Anasayfa
9 Ekim 2021, 19:50
sizden1
Abone

Şarkı sözlerindeki şirk sözler

Şarkı sözlerindeki şirk sözler

hodrimeydan
Bir sarkida dinlemistimde orda
çok sükür bin sükür seni bana verene yazmasın tek günümü sensiz kadere diye söz geciyordi sarkidaki bu söz küfre girermi acaba ?


Cevap: Şarkı sözlerindeki şirk sözler

Darusselam
Bu sözler tasdik ederek dinleyen küfre düşer. Tasdik etmeden dinleyen küfre düşmez günahkar olur. Tevbe etmelidir.

Okudunuz mu?  Bir Ezan Vakti İle Ondan Sonraki Ezan Vakti Arasında Birden Fazla Masturbasyon Yapmak

Yorum: Şarkı sözlerindeki şirk sözler

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum kardeslerim.

Ben hodrimeydan kardesimizin yazdigi sarki sozunun nasıl şirke girdigini anlamadim. "Yazmasin tek gunumu sensiz kadere" derken, Estaghfirullah, Allah’in isine karismak gibi bir hata var, ama bu şirke yani ortak kosmaya girer mi ki?

Okudunuz mu?  Yemin Allahın adı kullanılmadan edilir mi

Yorum: Şarkı sözlerindeki şirk sözler

bbgbbg
Allah’ın işine karışmaktan ziyade oradaki söz daha çok bir dilek gibi.Ancak bahsettiğiniz şarkı insanların dünyası ve ahireti içi gerekli bir şey değil.Yani dünyalık duyguların yoğunlukla işlendiği bir şarkı.Dinlemek zaman kaybı.
Ancak bu şarkıdan çok daha kötü şarkılarımız var malesef.Kadere isyan eden,haramlar içeren şarkılar var.Onları kesinlikle dinlemeyelim inşaAllah.

Okudunuz mu?  Yemek ve Ekmek Kırıntıları

Hatta elinizden geldiği kadar hiçbir şarkıcıyı dinlememeye çalışın.Çünkü neredeyse hepsi gayri İslami hayatlarıyla gençlerimizi kötü etkiliyor.Yaptıkları müziklerle gençleri sadece dünya sevdalarına yöneltiyorlar.Bunlara buğz etmemiz daha güzel olur inşaAllah.Allahu Teala en doğrusunu bilir.


Kayıtsız Üye
Şirk sözü içeren içeren şarkı dinlemek haramdır.
Peki bir şarkının adı şirkse, ama şarkının sözlerinde haram /şirk sözü hiç geçmiyorsa yani sözleri tamamen caizse, o şarkıyı dinlemek harammıdır/caizmidir? Abi örnek vereyim mesela Tanrılar diye ismi olsa, ama şarkının içerisinde hiç haram söz yoksa veya hiç söz yoksa sadece enstrüman içeriyorsa o şarkıyı dinlemenin hükmü nedir ?

Okudunuz mu?  Kendini tutamayıp küfre gülen küfre düşer mi?

kufre goturen sarki sozleri

Bu kategoride yer alan İdrar yolunda kalan meni başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şarkı sözlerindeki şirk sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.