Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Sandalyede namaz kılınır mı? Kısaca

Sandalye’de namaz kılınır mı? Kısaca

Fetva Meclisi
Sandalyede namaz kılmak caiz mi?

Kul Rabbine ibadet ederken hem özde samimi olmalı hem de dinin belirlediği şekil şartlarını tam olarak yerine getirmeye özen göstermelidir. Özen ve hassasiyet eksikliğinden dolayı Rabbine karşı sorumlu olacağı bilincinde olmalıdır. Bu sebeple namazını tabure, sandalye ve benzeri şeyler üzerinde kılan müminin ileri sürdüğü mazeretleri kendisini vicdanen rahatlatacak boyutta olmalıdır. Namazı asli şekline uygun olarak kılmaya engel olmayacak hafif bedeni rahatsızlıklar bu konuda meşru mazeret olarak görülmemelidir. Bu sebeple hastalık ve özürlülük gibi herhangi bir rahatsızlığı bulunan kimselerin, zorunlu olmadıkça namazlarını sandalyede değil, yere oturarak kılmaları uygundur.


Yorum: Sandalye’de namaz kılınır mı? Kısaca

Kayıtsız Üye
sözü uzatmanı anlamı yok sandalyede kılınırmı ayette yerivarmı hangi peygmber effedimiz sandalyede namazkıldı bana izaet alla katında doktor raporu gecmez gecrse bazılarıda etek giyer

Okudunuz mu?  Namaz ibadeti insanın güzel ahlaklı olmasına nasıl katkıda bulunur

Yorum: Sandalye’de namaz kılınır mı? Kısaca

Fatima
Merbaba.ben hamileyken sandalyede oturub secde ederken önümdeki masaya başimi koyuyordum.namazim sahihmi.ben kilamayan oturub kilmalini böyle anlamiştim.namazim sahih olurmu?

Merhaba.hamileyken zor oldugu için sandalyede oturub kiliyordum.secde ederken başimi masa koyuyordum.bana hasta öyle kilmali demişlerdi.ben de hamile olduğum için öyle gerek düşündüm.namazim sahihmi?yoksa kaza etmem gerek.vitr namazını kaza etmesem olurmu

Okudunuz mu?  Birahmetike ya erhamerrahimin namazda nerede okunur?

Yorum: Sandalye’de namaz kılınır mı? Kısaca

arifselim
Merhaba. Hamile bir kadın rahat edeceği şekilde namaz kılması caizdir. Eğer secdeye varabiliyorsan varırsın yok eğer secdeye gidemiyorsan yada zorlanıyorsan başını masaya da koyman sahihtir. Allah kabul etsin.

Bu kategoride yer alan Yatak odasında namaz kılınır mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sandalyede namaz kılınır mı? Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.