Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Eski halime dönmek istiyorum

Eski halime dönmek istiyorum

yolcu7
Ben eski halime dönmek istiyorum. Allah’a çok yalvarıyorum ama olmuyor.

20 yaşındayım, Almanya’da kalıyorum. Bundan 1 buçuk sene önce sigaramız yoktu ve arkadaşım benden yaşım büyük diye marketten sigara çalmamı istedi. Şu olsaydı yapardı dedi. Çantana koy dedi. Allah kahretsin beni yaptım. Arkadaşıma sadece sigara olduğu için yaptım dedim. Benden başka bir şey çalmamı isteseydi yapmazdım. Biryerde lotto kuponu görünce alıp çöpe atıyorum, bu zihniyetle yaptım bunu.

Aylardır aklımdan çıkmadı, internette dinimizde hırsızlığın cezasını araştırdım ve olaydan yaklaşık 1 sene sonra Facebook’tan tanımadığım bir kişiye sordum. Git öde ve helallik al dedi. Fetva hattını aradım hocaya sordum. Git ödemeyi unutmuşum diyerek öde dedi.

Okudunuz mu?  Öğretmen hakkı

Ödemedim diyerek ödedim ama olmuyor!… Hatta birkaç gün önce yine ödedim, sigara satın aldım, markete girdim ve biryere bıraktım içim rahatlasın diye ama yine olmuyor!

Başkalarına anlattığım ilk günlerde travma geçirdim aklımı yitirdim neredeyse. Uyku uyuyamadım. Hastaneye gittik, psikoloğa gittik ve uyuyabilmem için hap yazdı. Türkiye’ye otele ailemle tatile gittik, tatil zehir gibi geçti.

Okudunuz mu?  Cuma namazı vakti yolculuk

Sadece uyumak ve unutmak istedim.

Yerde para görünce bile almıyorum ben. Keşke Allah canımı alsaydı yapmasaydım.

—–

Ben bunu başkalarına anlatmadan önce çok iyi biriymişim. Kuran’da müminlerin özellikleri anlatılıyor ve tamamen bunlara uyuyormuşum. Ben bunu kaderime, utangaçlığıma isyan ederek yaptım. Herkes bir şey yapıyor, ben niye yapmamayım diyerek yaptım. Risale-i nur sohbetlerine katılırdım. 14-15 yaşlarında bir arkadaşım beni Risale-i Nur ile tanıştırdı. Allah ondan razı olsun ben buralara gelene kadar Risale-i Nur ilmiyle yetiştim. Abimde çok iyiydi her soruma cevabı oluyordu. Kaç tane okul değiştirdim belki burda daha iyi olur diye. Ben birkimse benden bir şey istediğinde çok zor hayır diyen birisiydim. Sohbetler ve bilgisayarım bana tamamen yetiyordu.

Okudunuz mu?  Cinler musallat olmuşmu

Sohbetlere katılmam babamı hep rahatsız etti. Hep küfür etti milletin Allah’ına kitabına. Ağza alınmayacak sözler söyledi hep ve benden bunlara cevap vermemi istedi. Her hareketim rahatsız etti onu. Hiçbirşey yapmadığım halde her hareketim rahatsız etti sohbetlere katıldığımdan beri.

Ne yapacağımı bilmiyorum, Allah’a çok şükür uyku uyuyabiliyorum artık ama eski halim geri gelmiyor.

Okudunuz mu?  Fasık kime denir? Ve fasık olma alametleri nelerdir?

Kaç namaz kıldım, her kılmamda Allah’tan eski halimi dileniyorum ve bu özellikleri taşıyanları gördüğümde içim hep cız ediyor ben de onlardan biriydim. Çok kıskanıyorum.. Ağlamadığım gün geçmiyor ve düşündükçe kendimi zor tutuyorum.

Neden bu hale getirdi beni Allah..


Cevap: Eski halime dönmek istiyorum

EHLİMAN
İslam dininde tövbe denen şeyin olması ne kadar güzel.Bu şu demek değil;yani ben yapayım ondan sonra da tövbe edeyim.Asıl mesele yaptığından pişman olmak ve bir daha yapmamaktır.Sizde de bu olmuş.Hepimiz insanız ve maalesef bazen hatalar yapabiliyoruz.Allah affeder umudu olmasa nasıl yaşanır hayat?

Okudunuz mu?  Ateist oldum ama pişmanım Sevaplarım silindi mi?

Cevap: Eski halime dönmek istiyorum

yasemin
Neden mi bu hale getirdi ? cevap basit ; yoklamadasın 🙂 Ayeti kerimede ne denmiş , biz onları iman ettik demekle bırakcakmıyız ? Bu demek oluyorki imtihanlar , sınavlar hepimizin için var . Hatalı olduğunu bilmekte artı bir şey , pişmanlık duymanda . Tövbe et , Yaradana sığın , Onun rahmeti ne biter ne tükenir , O çok şefkatli ve bağışlayıcıdır . Rabbimizden iste ve özellikle zikirlerini artır , ibadetini çoğalt . Hatırla ki sende hatırlanasın , bugünlerinede hamdet daha kötü birşeyde yaşayabilirdin , dua ile

Okudunuz mu?  Besmele çekince salavat getirince yada dini birşey ile ilgilensem sanki içimde birşeyler oluyor

Cevap: Eski halime dönmek istiyorum

Arkadas
Senin durumun artik git gide takintiya giriyor ,büyüttükce büyütüyorsun sana zarar veriyor bir zaman olur ibaetlerinide yapamaz hale getirir… tövbe etmissin,Parasini ödemissin defalarca da üzülmüssün,artik bu basina geleni unutup Allah c.c in rahmetine sigin.Herseyde bir hayir vardir ,buda senin için bir hayir kapisi olabilir nasilmi tövbe edip bir daha böyle bir günah islememekle.O arkadaşindan uzak durmaya bak ,nefsine hakim ol,risale-i nur derslerine devam et ,baban seni neden engellemeye calisiyor yaptigi iyi değil ona anlatmaya calis bir orta yol bul.Dersten muhabbetten uzak kalirsan senin içinde iyi olmuyor görmüs oldun.Yas itibariyle daha çok gencsin Allah affeder ,ya 40 yada 50 olsaydin böyle bir sey yapsaydin,Allah seni yine bu genc yasinda korumus simdi sana düsen Aklini basina alip ilim meclislerinden ayrilmaman olsun.

Okudunuz mu?  Vesvesede neden bilerek söylemiş gibi oluyoruz ?

okand
eskiden Din’e inanılmaz bağlıydım günahdan korkar harama bakmazdım namazları dosdoğru kılardım 6 sayfa Kur’an okurdum günde. Sonra hayatıma bir oyun girdi o oyun vaktim çok aldı oyun eşyalarına para yatırdım sonra daha fazla eşyam olsun diye onları iğrenç bişeyde kaybettim 1 gün önce. ama bu kötü şeyi yapmam bence bir hayra vesile olacak gibi artık oyunu hayatımdan çıkardım İnşaAllah.sizin yardımlarınızı ve Dualarınızı bekliyorum…

Okudunuz mu?  Hayvanlara zararlı yem ve küflenmiş artıkları vermek caiz mi?

ALLAH RAZI OLSUN


Hoca
cebimde beni meşgüleden bir uygulama vardı sildim attım 🙂 irademize sahip olmazsak dünya ve ahiretimizi kaybederiz.
dua et Allahtan yardım dile ve iradene sahip ol


Kayıtsız Üye
Hatanı anlaman, pişman olman, tevbe edip bedelini ödemen yeterlidir. Allah’ın merhametinden şüphe etme. Sen halini düzeltip tevbe ettiysen Allah seni affetmiştir. Halini düzeltmesi için, seni doğru düşünce ve zihniyete ulaştırması için dua et. Ve bu doğru düşünce tarzına ve zihniyete kavuşmak için de bol bol kuran meali oku. Ayrıca istediğin gibi olamıyorsan aceleci ve isyankar davranma. Ben de yıllarca namaza başlamaya çalıştım en sonunda oldu. Sonradan anladım ki günahlarım ve yanlış zihniyetim yüzünden başlayamamışım. Allah’a sözler verip tutamadım. Kefaretlerini de yerine getirmedim. Şeytan beni kandırdı. Ama şimdi ısrarla Allah’tan isteyip Allah’a tevekkül ettiğim için düzeldiğime inanıyorum. Elhamdülillah. Kuran’ı baştan sona okumak, Allah’ın merhametinden, adaletinden, iyiliğinden şüphe etmemek, kendimizde bilgi ve anlayış eksikliği olduğunu anlamak, ve Allah’tan hidayet ve doğru anlayış istemek çok önemli.

Bu kategoride yer alan Boşanalım demekle nikah düşer mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eski halime dönmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.