Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Yabancı dil ögrenmek istiyorum ama…

Yabancı dil ögrenmek istiyorum ama…

sstrn
Arapca ogrenmek istiyorum Allah teala rizasi için sadece.İngilizce ogrenmem de gerekli iş bulmam için işimde güzel yerlere gelmek için ama bu ingilizceyi Allah Teala’nin rizasina uygun işler yapmak için ogrenmiyorum bir Arapça gibi ve bu durum ogrenme şevkimi kiriyor Allah teala rizasi için ogrenmedigim için ne yapmaliyim nasıl niyetle calismaliyim ?

Okudunuz mu?  Fikhi ve itikadi mezhep

Cevap: Yabancı dil ögrenmek istiyorum ama…

@hmet
Peygamberimizi (sav) dil öğrenmeye teşvik etmiştir.
İngilizce öğrenmek de sünnete uygundur.

– – –

Müsned’de geçtiği üzere Zeyd bin Sabit bu hususu şöyle anlatır:

"Resulullah Medine’ye teşrif ettiklerinde çocuktum. Beni alıp huzuruna götürdüler. Resulullah beni çok beğendi. Şöyle dediler: ‘Yâ ResulAllah, bu çocuk Benî Neccar’dandır. 10’dan fazla sûre ezberlemiştir.’ Bu da Resulullahm hoşuna gitti. Bir seferinde bana şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  Hayatım hiç doğru düzgün işlemiyor,sorunlar peşimi bırakmıyor.

"Ey Zeyd, Yahudilerin yazısını öğren. Çünkü, vAllahi ben, Yahudilerin bana yazdıklarına güvenemiyorum."

"Ben de on beş gece içinde İbraniceyi yazıp okumasını öğrendim. Artık bundan sonra Yahudilerin Resulullaha gönderdikleri mektupları okuyor, cevaplan İbranice yazıyordum."
İhtiyaç olduğu için Zeyd bin Sabit Süryanice de öğrenmişti. Bir gün Peygamberimize (asm) Süryanice bir mektup gelmişti. Resulullah (a.s.m.) Zeyd bin Sâbit’e, "Bana Süryanice yazılar geliyor. Sen Süryani lisanını güzelce yazabilir misin?" buyurdu. Zeyd, "Hayır, bilmiyorum." deyince, Peygamberimiz (asm), "Öyleyse, bu dili öğrenmeye çalış." emrini verdi. Hz. Zeyd Süryaniceyi on yedi gün içinde öğrendi. Bu kadar kısa sürede öğrenmesi Peygamberimizin (asm) bir mucizesidir.

Bu kategoride yer alan Kuranı Kerim okurken bazı ayetler neden yineliyor ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yabancı dil ögrenmek istiyorum ama… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.