Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

Şehvetsiz çıkan meni gusül gerektirir mi ?

Diyelim ki şehvetsiz meni aksa guslü gerektirir mi?

Selam12
selamünaleyküm abiler bir sorum var : diyelimki şehvetsiz meni aksa guslu gerektririmi? bunu nolur ALLAH rizasi için cevaplayin


Cevap: diyelimki şehvetsiz meni aksa guslu gerektririmi?

Muhasibi
Şehvetsiz gelen meni değil mezidir. bu durumda gusül gerekmez sadece normal abdest almak ve bulaşan sıvı el ayasından fazla ise çamaşırı yıkamak icab eder

Okudunuz mu?  İsitmna sonunda mezi geldi benden gusül almalı mıyım

Cevap: diyelimki şehvetsiz meni aksa guslu gerektririmi?

bahadır emin
meni şehvetsi de gelebilir. soğukta veya insan yüksek bir yerden atlayınca da gelebiliyor veya idrar esnasında da gelebiliyo. gusül gerekmez.


Şehvetsiz çıkan meni guslü gerektirir mi ?

mmc05
Merhaba ben sabah uyandım ancak rüya falan görmemiştim sonrasında tuvalete gittim herhangi bir leke vb. yoktu, idrarımı yapacakken meni geldi. Bu guslü bozar mı diye internette araştırdım, bozar diyen de var bozmaz diyen de. 2 imama göre bozar diyorlar 1 imama göre de bozmaz diyorlar, siz misafirlikteyken bozmaz diyen imamı taklit edebilirsiniz diyorlar ama içim rahat etmedi. Sizlere de sorayım dedim..

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra unutulan yeri 4 defa yıkamak

05mete05
Merhaba. Öncelikle sabah uyandım, rüya falan görmemiştim, tuvalete gittim, idrarımı yapacakken bir damla kadar meni geldi.Büyük ihtimal meni az geldi ama çıkmadı. İdrarımı yapacakken de çıktı. Bu guslü gerektirir mi ?


@hmet
Şehvetsiz çıkan meni gusül gerektirmez.


umutlucan
şehvetsiz çıkan meni şafii mezhebinde guslu gerektirir.Hanefi mezhebinde imam ı ebu yusuf imam ı Muhammede göre grektirmez.
Kısacesı şehvetsiz meniden dolayı hanefi mezhebi fetvası guslu gerektirmez.

Okudunuz mu?  Duhan ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Otururken yururken kosarken akan meni güslu gerektirirmi şehvetsiz


Kayıtsız Üye
Benim için büyük bir problemim var Ben safii mezhebindenim büyük tuvaletimi yapinca meni geliyor güsül gerekiyormu bu konuda aydinlatirsaniz memnun olurum safii mezhebinde ne sekilde meni gelirse güsül gerekiyor diyorlar dogrumu acaba lüften yardımcı olun simdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Şafiilikte Akşam Ezanı Okunduktan 45 Dk Sonra Yatsı Namazı Kılabiliyormuşuz ?

Yaralı Melle
Şafii mezhebinde meni idrarla gelirse gusül gerekmez. Meni fışkırarak lezzet ile gelince ancak gusül o zaman gerekir


bir dost676
merhabalar ben bluğ çağına girmiş 13 yasında bir gencim sorum şudur ; şimdi ben oyun oynarken küçük abdestimi(idrarımı) tutuyordum. o sırada herhangi bir şehvet veyatta avret kısmında büyüme gibi bir şey olmadan sanki sıvı çıktı ve onuda ıslaklığı hissetmiş gibi oldum daha sonra tuvalete girdim ve küçük abdest ihtiyacımı giderdim daha sonra iç çamaşırıma baktım ve herhangi bir ıslaklık göremedim (ıslaklığı hiissettikten tahminen kaç dk sonra gittim hatırlamıyorum tuvalete) ve sonrasında ıslaklığı hissettiğim ve oradan bir sıvı akar gibi hissettiğim sol bacağıma baktım bir şey göremedim hep vesvese midir bilmiyorum da aha şurası mı yoksa su mu yada tırnağımla eşofmanı indirirken çizdimde orası beyazlaşınca orayı mezi felanmı sandım) diye aşırı saçma sapan aklıma sorular geliyor kafam öyle bir yanıyor ki meni olamaz olsa fazla olurdu mezi mi diye kafam yanıyor ama boxerda hiç ıslaklık yoktu lütfen cevaplayın kafam yanıyor acaba biraz geç gittim ya ıslaklık hissettikten sonra hemen kurumuş olabilir mi böyle bazı yerlere felan bakıyorum şurada beyazlık mı var şura kurumuş mu şurası parlıyor mu diye deli gibi kafamda sorular yanıtlarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Eski sevgili için dua etmek

şehvetsiz meni

Bu kategoride yer alan Osman Ünlü ehli-sünnet midir? Rahatça dinleyebilir miyim ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şehvetsiz çıkan meni gusül gerektirir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.