Anasayfa
30 Ağustos 2022, 20:39
sizden09
Abone

Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyım?

Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyım?

elif421
Ne yaptıysam kurtulamadım vesveselerden. Bu başıma en çok abdestte geliyor. Abdestli bir şey yapmam gerektiğinde abdest alıyorum sonra ,affedersiniz, gaz kaçırmışım gibi geliyor baştan alıyorum. Bu böyle devam ediyor. Dua da okuyorum ama geçmiyor. Kendimi teselli ediyorum vesvesedir diye. Sonra da ya vesvese değilse ve günah işlediysem diye üzülüyorum. Ne yapayım, nasıl dua edeyim? Allah rızası için yardım edin. 🙁

Okudunuz mu?  Yorgunluktan namaza kalkamıyorum

Cevap: Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyım?

yasemin
Bu konuyla ilgili çok yazı var sitede , araştır ilk önce , nedir , neden gelir ? kısa ve öz olarak sana şunu söyleyim , sen bildiğini elindne geldiğince uygula ve yap , kendini şartlandır lavobaya girerken bir kere abdest alıp çıkcam diye beynine komut ver , ayy yine aynısı olurmuyum korkusuyla girersen lavobaya , merak etme yine aynısı olursun . İçinden gelen o seslere itimat etme , amaç seni oyalamak ,suda israf, ibadetten alıkoyma ve her o sese yenik düştüğünde şeytanı kendine güldürdüğünü unutma.


Cevap: Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyım?

elif421
Ablacım ben bir de günah işlerim diye korkuyorum. Okudum yazıları ama benim denediğim şeyler yazıyor. Ben "Vesvese sandım ama ya gerçekse" diye korkuyorum ve günah işliyorum diye hiç yapmasam mı diye düşünüyorum. Halbuki abdest almadan önce tuvalete giriyorum ve fazlaca duruyorum içimdeki gaz vs çıksın diye. Bildiğim bir problemim de yok. Ama sanki bozulmuş gibi geliyor. Bi de önden oluyor. Bu duruma internette bozmaz diyorlar, zaten o an sanki bir şey olmuş gibi geliyor ama normal vakitte olmuyor ve sonra düşününce hangi an olduğunu ve ne olduğunu hatırlamıyorum, bir şeye benzetemiyorum. Annemle de konuştuk o da senin niyetin belli elinden geleni yapmışsın bilerek abdestsiz okumuyorsun ya. Falan diyor. Durum böyle. Biraz ayrıntı ama bir yardımcı ol lütfen.

Okudunuz mu?  İstibra hakkıında sorularım

Cevap: Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyım?

yasemin
< Ben "Vesvese sandım ama ya gerçekse" diye korkuyorum ve günah işliyorum diye hiç yapmasam mı diye düşünüyorum. >

Bak amacı bu zaten ve yaklaşmışta , sen Allahla irtibat kurmaya çalışsana , Allahım ben acizim ,acizliğimle sana geldim , eksik yanlarımı sen tamamla Rabbim , korkularımdan arındır beni , benim yolum senin yolun , ben bu yoldan vazgeçmicem diye canı yürekten bir dua et , şeytanın vesvesesi varsa bizimde besmelemiz var , gaz var diye bu yol terkedilirmi hiç ? Aklında çok büyütmüşsün mevzuyu önemsersen bu dahada uzar gider , sen yap , sen farz olanın yolunda ol da , günahmı sevapmı diye dşünme , kimsenin bunu bilme yetkisi yok , sen yap mukafatının ne olcağını Allah bilir .


elif421
Haklısınız başta hiç dert etmiyordum bir şey de olduğu yoktu ama devamlı yapmaya başladıkça böyle olmaya başladı. Başka çarem yok dua etmekten. Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Dört Dörtlük Namaz?

Kayıtsız Üye
Vesveseyi kabul etmek onun salıncağına binmektir. Bizi istediği gibi sallar ve en sonunda uçuruma düşürür. Vesvese abdestim bozuldu mu acaba şeklindeyse istinca ve istibrayı güzel yaptıktan sonra bir defa kontrol ıslaklık yoksa devam, sonraki vakitte istibradan sonra yine olursa kontrole bile gerek yok. Namazımızı kılıp azimetle değil ruhsatla hareket edeceğiz. Vesvese bizi bunalıma sokar, sürüm sürüm süründürür.

Okudunuz mu?  Oruç ile ilgili güzel sözler

vesveseden kurtulmak, vesveseden kurtulmak için 21

Bu kategoride yer alan Mezi hakkında biraz bilgi verir misiniz? mezinin çıktığını falan nasıl anlarım ben? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.