Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:11
itikad
Yönetici

Cin musallatı belirtileri nelerdir?

Cin musallatı belirtileri nelerdir?

siruis
Arkadaşlar merhaba,

Ben uzun bir yazı yazmıştım ama otomatik offline olunca yazdıklarım boşa gitti..Kısaca bende cin musallatı var ve geceleri çok rüya görüyorum ve korkutuluyorum..Geçen gün uyandım ama bu sefer ezan sesiyle uyandım ilk defa.tabi gerçek ezan değildi çünkü saat 3 falandı..Sizce müslüman cinler beni korumak için ezan okumuş olabilir mi ? Bir de cinler sanki zaman zaman vucuduma girip çıkıyor..girince sanki uçak hava boşluğuna girmiş de basınç farkı oluşmuş gibi bütün vucudum sarsılıyor..çıkarken sanki daha çok başım dönüyor..Ya kendi istekleriyle yaptıkları zaman bu onların için kolay mı


Cevap: Cin musallatı belirtileri nelerdir?

@hmet
Bol Bol sesli Kuran oku hepsi geçer. Özellikle ayetel kursi


Cevap: Cin musallatı belirtileri nelerdir?

gizli45
Bi cin vakası da bende var beyler..işin ehli bir uzman nerden bulabiliriz


Yorum: Cin musallatı belirtileri nelerdir?

arifkaraduman
Enseden başlayıp başa doğru çıkan ağrı,
Göğüste sıkışmalar,
Kalp ritmi bozukluğu,
Kollarda sebepsiz uyuşma,
Kasıklarda ağrı,
Uyku bozuklukları,
Sürekli yorgun hissetme.

Okudunuz mu?  Mahir iz (1895 - 1974) Kimdir?

Bunların hepsi ya da bazıları var ise musallat olabilir. Ehil bir hoca arıyorsanız yardımcı olabilirim.


Kayıtsız Üye
Musallat olan cin hanede yaşayan tüm bireyleri etkiler. Geçimsizlik ve anlaşmazlıklar olur. Allah’a ters düşen işleri sürekli yapmanızı ister. Kötü telkinleri bemimsetmek, Allah hakkında şüpheye düşürmek ister.İmanın altı şartını kabullenmeye izin vermez. Kişi kısmeti kapalı olduğunu bildiği halde ona itaat edip hiç bir fayda verecek, dua, ayet yada zikirden faydalanmayabilir. Kısmetiniz kapalı ise düğümler çözülmezse, vesveseler iyileşmez.


Kayıtsız Üye
Merhaba bende 2 sene önce başlayan bir takım hâller vardı 1 sene boyunca öyle devam etti 1 senenin sonunda artık daha fazla dayanamayıp bir hocayla görüştüm cin musallati dedi 1 senedirde bunu bilerek yaşıyorum 2 sene oldu kendim namazlarımı kılarım kur-an okurum dualarımı ederim hergun zikir salâvat ayet-el kürsi felak nas okurum ama geçmiyor hatta artıyor. Bende ki cin musallatina kesin ama kesin bir çözüm bilen varsa yazabilir mi


Omer Faruk
Cin musallatı diye bir şey yoktur. Tamamen uydurmadır. bu konu kur’an’da yalnızca şeytanın insanlara musallat olması ile ilgilidir. Bu durum zaten bütün insanlığın istisnasız yaşadığı bir imtihandır. Toplumda CİN MUSALLATI diye geçen şey üçkağıtçı hocaların vesvese ile insanlardan para sızdırma metodudur.

Okudunuz mu?  Parlayan Yıldız Hz. Mehdi

Ve kim Rahmân’ın zikrinden yüz çevirirse, şeytanı ona musallat ederiz. Böylece o(şeytan), onun yakın arkadaşı olur (Zuhruf 43;36)

Aynı durum mekke müşrikleri için de vardı. Kur’an geldikten sonra müşriklerin bu korkusunun boş olduğunu göstermek için CİN suresi indir. CİN suresinde cinlerin hiçbir şeye güçlerinin yetemeyeceği ve insanların hayatına müdahele edemeyecekleri ortaya konmaktadır.

Bu bilgiye rağmen vesvesele ile hareket edip olmayan şeylerden bir şey çıkarmaya çalışmak hem kendinizi hem çevrenizi üzer ayrıca üçkağıtçı hocaları da sevindirir.

Eğer psikolojik bir sorununuz varsa doktora gidin. Sakın hocalara, hacılara gitmeyin…


162E
Risale-i Nur da sihir ile ilgili şöyle bir hadis rivayet ediliyor:

"Hem, nakl-i sahih-i kat’î ile, muzır bir sâhir olan Lebid-i Yahudi, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmı rencide etmek için acip ve müessir bir sihir yapmış. Bir tarağa saçları sarmış, üstünde sihir yapmış, bir kuyuya atmış. Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm, Hazret-i Ali’ye ve Sahabelere ferman etmiş: ‘Gidiniz, filân kuyuda bu çeşit sihir âletlerini bulup getiriniz.’ Gitmişler, aynen öyle bulup getirmişler. Her bir ipi açıldıkça, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm dahi rahatsızlığından hiffet buluyordu."(1)

Okudunuz mu?  Cinler insanları çarpabilir mi? Cinler insanlara zarar verebilir mi?

Hadisin kaynağı: Buharî, Tıb: 47, 49, 50; Edeb: 56; Daavât: 57; Bedü’l-Halk: 11; Müslim, Selâm: 43; İbni Mâce, Tıb: 45; Müsned, 6:57, 63, 96; Ali el-Kari, Şerü’ş-Şifâ, 1:706; Tebrîzî, Mişkâtü’l-Mesâbîh, (tahkik: el-Elbânî), 3:174, no. 5893.

Bu hadisten de sihrin var ve müessir olduğunu anlıyoruz.
Size hep yazıyorum ama sahih hadisler konusunda güvenilir kabul edilen bir kaynak.Bediuzzaman in da şu ana kadar yanlış bir söz söylediğine veya İslami Bilgi verdiğine denk gelmedim ve güvenilir bulduğum biri.Surekli cin suresi diyosunuz da surede en ufak zarar veremez ayeti yok. Bana yazsanız çok açık şekilde ifade ederim çünkü net bir sure.Ve diyanetten de sure hiçbir hadis bile paylasilmadan yorum yapılmış.Yorum deil bana sahih hadis ve açık ayetler yazabiliyosaniz memnun olurum. Üstte kullandığınız ayet bile asla bu anlama gelmez ki.Burda şeytan musallatından bahsetmiş ki şeytan zaten cinlerdendir.Buyuk ihtimal sürekli okuduğum bir sure olduğu için hatırladığımı düşünüyorum Kehf suresinde de bunu açıklıyor Allah. Kuran çok derindir ve bu ayeti alıp cinler musallat olamaz derseniz büyük yanlış yapmış olursunuz.

Okudunuz mu?  Şeytanı korkutan dua

Omer Faruk
< Risale-i Nur da sihir ile ilgili şöyle bir hadis rivayet ediliyor: >
Risale nur hadis kitabı değildir kardeşim. Hadisin sıhhati ve sahih olması derken Hadis usulünü kastettim. Bununla ilgili naklettiğin hadislerin sıhhatini biliyor musun?

Zayıf, merfu, mürsel, münker, hasen, sahih, muzdarip hangisi? Her birinin amel ve delil olma şartı başkadır. Her hadis ile amel edilmez.

Ayrıca bir not daha Sahihi Buhari ve diğer hadis kitaplarında geçen bütün hadisler SAHİH değildir.

Üstelik yukarıdaki hadis Rasulullah’ın İSMET sıfatına aykırıdır. İlim ehli bu hadisi sahih saymamıştır. Çünkü Kur’an’a da aykırıdır:

Okudunuz mu?  İblis (şeytan) tevbe ederse Allah affeder mi?

…Zulmedenler dediler ki: ‘siz olsa olsa, ancak büyülenmiş (meshûr) bir adama uymaktasınız.’ Bir bakıver; senin için nasıl örnekler verdiler de böylece saptılar. Artık onlar hiçbir yol da bulamazlar. (25/Furkan, 8-9) Biz onların seni dinlediklerinde ne için dinlediklerini, gizli konuşmalarında da o zâlimlerin ‘siz büyülenmiş (meshûr) bir adamdan başkasına uymuyorsunuz’ dediklerini çok iyi biliriz. (17/İsrâ, 47)


162E
Risalenin hadis kitabı olmadığını bildiğimi bilin.Bediuzzamanin şu ana kadar okuduğum yazılarında doğru olmayan bir bilgiyle karsilasmadim.Zaten burda da güvenilir kabul edilen bir kaynaktan rivayet edilen bir hadis aktardigimi görmeniz gerekirdi.Hadis usulünü kastettiğinizi bilerek söylüyorum. Buharide ve diğer hadis kitaplarındaki tüm hadislerin sahih olmaması konusunda akıllı biri şu şekilde düşünmeli:
Kuran a aykırı mi?Açık anlamlı olmayabilir mi?
Buhari’yi ya da bir başka hadis kitabını elimize alarak gördüğümüz bir hadisle amel etmeye kalkarsak hata ihtimalimiz çok yüksek olur. Ancak hadis fıkhı, hadis şerhi ve hadis tekniği açılarından ele alındığında sadece buraya aldığımız kısmının sözel/zahir anlamıyla yorumlanamayacağı gerçeği ortaya çıkar.
Birincisi: Hadisler söylendikleri/varid oldukları bağlam itibariyle farklı bir manada kullanılmış olabilirler. O halde esas olan Kitap Sünnet bütünlüğünden anlaşılan genel kurallardır. Bir hadis bu genel kurallara aykırı ise onunla değil, o genel kurallarla hareket edilir. Ebu Hanife’nin kıyası/genel kuralları haber-i vahide tercih etmesinin anlamı budur.

Okudunuz mu?  Şeytan cennete ve Hz. Nuhun gemisine nasıl girdi?

İkincisi: Yahya bin Main ve benzerlerinin sözü olarak, daha önce de zikrettiğimiz şu gerçektir: Bir hadisin doğru anlaşılması için onun ‘otuz vechinin’ bilinmesi gerekir. Yani onun her rivayeti, muhtemel bütün manaları, farklı kelimeler içeren diğer bütün rivayetleri, söylenme ortamı/vürud sebebi ve varsa ilgili ayetler bilinmeden bir hadis doğru anlaşılamaz.
Bu sebeple hadisleri anlama, Kuranıkerim’i anlamadan zordur.
Bu açıklamada mantıklı bir şekilde izah edilmiş.Buharide ilk okuduğunda sahih denilemeyebilinecek hadisler var ve bunu basitçe okuyup yorum yaparsanız elbette yanılırsıniz.Ayrica diyelim, açık olmayip farklı anlama gelebilme özelliği olan ve bu tekniklerle de sahih değil denilebilinen hadisler Buharide mevcut ise bunu cinin aşık olma gibi bir durumu yoktur diye nasıl yorumlarsiniz?
Ya da güvenilir kabul edilen kaynağa girmeyen ama sahih olan hadisler de var bu sadece orda geçenler sahihtir anlamına da gelmez. Ve tüm bu açıklamayla da ilgi kurduğunuz ilim ehli sahih kabul etmemiştir hadisinde ismet sıfatına aykırı bir durum yasamamis Efendimiz. Çünkü bu olayda masum ve günahsız sıfatını etkileyen hatalar yapmamış.Mesela yanlış bir söz bir günah gibi. Bu da ismet sıfatıyla ilgi kuramayacaginiz bir hadis.
Furkan ve İsra sureleri de konuyla ilgi kurabileceginiz sureler değil çünkü büyülenme durumunda Efendimiz peygamberligini ve ismet sıfatını etkileyen bir hata yapmadı.

Okudunuz mu?  Mevlid kandili resim ve kartlar

Omer Faruk
< Risalenin hadis kitabı olmadığını bildiğimi bilin.Bediuzzamanin şu ana kadar okuduğum yazılarında doğru olmayan bir bilgiyle karsilasmadim >
Haşa! Böyle bir tespit Kur’an dışında hiçbir kitap için söylenemez. Bu şu anlama gelir, bu kitabı yazan Allah gibi hata yapmaz anlamına gelir. Bu tespiti İmam Buhari için bile söyleyemeyiz bırak Saidi Nursi’yi…

Okudunuz mu?  İmam Malik'in İlmi, Hocaları, Üstadları, ve ders aldığı zatlar

162E
Benim anlattıklarımı nasıl bu kadar yanlış algılayıp yorumlarsiniz hala şaşırıyorum.Haşa demeden önce yazdığımı iyice okuyun.Sizin mantiginizi ben yapayım o zaman, işin ehli diyosunuz ya hepp o insanlar da yanlış şeyler söyleyebilir! Haşa Allah mi bu. Böyle bir yorum olamaz çünkü İslam ı İslâm’ın dışında İslam a aykırı anlatmıyo veya ona aykırı davranmıyo bu insan. Ben sürekli yanlış algilamanizdan ve anlamıyomuşum gibi yorum yapmanızdan dolayi da ayrica geriliyorum.Benim için de işin ehli insanlar var. Bunlar hocalık dediğiniz şarlatanlik dediğiniz işleri yapmıyorlar ve onlar bunu kabul ediyorlar. Etmiyorsanız ben yaşadığım olayı anlattım. Bunun hicbir izahı yok sizin iddia ettiğinizle.Sizin ehil kabul ettiğiniz kişiler de yanlış şeyler yapıyo ki bu birebir yaşadığım duruma aykiri. Burda da verdiğiniz örnek ilgisizdi.Firavunun sihirbazlari sihir yaparken yapan bir sihirbaz var ki o insanların gözü boyaniyodu. Burda sizin mantık yapınıza daha yakın anlatayım çünkü daha karmaşık düşünüyorum ben. Kardeşimin üç çocukluk arkadaşı ailecek görüştüğümüz ve ben varken bu göz boyamayı bir canlının yapması gerek. Tıpkı sihirbazlarda olduğu gibi. Biz sıradan insanlarız. Demek ki başka bir varlık olmalı.Bu yaşanılan öyle sıradan bir görsel durum da değildi..Konu uzar siz de kabul etmezsiniz. Şu ana kadarki izlenimim bu. Bir tanıdığınız vs olursa o zaman anlarsınız. Cin suresiyle de ilgili yazınızı cevaplicam vakit darligindan biraz gecikebilirim.Evet iyi okudum. Ben asla böyle bir kişiliğe sahip deilim.Bu dinin Peygamber Efendimizden sonra gelmiş şu ana kadar da yanlış herhangi bir İslami yazısını okumadığım biri benim için en azindan şu an güvenilir. Eğer sadece Kuran doğrudur diyorsanız(Kuran kusursuz bir kitap ama zaten Kuran a aykırı bir şeyi savunmuyorum) o insan zaten Kuran in dışında bir şey anlatmıyo bunu anlamalıydiniz.Eğer aykırı bir nokta dahi söylese veya yapsaydı benim için güvenilirliğini kaybederdi.Sadece Kuran doğrudur derken şunu da anlamalıydiniz. Kuranıkerim tek doğru ve korunmuş kitap evet ama Peygamberimizin Kuranda olmayan veya direkt geçmeyen sözlerine yaptıklarına da hadis denir. Ve hadisler Kuran a aykırı olmaz.Ben sözlerinize yine anlatarak cevap veririm ama kabul etmiyosanız çok da kendimi yormak istemem.Birebir yaşanılan durumla hiç ama hiç ilgisi yok sözlerinizin çünkü.Kuran da geçmiyo gibi iddia ettiğiniz surede de bir ilgi görülmüyo demek ki Kuran da yok denmez.Cin suresini de tek tek ayet ayet anladığım şekilde yazicam vakit bulduğum an tekrar belirteyim.

Okudunuz mu?  Miraç olayı Mucizesi

Omer Faruk
< Cin suresini de tek tek ayet ayet anladığım şekilde yazicam vakit bulduğum an tekrar belirteyim. >
Hala CİN suresi ile ilgili tek bir satır yazmamışsın… Bu kadar tartışacağına sözü Allah’a verseydin ne sen yorulurdun ne de ben!

Okudunuz mu?  Seyyid Muhammed Accen el-Hadîd er-Rifaî el-Hüseynî kimdir

Artık CİN suresine gelelim, selametle…


şeytan çarpması belirtileri, cin musallatı

Bu kategoride yer alan Tüm Kısmeti Kapalı Olan İnsanlar Neler Yaşar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cin musallatı belirtileri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.