Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:14
Alim
Yönetici

Fethullah Gülen Kimdir?

Fethullah Gülen Kimdir?

İnşirah
Terör örgütü lideri Fethullah Gülen kimdir?

Muhammed Fethullah Gülen (d. 27 Nisan 1941, Pasinler), eski imam, vaiz] ve yazar. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın kurucuları arasındadır ve vakfın onursal başkanıdır. 1999 yılı Mart ayında 28 Şubat süreci’ndeki Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi atmosfer sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Gülen, o tarihten bu yana Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşamaktadır. 50’yi aşkın kitabı, çeşitli dergilerde makaleleri ve birçok vaazı yayımlanmıştır. Arapça, Farsça ve Osmanlı Türkçesi bilmektedir. Fethullah Gülen, İslam’ın Sünni-Hanefi görüşlerini Said Nursi’nin görüşleri ve kitapları Risale-i Nur ışığında[5][6] günümüze göre tekrar yorumlayan bir İslam düşünürü ve bu yorum ekseninde oluşan Gülen Hareketi’nin fikrî önderidir. Eğitim ve dinler arası diyalog konusundaki uygulama ve fikirleri nedeniyle aralarında filozof ve sosyal bilimcilerin de bulunduğu kişiler tarafından çağdaş İslam düşüncesine yön veren bir düşünür olarak kabul edilmektedir. 28 Ekim 2015’den beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almakta, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) lideri olmakla suçlanmaktadır.

Yenisafak.com


Cevap: Fethullah GÜlen Hoca Efendİ Kİmdİr?

mfokdem
16 Kasım 2007

hocanın katkılarını inkar edemeyiz. fakat o hizmette olup da hizmette olmayanları soğutan çok kendini bilmelzler var . ama hazinede silik altın olsa altının değerinii aaltmaz. onların kolejlerine başvurdum bir dünya hakaretveri alayc konuşmalar. nedeni ise açık : sen biizim evlerde kalmadın cemaattte kalmadın..
hocaefendiye üzülüyorum ülke sevdalısı fakat ülekseine gelemiyor. apoyu besliyorlar. ama gelse ne olacak ne olur idam edecek değiller ya. neyse sağol paylaşımın için kardeşim…


Yanıt: Fethullah GÜlen Hoca Efendİ Kİmdİr?

teo_man
09 Aralık 2007

< soru cümlesi yazmanıza gerek yok, direk soruyu yazabilirsiniz >
ne biliyim önce sormak daha doğru olur diye düşündüm.. nede olsa eleştirisel ağırlıklı olacak..

fethullah gülen şu an nerde ABD de diye biliyorum doğrumudur
inşirah bey
not:inşirah en sevdiğim sure yada ayet bilmiyorum ama onu seviyorum 🙂


Soru: Fethullah GÜlen Hoca Efendİ Kİmdİr?

teo_man
ımmm ABD yi bile CIA bilir CIA bilen CIA ne için oluşturulduğunu bilir.. peki sen biliyormusun CIA ne için oluşturulduğunu.

Okudunuz mu?  Üç aylar girdiğinde okunacak dua ve çekilecek tesbihler...

iyi bir kerede yazıyorum…
CIA malcomx için özel bir birim oluşturdu kendi içinde FBI az değil adam müslümanlığı nerdeyse bütün zencilere benimsetecekti..

söylemem şu ki müslümanlığa karşı özel birim oluşturan ABD neden fethullah gülen gibi bir adammı ABD nin göbeğinde newyorkta görmezden geliyor fethullah gülen güçlü bir insan dini yönlendirmeleri çok güçlü! insanın aklına bir kaç soru geliyor

1 CIA aptal! tabi ben buna katılmıyorum dünyanın en iyi istihbarat teşkilatı CIA
2 Fethullah gülen birçok konuşmasına abd ve israili kötülemesine rağmen abd neden fethullah güleni bir tehlike olarak görmüyor iran – suriye – ırak ve birçok müslüman ülkede operasyon yapan bir ülke neden fethullah gülen gibi yüzbinlerce taraftarı olan bir gücü newyorkta görmezden gelsin. ki

bence burada bir çelişki var!
cevap verebilirmisiniz insirah

sence neden?


Şema
09 Aralık 2007


inşirah özür dilerin sana sormuş ama dayanamdım bende ona sorayım.

bütün yazdığın cevaplara baktım. birinde örtülüleri diğerinde Allah’ı, bir diğerinde en çok aktif ve hizmet eden bir islami cemaat liderini sorguluyorsun.

örtülü olduğu halde hata yapaları ve cemaat liderini neyse de Allahı bile sorgulamışsın:(

derdin nedir?


teo_man
ben kimsyi sorgulamıyorum?
inşirah neden korktuğumu anladın mı? ne zaman böyle sorular sorsam reelde yada sanalda hep cevap vermek yerine yadırgarlar.


İnşirah
< iyi bir kerede yazıyorum… >
< CIA malcomx için özel bir birim oluşturdu kendi içinde FBI az değil adam müslümanlığı nerdeyse bütün zencilere benimsetecekti..

söylemem şu ki müslümanlığa karşı özel birim oluşturan ABD neden fethullah gülen gibi bir adammı ABD nin göbeğinde newyorkta görmezden geliyor fethullah gülen güçlü bir insan dini yönlendirmeleri çok güçlü! insanın aklına bir kaç soru geliyor

1 CIA aptal! tabi ben buna katılmıyorum dünyanın en iyi istihbarat teşkilatı CIA
2 Fethullah gülen birçok konuşmasına abd ve israili kötülemesine rağmen abd neden fethullah güleni bir tehlike olarak görmüyor iran – suriye – ırak ve birçok müslüman ülkede operasyon yapan bir ülke neden fethullah gülen gibi yüzbinlerce taraftarı olan bir gücü newyorkta görmezden gelsin. ki

bence burada bir çelişki var!
cevap verebilirmisiniz insirah

Okudunuz mu?  Şeytanın Arkadaşları !

sence neden? >

soruna bir soruyla cvp vermek istiyorum peki sizce, neden abd den ziyade neden türkiyeye dönemiyor ? bunu düşündünüzmü?

Fethullah gülen hocaefendi’nin bizzat kendisinin verdiği cvp şudur

Evet, 1986 yılında gittiği Hac yolculuğunda: ”Şayet bu Kutsal Topraklardan geri gelmek istemez, oralarda kalırsam, başıma bir ip bağlayın ve beni sürüye sürüye Türkiye’ye getirin” diyen bir Zat, nasıl olur da, -haşa- keyfi veya nefsi bir sebebten ötürü kendi memleketi dışında biryerde yaşadığı varsayılabilmektedir?

Fıkıh tabiriyle söyleyecek olursak, benim burada kalmam iki şerden hafif olanı tercih kabilinden oldu. Ben gelmek istemiyordum buraya, fakat Dr. Sait Bey çok ısrar etti, sağlık durumunun ihmale tahammülü olmadığını ifade etti. Bana çok ağır gelse de, ya ülkemden, kendi insanımdan uzak, yabancı bir devlette bulunmayı tercih edecektim, ya da bir devlet adamımızın dediği gibi küçük şeyleri büyüterek, her gün yeni bir komplo kuranlarla karşı karşıya kalmayı tercih edecektim. Birtakım kötülükleri görüp kendi insanımıza darılmamak için, istişare ettiğim arkadaşların da kanaatini alarak hasret çekmeye razı oldum.
Belli bir yaştan sonra vücudun tahammülü olmuyor. Bir Arap şairinin ifadesiyle, yakın hissetmeme mani şeyler olmasın diye uzakta durup kalben, vicdanen orada bulunmayı tercih ediyorum. Bir espriyle söyleyeyim, tasavvufta âşıklar üstü bir makam vardır. Orada bulunanlar vuslatı bile istemezler. Yani içime ateşler sal, hep hicranla inleyeyim fakat vuslat istemem derler. Türkiye’ye karşı böyle zevkli bir hasret, zevkli bir hicran bana daha derince, daha vefalıca ve yürekten geliyor.
Türkiye’ye dönmeyi bir an olsun aklımdan çıkarmadım. Yine de Türkiye’de önemli yerlere sordurdum. "Bir şey yok, gelebilir” dediler ama, "gelebiliri” söyleyiş tarzlarından sanki gelince onların başını ağrıtırım gibi bir şey hissettim.
devlet büyüklerinden yakınlarına "Benim gelmem kendileri için ne ifade eder? ” diye sordurdum. Tebessüm ettiler ama gelmese daha iyi olur dediler. Benim dönüşümün herhalde bazı şeyleri tetikleyebileceği düşünülüyor. Sanki bazıları bazı kimseleri sokağa dökecek, huzursuzluğa sebebiyet verecekler. Ben, Türkiye’de oluşmuş istikrar ortamının bozulmasına fırsat vermek istemem.

Dünyada, beklentilerim değil, derdim oldu. Aynı derdi terennüme devam edeceğim; şartlar ne olursa olsun, sözüme kıymet verenleri eğitim faaliyetleri için dünyanın dört bir yanına koşmaya teşvik edeceğim.

(Mehmet Gündem ile röportaj’dan alıntıdır)


teo_man
inşirah söylediklerinin hepsini okudum cevabınıda veririm ama önce ben sorumun cevabını alayım lütfen. ve kusurabakmayın ama benzetmek gibi olmayayım dtp lideri nurettin demirtaş bile yurtdışında benzer şeyleri söylüyor ama ne kadar samimi..
ve hatırlarmısınız bilmem ama show tv de reha muhtar ile yaptığı bir röportajda ise yukarda yazdıklarından farklı cümleler kurmuştur.

Okudunuz mu?  Bu vesvese adama kafayı yedirtir.Kendimi kafir gibi hissediyorum yardım !

Şema
09 Aralık 2007

< inşirah söylediklerinin hepsini okudum cevabınıda veririm ama önce ben sorumun cevabını alayım lütfen. >

ben hocanın cemaatinden değilim yanlış anlaşılmasın. ama sözlerin çok çelişkili:S

bak bunu sen yazdın.:)

< ben söylim zorlamayarak.. cehennemle korkutmayarak.. Allahı hepiniz benden iyi bilirsiniz Allah neder ben sizi niyetlerinize göre yargılarım >

hoca efendini niyetini sen bilmiyorsun ve kendi dilinden yazdığını kabul etmiyorsun.

ajan olduğunu düşünüyorsan yada başka şey bu sui zandır/iftiradır.


teo_man
< ben hocanın cemaatinden değilim yanlış anlaşılmasın. ama sözlerin çok çelişkili:S

bak bunu sen yazdın.:)

hoca efendini niyetini sen bilmiyorsun ve kendi dilinden yazdığını kabul etmiyorsun.

ajan olduğunu düşünüyorsan yada başka şey bu sui zandır/iftiradır. >
evet ALLAH (bak büyük yazdım kızma diye 😉 ) biizi niyetlerimize göre yargılar
senide
benide
fethullah gülenide
ama kimin kalbinde ne niyet olduğunuda yanlız o bilir
eğer sorduğum soruda bir çelişki yok diyorsanız kabul.. cevap verecekseniz dinlerim.. vermeyecekseniz üstelemem


İnşirah
09 Aralık 2007

< inşirah söylediklerinin hepsini okudum cevabınıda veririm ama önce ben sorumun cevabını alayım lütfen. ve kusurabakmayın ama benzetmek gibi olmayayım dtp lideri nurettin demirtaş bile yurtdışında benzer şeyleri söylüyor ama ne kadar samimi..
ve hatırlarmısınız bilmem ama show tv de reha muhtar ile yaptığı bir röportajda ise yukarda yazdıklarından farklı cümleler kurmuştur. >

fethullah gülen, cemaat lideri sıfatından önce bir islam alimidir !
bir islam alimi ile bir siyasetçiyi karşılaştırmak ne alaka anlamadım!
Fethullah gülen bir islam alimidir,onu karalamak isteyenler, emellerine ulaşamaycaktır inşALLAH


teo_man
< fethullah gülen, cemaat lideri sıfatından önce bir islam alimidir !
bir islam alimi ile bir siyasetçiyi karşılaştırmak ne alaka anlamadım!
Fethullah gülen bir islam alimidir,onu karalamak isteyenler, emellerine ulaşamaycaktır inşALLAH >

sorumun cevabı bu değil
insirah ben oldum olası siyasetten haz etmem.. ama işin doğrusu fethullah gülen in siyasi tablosunu sana şu anda bile gösterebilirim. kendi azından kendi sözleriyle.

Okudunuz mu?  Senai Demirci Kimdir ?

(Allahla sizin aranıza bir başkasını koymayın.. 3 kişiden dua isteyin)
hz. şeyh hazin


Şema
09 Aralık 2007

< eğer sorduğum soruda bir çelişki yok diyorsanız kabul.. cevap verecekseniz dinlerim.. vermeyecekseniz üstelemem >
ben yaşadım ve şunu öğrendim.

biz kendi nefsimizle/hatalarımızla uğraşırsak başkasıyla uğraşmaya fırsat bulamayız.
ne yapmamız gerekenleri yapıyoruz nede yapmamamız gerekenleri terkediyoruz.

ben medrese ve ilahiyat mezunuyum ve bir cemaat liderinin niyetinin ne olduğunu tartışmamam gerektiğini biliyorum.

yontemini beğenmezsem onun cemaatine katılmam. bildiğim yonetemi uygularım

islama hizmet adına ne yaptım bu güne kadar onu sorgularım. çünkü Allah, beni fethullah hocanın yaptıklarından sorguya çekmeyecek,
ama ne yaptığımdan soracak.

bence herkes işine baksın başkalarıyla uğraşmayı bıraksın.

Allah’a emanet olun


teo_man
< ben yaşadım ve şunu öğrendim.

biz kendi nefsimizle/hatalarımızla uğraşırsak başkasıyla uğraşmaya fırsat bulamayız.
ne yapmamız gerekenleri yapıyoruz nede yapmamamız gerekenleri terkediyoruz.

ben medrese ve ilahiyat mezunuyum ve bir cemaat liderinin niyetinin ne olduğunu tartışmamam gerektiğini biliyorum.

yontemini beğenmezsem onun cemaatine katılmam. bildiğim yonetemi uygularım

islama hizmet adına ne yaptım bu güne kadar onu sorgularım. çünkü Allah, beni fethullah hocanın yaptıklarından sorguya çekmeyecek,
ama ne yaptığımdan soracak.

bence herkes işine baksın başkalarıyla uğraşmayı bıraksın.

Allaha emanet olun >
kusura bakmayın ama bunu yazmalıydım
çünkü o adama kendi cemaati içinde peygamber demeye başladılar halbuki son peygamber hz muhamedir
fethullah gülenin günahlarının silinmesi için bacak kadar çocuklara sabaha kadar tesbihat yaptırıyorlar ve daha sayamayacağım bir sürü şey
ama yukarıda sorduğum sorular kimsenin aklına dahi gelmiyor
siyasetle işim olmaz diye kendiside söylüyor ama vaazlarında hangi partiye oy vereceğini açık beyan belirtiyor rp döneminde hangi millet vekillerinin verdiği davetlere gittiği malum.
helede islam cemaati lideri vAllahi billahi deyip sözünde durmaması tartışılacak bir şey.
buradaki herkes ALLAHIN üzerine yemi etmenin külfetini bilir


Şema
< kusura bakmayın ama bunu yazmalıydım
çünkü o adama kendi cemaati içinde peygamber demeye başladılar halbuki son peygamber hz muhamedir
fethullah gülenin günahlarının silinmesi için bacak kadar çocuklara sabaha kadar tesbihat yaptırıyorlar ve daha sayamayacağım bir sürü şey
ama yukarıda sorduğum sorular kimsenin aklına dahi gelmiyor
siyasetle işim olmaz diye kendiside söylüyor ama vaazlarında hangi partiye oy vereceğini açık beyan belirtiyor rp döneminde hangi millet vekillerinin verdiği davetlere gittiği malum.
helede islam cemaati lideri vAllahi billahi deyip sözünde durmaması tartışılacak bir şey. >

hala eleştiriyorsun:S dedimya ben yontemini beğenmesem katılmam.
sende beğemiyorsan katılma olur biter.

Okudunuz mu?  Göz zinası için çare nedir,hükmü nedir?

bacak kadar çocuklara öğretmesi çooook güzel:) bunu yapıyorsa Allah ondan sayısızca razı olsun.
biri Efendimize (sav) çocuğunu getirmiş ve onu eğitirmisin demiş. kaç yaşında diye sorunca: 6 yaşında demiş adam

Efendimiz (sav): geç kaldın demiş.:)

eğitim bacak kadarken başlanmalı. sen buna sevinmelisin ve bütün müslümanlar


teo_man
< hala eleştiriyorsun:S dedimya ben yontemini beğenmesem katılmam.
sende beğemiyorsan katılma olur biter.

bacak kadar çocuklara öğretmesi çooook güzel:) bunu yapıyorsa Allah ondan sayısızca razı olsun.
biri Efendimize (sav) çocuğunu getirmiş ve onu eğitirmisin demiş. kaç yaşında diye sorunca: 6 yaşında demiş adam

Efendimiz (sav): geç kaldın demiş.:)

eğitim bacak kadarken başlanmalı. sen buna sevinmelisin ve bütün müslümanlar >
iyi oku seyma ben eğitim bacak kadarken başlamasın demiyorum yanlış analma ama fethulla gülenin günahlarını silinmesi için (ki bu mümkün değil bir başkasının günahları için bir şey yapılamaz) o çocukların sabaha kadar kendi istekleri dışında zorla ibadetine karşıyım.. bide sadece bacak kadar kısımına değinmişsin
ALLAH üzerine yemin edip heldede bir cemat liderinn ve sözünde durmamasına ne diceksin merak ediyorum..
ya siyasette bezim yok diyen kişinin parti liderleriyle münasebeti..
ya kendi cemaatinde bazılarının ona peygamber demesi hatta sırf bu yüzden aralarıdan sert tartışmalar çıkması.. yalan değil
CIA geçtik ve kimseden cevap alamadık.. ve üstelemiyoruz

şema .. çıplak ayak kuzeye doğru koştuğumuzda ALLAH bize namazdan niyazdan çok sen kimdin diye soracak.. ve inan bana başkasının hesabına çektiğin tesbbiyaht seni kurtarmıcak aksine


Şema
< iyi oku seyma ben eğitim bacak kadarken başlamasın demiyorum yanlış analma ama fethulla gülenin günahlarını silinmesi için (ki bu mümkün değil bir başkasının günahları için bir şey yapılamaz) o çocukların sabaha kadar kendi istekleri dışında zorla ibadetine karşıyım.. bide sadece bacak kadar kısımına değinmişsin
ALLAH üzerine yemin edip heldede bir cemat liderinn ve sözünde durmamasına ne diceksin merak ediyorum..
ya siyasette bezim yok diyen kişinin parti liderleriyle münasebeti..
ya kendi cemaatinde bazılarının ona peygamber demesi hatta sırf bu yüzden aralarıdan sert tartışmalar çıkması.. yalan değil
CIA geçtik ve kimseden cevap alamadık.. ve üstelemiyoruz

Okudunuz mu?  Seyyid Abdulhakim Arvasi Hazretleri Sözleri !:)

şema .. çıplak ayak kuzeye doğru koştuğumuzda ALLAH bize namazdan niyazdan çok sen kimdin diye soracak.. ve inan bana başkasının hesabına çektiğin tesbbiyaht seni kurtarmıcak aksine >
son cevabım: sen onun vebalini yuklenmeyeceksin teoman. her kes kendi günahlarını yuklenecek. Allah, onun yaptığı hataları en fazla elli sene sonra (Allah en iyi bilendir) hesabını ona sorar merak etme.
kim kurtulacak kim kurtulmayacak görecez inşAllah

Allah mü’minlere yardım etsin kafir ve munafıklarıda oyunlarını başlarına geçirsin


_geda_
< hocanın katkılarını inkar edemeyiz. fakat o hizmette olup da hizmette olmayanları soğutan çok kendini bilmelzler var . ama hazinede silik altın olsa altının değerinii aaltmaz. onların kolejlerine başvurdum bir dünya hakaretveri alayc konuşmalar. nedeni ise açık : sen biizim evlerde kalmadın cemaattte kalmadın..
hocaefendiye üzülüyorum ülke sevdalısı fakat ülekseine gelemiyor. apoyu besliyorlar. ama gelse ne olacak ne olur idam edecek değiller ya. neyse sağol paylaşımın için kardeşim… >

ne kadar enteresan!
Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönmesini kendisine en büyük dert edinenlerin bulunduğu bir ülkedeyiz.
Bütün entelektüel birikimlerini O’nun niçin dönmediği problemi üzerine yoğunlaştıran bir kesim var. Ülkemizin devasa meseleleri bunun yanında hiç kalacak derecede beyin sancısı çekiliyor bu noktada.
Bu soru soruluyor: Niçin dönmüyor?
Dönersem kendim gibi, Ramiz Efendi’nin Üçşerefeli Cami’de imamlık yapan oğlu gibi dönerim. Size komik gelebilir ama döndüğüm zaman acaba bana yine o camide imamlık verirler mi, yine aynı pencerede kalsam; ya da Kestane Pazarı’nda idarecilik vermeseler bile, tahta kulübem gibi bir kulübede kalmama müsaade ederler mi diye düşünüyorum. Bir diğer düşüncem de, bütün samimiyetimle ifade edeyim, köyümde, dedelerimin arsası üzerinde yapılmış bir misafirhane var, gitsem orada kalsam diyorum. Doğduğum, büyüdüğüm köyde bir köylü gibi ölsem. (Fethullah Gülen)
Sonra ‘son günlerde Fethullah Gülen’in dönmesine ortam hazırlayacak bazı hareketler olduğunu görüyorum. ‘ diyor ve sıralamaya başlıyor. Anlıyorsunuz ki dert Gülen’i ülkesine döndürmemek.
Başından beri böyle konuştular, yazdılar aslında. ‘ABD çıkarsın O’nu kaldığı yerden, Türkiye’ye de sokmayalım’. Bir şakiye yaptıkları gibi ‘Dolaşsın dursun dünyayı. Dışarıda bir yerde ölsün. Cenazesi bile gelmesin.’
Dert buysa tamamen kendisi dışında gelişen ve kötü niyetli insanların başlattığı tartışmaya ‘Yeni Türkiye’nin yeni başrol oyuncusu: Fethullah Gülen, Sabah’ın cemaate yakın Çalık Grubu’na satılması… Jinekolog Alp Nuhoğlu’nun açıklamaları… Hakan Şükür ile G.Saray arasındaki kriz… Özcan’ın YÖK Başkanı olması… Bütün bu olayların ortasında tek bir kişi var: Fethullah Gülen!’ diyerek girmek saygısızlıktan başka bir şey değil. Ayrıca bu hadiselerde Gülen’in rolüyle ilgili müşahhas bir bilgi var mı elinizde?
Çünkü Fethullah Gülen kendisini ‘düz bir insan’ olarak tanımlıyor. Kendi köşesinde, inzivada yaşayan, yerli-yabancı gazete ve televizyonlardan gelen bütün görüşme tekliflerini geri çeviren bir insan. Bu noktadan ‘bunları konuşmamız gerekiyor çünkü bugün Türkiye’nin bir numaralı maddesi, kabul edelim ya da etmeyelim, Fethullah Gülen’ demek de yanlış. O, kendisini öyle görmüyorsa sizin yakıştırmanızsa tek taraflı bu tartışma kör dövüşünden ileri gitmez. Ne Gülen, ne de O’nu sevenler böyle bir tartışmanın içinde olmazlar, olmadılar da.
Bu yaşananlar, "Aslında dünya çapında din diktatörlüğü kurmak istiyorlar; niyetlerini gizliyorlar" gibi sevimsiz yakıştırmalarla karalanabilecek şeyler değildir. Eğer bir milletin fertleri tarafından benimsenmiş bir şey varsa ortada, o insanların hissiyatına saygılı olmak lazımdır; milletin samimane gayretlerini fütursuzca karalamaya kalkmak doğru bir şey midir? Öyle bir diktatörlük iddiası bir delile dayanmıyorsa nasıl söylenebilir; kimden duyulmuş, nerede ifade edilmiş, bu tür niyetleri olan insanlar ağızlarından kaçırmazlar mı? Siz bu insanları dünyayı idare edecek çapta dâhiler olarak mı görüyorsunuz; kaldı ki dâhi bile olsalar içlerindekini yer yer sızdırırlar. Bu iddialar mantıksız geliyor bana. (Fethullah Gülen)
Hem Fethullah Gülen’in kalp damarlarına stent takılması, şekerinin kontrol altında olması O’nun sağlığının düzeldiğine işaret etmiyor ki. Fethullah Gülen hasta. Gidip ziyaret edenler görüyorlar durumunu. Ama O, sadece sağlık problemi sebebiyle ABD’de olmadığını değişik vesilelerle anlattı. ‘Niçin dönmüyor’ etrafında neredeyse düşünce kuruluşu kurmayı teklif edecek insanların başlattığı her tartışmaya dalıp ‘şu şu sebepten dönmüyorum, siz uygun görürseniz şu zamanda dönebilirim’ diyemez ki!
Fethullah Gülen’in ABD’de bulunması kendisine ait bir tercih ve insan hakkı-hukuku diye bir şey varsa buna saygı duyulması gerekir. Yani temcit pilavı gibi ‘dön artık, niye dönmüyorsun’ sıkıntısına girmesin kimse. ‘Herkesin konumuna saygı’ prensibini şiar edinmiş ve etrafına bunu telkin eden bir insana bu kadarcık saygıyı da çok görmeyin artık.
Asıl mesele, arkasında gördükleri kimselerden dolayı hareketi mahkûm etmek isteğidir. Birisi açıktan açığa, "Keşke böyle bir işin arkasında dindarlar olmasaydı" dedi. Daha açık konuşayım: Kendi adıma bu meseleye sahip çıkmam hem saygısızlık, hem de kibir ve gururdur. Ben bu hizmetlerin milyonda birine bile sahip çıksam haddimi bilmemezlik yapmış olurum. Yine de deniliyor ki, "Keşke bu meselenin arkasında bir imam parçası olmasaydı." Zaten o meselenin arkasında destanlar ortaya koymuş bir millet var, imam parçası yok. İşte onun için savaşmakla da başa çıkılamaz bu mesele ile çünkü millet ile savaşılmaz. (Fethullah Gülen)
Ayrıca Fethullah Gülen ABD’de oranın mer’î kanunlarına göre vizeyle oturuyor. Vize uzatması gerektiğinde uyması gereken hususlara da riayet ederek. Özel izinle, korumayla değil. Öyle bir korumaya ihtiyacı da yok ve bunu da tabiatı gereği büyük bir zül sayıyor.
Buralarda tanınan, bilinen bir insan değilim. Zaten nezaketen kabul etmek durumunda kaldığım birkaç kişi dışında kimseyle görüşmedim. (Fethullah Gülen)
Fethullah Gülen, Türkiye’ye dönme kararını kendisi verecek. ‘Döneyim mi dönmeyeyim mi’ diye kimseye sormayacak.
Artık bu derdi bırakalım ve ülkemizin problemlerine yapıcı çözümler üretmek için beyin sancısı çekelim. Azıcık dine saygısı olan insanları da ‘şucu-bucu’ diye yaftalamaktan vazgeçelim.

Okudunuz mu?  Abdurrahman El-Hazini Hayatı ve eserleri hakkında geniş bilgiler

sosyolog1903
islamiyete ne kadar hizmet etmiş.
yoksa dini kullanarak birilerinin cebi mi doluyor.
hizmet adı altıda neler yapılıor.
niye turkiyede yaşamıyor.
hangi mücahit davasından farklı yerde yaşamış????????
????????

gülen nerede aktif hizmet ediyor???
abd kullanıyo işte
tabi taban kesim böyle değil
onlar ii niyetli sanki

Okudunuz mu?  Alimlerin İbni Teymiyye Hakkındaki Sözleri

sosyolog1903
Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almıyor sadece düşüncelerimi söylüyorum. teşekkürler


Şema
< Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almıyor sadece düşüncelerimi söylüyorum. teşekkürler >
evet kardeşim düşünceni söylediğini biliyorum ama o sınıfa giriyor maalesef.

bende haddim olmayarak eleştirdiğim yonleri vardı ama kendimle uğraşmayı öğrenince başkasını eleştirecek zamanım kalamdı:)

Okudunuz mu?  Hallacı Mansur Hayatı ve eserleri hakkında geniş bilgiler

kalbin zümrüt tepesi
Kalbleri Ancak Rabbim Bilir


celikihsan87
< çünkü o adama kendi cemaati içinde peygamber demeye başladılar halbuki son peygamber hz muhamedir

fethullah gülenin günahlarının silinmesi için bacak kadar çocuklara sabaha kadar tesbihat yaptırıyorlar ve daha sayamayacağım bir sürü şey

bilir >
nerde oluyor bu olay?nerde gördün?sağdan soldan yarım yamalak duyduklarını hiç araştırdın mı?kitaplarını hiç okudun mu?evlerinde hiç kaldın mı?kalanlarla hiç görüştün mü?

bu başlığı kilitleyebilir miyiz litfen?


suara
bende arkadaşima katiliyorum bu basliginin kitlenmesini istiyorum. din alimleri ahakkinda yorumlar yapmak bu kadar kolay değil yaptiklarini begenmiyosaniz daha iyisini yapacaksiniz . bu insanin hatasi imani kurtarmak mi ,dunyanin dort bir tarafinda iman hakikatini anlatmak mi yazik boyelsi dusunceler tasvip etmezsen bu halkaya dahil olmazsin hepsi bu bu mubarek gunde sizi esefle kiniyorum .

sayin adminlar bu konu kitlenmeli bence


Şema
< nerde oluyor bu olay?nerde gördün?sağdan soldan yarım yamalak duyduklarını hiç araştırdın mı?kitaplarını hiç okudun mu?evlerinde hiç kaldın mı?kalanlarla hiç görüştün mü?

bu başlığı kilitleyebilir miyiz litfen? >

< bende arkadaşima katiliyorum bu basliginin kitlenmesini istiyorum. din alimleri ahakkinda yorumlar yapmak bu kadar kolay değil yaptiklarini begenmiyosaniz daha iyisini yapacaksiniz . bu insanin hatasi imani kurtarmak mi ,dunyanin dort bir tarafinda iman hakikatini anlatmak mi yazik boyelsi dusunceler tasvip etmezsen bu halkaya dahil olmazsin hepsi bu bu mubarek gunde sizi esefle kiniyorum .

sayin adminlar bu konu kitlenmeli bence >
bu başlığı kilitlerdim ancak insanların kafasındaki düşünceleri yazmaları ve cevap almaları daha güzel değilmi?

ben Hoca efedinin cemaatinden dedğilim ama cevaplarıma bir bakın…

hiçbir cemaate yada alime laf atılmasını tahammül edemem:(


suara
evet oyle cevaplara bakiyorum ama malesef herkes sizin gorusunuzde değil malesef o yuzdende ben buna amusade edilmesini uygun bulmuyorum nacizane 🙁 takdir sizin tabiki

insanlar dusuncelerini burda anlatarak bir yere varamazlar bence yeri burasi değil bence bunlar polemek baska bisey değil

Okudunuz mu?  Mehmet Paksu Kimdir?

NuN
Bu isim konusunda ben tartışmak yada tarışma yaptırmak istemiyorum
Sadece fethullah hocayı iyi tanımak için "FATİH TEZCAN" videolarını izleyin derim


Kayıtsız Üye
Sevgili kardeslerim,

Fethullah Hoca Efendi kendisini tanitiyor 🙂
Mutlaka isleyin
youtube frR2gDqvgIE

Selam ve saygilarimla 🙂


Kayıtsız Üye
Fethullah ile ilgili sorularınızın cevabını 15 Temmuz’da aldık Allah’ın belası kart deccal … Said Nursî’nin sözü var FETHULLAH için YAŞASIN CEHENNEm..zerre kadar imanı olduğunu düşünmüyorum birde hafızmış şimdi versin 75 yasında yasasa yasasa 5 sene daha yaşar ARİEL SERON 8 sene can çekişti sıra FETOŞ da inşaaallaaaaah


Kayıtsız Üye
Bır celıskı varsa , sende bır dusun…!


Kayıtsız Üye
Ne bicim insanlar vatanhayini ve gözleri körolmuş bir ortadox sahtekarın arkasına takılmışlar.
Bir ermeni kökenli dedesinin intikamını almak için amerikaların 1830 yılarında misiyonerlerle kurdukları okularını (osmanlı yı yıkmak için ) yürütmekte mükeleflenmiş bir şarlatan. Uyanın artık ey …….


Allahaşktır
Allah onların belalarını versin vatan hainleri


imam
fethullah gülenin ne olduğu zamanla ortaya çıktı.
Suç örgütü terör örgütünün lideri ve kırmızı bültenle aranıyor….

Not: Sitede daha önce iyimser bakış açısıyla laf atmayın denmesini hoş karşılayın çünkü ne olduğu bilinmiyordu


kerimkurt
Bir insanın her hangi bir konuda bilgisi doğru olabilir. En iyi bilen de o olabilir. Ama bu adamın bir örgüt lideri olduğu, faili meçhullerle ilişkili olduğu 15 temmuzda darbe yapmaya çalıştığı bir tomar şehide ve gazilere neden olduğu aşikar.
O yüzden zaten dünyada rahat yüzü göremeyeceği gibi ahirette durumu kötü görünüyor.

Bu adamın ne kadar alim olduğu vs artık hiç hükmündedir.


HALVET
Bide şu ….’e HOCA EFENDİ demezler mi ayar oluyorum yaaaa.Hocalık kim bu dürzü kim.Vaazenin adı hoca olmış CIA ajanı soytarının.Neyse daha fazla günaha girmeyim ben.


hoca efendi kimdir, fethullah gülenin hocası kimdir, hoca efendinin hayatı

Bu kategoride yer alan Ahmet Bulut Kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fethullah Gülen Kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.