Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Rabıta nedir nasıl yapılır? Kısa bilgi

Rabıta nedir nasıl yapılır? Kısa bilgi

nursultan 53
Rabıtanın ne oldugu hakkıbda beni aydınlatır mısınız?


Cevap: Rabıta nedir nasıl yapılır? Kısa bilgi

@hmet
Kısaca Rabıta ne demek

RABITA
Sözlükte "bağ, ilişki" anlamına gelen rabıta, tasavvufta, müridin, zihni planda, tefekkür ve muhayyile gücünü kullanarak mürşidiyle beraberlik halinde olmasına denir. Mürid şeyhinden feyz almak için bazen kendisini onun şeklinde tahayyül eder. Buna rabıta-i muhabbet denir. Rabıta manevi birlikteliktir, gönüllerin bir olması ve kaynaşmasıdır. Buna da rabıta-i kalbiye denir. Bu mana birliği, müridi şeyhinde fâni olmaya yani onun hâli ile hallenmeye götürür. Rabıta, Nakşibendiye ıstılahlarındandır.

Okudunuz mu?  Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır?

rabıta nasıl yapılır, rabıta nedir, rabıta ne demek

Bu kategoride yer alan Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rabıta nedir nasıl yapılır? Kısa bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.