Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:50
missa03
Abone

İbni sina’nın Kuvvet ile ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir

İbni sina’nın Kuvvet ile ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir

Kayıtsız Üye
İbni sina’nın kuvvet alanındaki çalışmaları


Cevap: İbni sina’nın Kuvvet ile ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir

Darusselam
İbni sina’nın Kuvvet ile ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir

Felsefe,matematik ,tıp, fizik ve jeoloji gibi alanlarda bilimsel alanlarda çalışmalar yapmıştır …
İbn-i Sina, İslamın Altın Çağı olarak bilinen ve Yunanca, Farsça ve Hintçeden eserlerin çevirilerinin yapılıp yoğun bir şekilde incelendiği dönemde önemli çalışmalar ve yapıtlar gerçekleştirdi. Horasan ve Orta Asya’daki Samani Hanedanı ve Batı İran ile Irak topraklarındaki Büveyhiler bilimsel ve kültürel ilerlemeye çok uygun bir ortam hazırlamışlardı. Bu ortamda Kuran ve Hadis çalışmaları çok ilerlemişti. Felsefe, fıkıh ve kelam çalışmaları İbn-i Sina ve çağdaşlarınca oldukça geliştirilmişti. Al-Razi ve Farabi tıp ve felsefe alanında yenilikler sağlamışlardı. İbn-i Sina, Belh, Hamedan, Horasan, Rey ve İsfahan’daki muhteşem kütüphanelerden yararlanma olanağı elde etmişti.

Okudunuz mu?  Eşimle sürekli tartışıyoruz

El-Kanun fi’t-Tıp, (ö.s), 1593, "Tıpta Kanun"(Tıp ile ilgili zamanının bilgilerini ihtiva eder. Orta çağda dört yüz yıl Batı’da ders kitabı olarak okutulmuştur. Latinceye on çevirisi yapılmıştır.)
Kitabü’l-Necat, (ö.s), 1593, ("Kurtuluş Kitabı"Metafizik konularda yazılmış özet bir eserdir. )
Risale fi-İlmü’l-Ahlak, (ö.s), 1880, ("Ahlak Konusunda Kitapçık")
İşarat ve’l-Tembihat, (ö.s), 1892, ("Belirtiler ile ilgili eserdir.)
Kitabü’ş-Şifa, (ö.s), 1927, ("Mantık, Matematik, Fizik ve İlahiyat yani Metafizik konularında yazılmış on bir ciltlik hacimli bir eserdir. Bir çok kereler Latinceye çevrilmiş ve ders kitabı olarak okutulmuştur.").Mantık bölümü, Mantık , Musiki ve Hitabet kitaplarından meydana gelir.Matematik bölümünde Aritmetik , Geometri ve Astronomi kitapları yer alır.Tabiat veya Fizik bölümünde ise, Fizik, Kimya, Mineraloji

Okudunuz mu?  Medine de ve Mekke de inen ayetlerdeki konu farklılığının sebepleri nelerdir?

ibni sina nin yaptigi calismalar, ibni sinanin hareket konusunda yaptigi calismalar, ibni sinanın çalışma yaptığı konular

Bu kategoride yer alan Müslümanların kaç dini bayramı vardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbni sina’nın Kuvvet ile ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.