Anasayfa
14 Temmuz 2022, 20:31
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti alırken ara vermek

Gusül abdesti alırken ara vermek

zor_durum
gusül almak için banyoya girdim.önce normal abdestimi aldım..tam gusül alacakken zil çaldı..ben banyoma devam ettim gusül niyetiyle yıkandım ama tam çıkacağım zaman ağzıma ve burnuma su vermeyi unuttuğumu hatırladım..hemen tekrar niyet edip ağza burna su verdim ve banyodan çıktım..gusülüm kabul olmuşmudur..sıcak su bitmişti tekrar su dökünemedim..önceki yıkandığım sayılır mı lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Gusül Abdestim Kabul Olmuyor

Cevap: Gusül abdesti alırken ara vermek

Darusselam
Ağzını veya burnunu yıkamadığını veya bir uzvunun kuru kalmış olduğunu sonradan anlayan kimsenin yeniden gusletmesi gerekmez. Sadece bu uzuvları yıkaması yeterli olur. Eğer arada farz bir namaz kılmış ise, onu iade etmesi gerekir.Bunun dışında aradan bir namaz vakti kadar süre geçmiş ise, guslün tekrarlanması gerekir görüşü de bulunmaktadır.Kişi imkânına göre bu iki görüşe göre amel edebilir. Mesela misafir gibi tekrar gusül alması zor olan bir kimse ilk görüşe göre hareket eder.

Okudunuz mu?  Cinsel içerikli video izledim gusül abdesti gerekiyor mu?

Gusl yerinden ayrılmak

volkan0909
Selamun Aleykum benim bir sorum olacaktı;

Gusul alırken annem suyu kapattı vanadan ben o sirada 3 kere agzima burnuma su vermiş vucudumu yikiyordum ki annem o sirada vanayi kapatti ve su gitti bende kimse gormeden gidip suyu actim ve gusle devam ettim bozulmuşmudur yoksa geçerlimidir Teşekkürler Saygılar.

Okudunuz mu?  Erkekten gelen şeffaf zevk suyu gusül abdesti gerektirir mi?

Selamun aleykum benim bir sorum olacaktı;

Gusl ederken 3 kere agzima burnuma verdim vucudumu yikiyordumki annem vanayi kapatti yani su gitti bende kimse görmeden gidip suyu açtım Vana tuvalette yani banyodan tuvalete gidip suyu actim ve gusle devam ettim bozulmusmudur yoksa kabul olmuşmudur saygilar teşekkürler.

Okudunuz mu?  Ojeyle abdest ve gusül alınırsa geçerli olur mu?

Yorum: Gusül abdesti alırken ara vermek

Tevbe
Allah’ın izniyle geçerlidir kardeşim.


arifselim
Aleykum selam. Gusle ara vermekle gusüle daha sonradan kaldığın yerden devam edebilirsin. Bunun bir sakıncası yoktur guslün geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Merhaba.Gusül abdesti alırken vüvudumdan kovaya su sıçrıyor ben bu suyu temizlerken aradan biraz vakit geçiyor. Guslü tekrarlamam mı gerekir yoksa kaldığım yerden devam mı etmeliyim.Bu konuda içime sürekli vesvese düşüyor.Şimdiden cevapladığınız için teşekkürker

Okudunuz mu?  Mürekkep boyası gusül veya namaz abdesti almaya engel midir?

mum
Hepimizin suyu kovaya sıçrar, sıçrayan su idrarlı gibi necis değilse bir sakıncası yoktur


Kayıtsız Üye
Misafir olarak gittiğim bir evde musluk ile lavabonun arası çok dar olduğu için ayağımı musluğun altına sokup yıkıyamadım. Bende ne yapacağımı düşündüm sonra hemen ayağımı banyodaki fıskiyenin altına sokup orda yıkadım, yani abdeste biraz ara verdim. Bu durumun abdestime bir zararı olur mu? Ve gittiğim yerde kıbleyı bulmak için telefonda kıble pusulası uygulamasını kullandım ve öyle buldum, ya kıble yanlış olursa diye içime vesvese düştü ne yapmam gerekir?

Okudunuz mu?  Ayağım alçıda gusül abdestini nasıl alabilirim?

Ensar
Zaruri bir durumda bu şekilde aldığınız gusül geçerli olur yeterki kuru biryer kalmadan gusül alınsın.
Kıbleyi telefondan tayin ettiğiniz taktirde dahada vesvese ye kapılmanın anlamı yoktur, namaz kılarken araştıma yapıp sormanız gerekir, araştırma yaptıktan sonra namaz kılar sonra kıblenin yalnış olduğu ortaya çıkarsa da namaz sahih olur. Allah kabul etsin

Okudunuz mu?  Tuvalete gittigim zaman büyük abdestimi yaparken biraz meni geliyor

Gusule ara vermek , Gusül alırken bizi görmeleri, gusül abdestine kaldığım yerden devam etme

Bu kategoride yer alan Abdestte yüz yıkama başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alırken ara vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.