soru44
Oruç tut,Namaz kıl,Haramdan kendini uzak tut

detaylı bilgi şurda:forumduasi.com/ramazan-ve-oruc-yazilari-tavsiyeler/92812-oruc-ve-nefis.html


Cevap: Bir insan nasıl nefsine hakim olabilir ?

Seyfullah
Selamun Aleyküm Kardesim Nefse hakim olmak çok zor Hakim olmaktan önce terbiye etmek gerekiyor Bir rivayete göre ALLAH (CC) Nefse sen kimsin der Nefs ben benim sen sensin der tekrar sorar sen kimsin ben benim sen sensin der ALLAH (CC) ozaman ac birakir ve ac kalan nefs sen benim Rabbimsin der yani az yemek gerekiyor nefsi terbiye etmek için bunu bizzat kendim uyguluyorum ve inanilmaz imanin gücleniyor Bir rivayete göre Peygamber efendimiz sallAllahu aleyhi vessellem Bazi ramazan günleri sadece bir hurma ile orucunu acar ve diğer iftara kadar bir sey yemezmis Allah’a yakin ve seytandan nefsden uzak olmanin yolu az yemekden gectigini bu sekilde iyi anliyoruz Allah’a Emanet ol

Okudunuz mu?  Bedduadan pişman olmak

Cevap: Bir insan nasıl nefsine hakim olabilir ?

Akif
çok teşekkürler arkadaşlar…


ciciksin99
Selamün Aleyküm abilerim.Önceklikle size bir sıkıntımı anlatmak istiyorum.Ben Lise çağında bir gencim. Dolaşıyla sürekli sınav stresi vb. şeyler beni çok bunalıma sokuyor. Çok defa , rabbimize söz veriyorum günah işlemeyeceğim kötülük yapmayacağım diye ama bir türlü nefsime hakim olamıyorum.Dua ezberlemek istiyorum ama sürekli şeytan aklıma git dua ezberleyeceğine ders çalış falan filan diye aklıma giriyor.Sürekli bunu yapacağım şunu yapacağım diyorum ama ertesi gün yapamıyorum.Bu yüzden hep bunalıma giriyorum ne yapacağımı bilmiyorum.Hep stres altında kalıyorum sonra diyorum ki sen normalsin kendini çok bunalımı sokuyorsun diyorum çıkmaza gidiyorum.Ya abilerim ben bu durumdan nasıl kurtulacağım ?

Okudunuz mu?  Sinirli anında ağızdan kötü söz çıkması

Kayıtsız Üye
kardeşim hem ders çalışıp hem dua ezberliye bilirsin içinden bir ses dua ezberleme dediğinde Allahı düşün ve zikret

Bu kategoride yer alan Sınava girdim cenabet olarak duş alacak zamanım yoktu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insan nasıl nefsine hakim olabilir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.