Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Kınama nedir? Kınama ile ilgili soru

Kınama nedir? Kınama ile ilgili soru

prokado
Yav bu kınamayı tam olarak anlayamadım. Arkadaşıma nasihat vericem kınarım diye korkuyorum benimde başıma gelir diye susuyorum bir açıklarsanız iyi olucak. Yurtta kalan sınıf arkadaşım ikindi namazını okuldayım diye kılmıyo oysa bende onunla aynı saate kadar okuldayım ama gidip mescid de kılıyorum . Sürekli uyarılarıma rağmen bir gün ona İkindi namazını kılmadığın için Allah tan utanmadınmı dedim şimdi onu yüzüne karşı kınamışmı oldum ? Benim başıma gelicekmi böyle bişey ?

Okudunuz mu?  Rüya gördüm gerçi rüyayı da hatırlamıyorum ama tam İhtilam olacaktım uyandım, gusül gerekir mi ?

Cevap: Kınama nedir? Kınama ile ilgili soru

@hmet
Kınamak ne demektir? Kısaca
Bir insanı, Bir fiil, bir davranıştan ötürü ayıplamaktır.


Cevap: Kınama nedir? Kınama ile ilgili soru

yasemin
Muhakkak insan kınadığını yaşar , ama şu var ki bu yapılan fiilin yanlış olduğunu idrak etmişsin , Rabbine sığın , inşAllah böyle bir durumla karşılaşmazsın .. İnsanları Allah yoluna çekmek için kınamaktan ziyade , güzel noktalardan yakalayarak anlatmalısın eğer anlamıyorsa onun için dua etmelisin


Cevap: Kınama nedir? Kınama ile ilgili soru

prokado
Allah razı olsun. Bundan sonra gel mescide namaz kılam derim oda büyük ihtimal kaza ederim der bende sen bilirsin der geçerim.

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanın diğer ibadetleri kabul olur mu ?

hafız..
namazda kişileri zorlamak uygun değildir teklif edilir ama yine de ısrar edilmemelidir.


kinama ile ilgili sözler

Bu kategoride yer alan Sevdiğimiz kafirler var onların ahirette durumu ne olacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kınama nedir? Kınama ile ilgili soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.